Onko teillä käytössä pöntön supistaja?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Käyttääkö lapsesi (tai onko käyttänyt) pöntön supistajaa? Minkä ikäisenä?

Meillä esikoinen ei ikinä käyttänyt. Perhepäivähoitaja opetti suoraan pöntölle ilman supistajaa, kun kotona kävi vielä potalla.
 
Oli käytössä varmaan puolen vuoden ajan, kun esikoinen opetteli pytylle. Ei koskaan suostunut pottailemaan ja nopeasti oppi pytyllä käymään ilman supistajaakin.
 
Meillä esikoinen, poika vajaa 4v, käyttää pöntöllä käydessään supistajaa. Pissalla käy potalla, kakat tekee pönttöön. En tiedä mistä tämäkin tapa on tullut. Kohta saa kyllä luovuttaa potan pikkusiskon käyttöön ja siirtyä itse kokonaan pöntön käyttäjäksi.
 
Kaikkien kanssa tainnut olla alle kuukauden käytössä. Tosi nopeasti nuo oppivat suoraan pöntölle. Paljon varmaan auttanut kun liikuttiin paljon kodin ulkopuolella ja yleisissä vessoissa ei koskaan olla pottaa käytetty/lapsi edes suostunut istumaan kotonakaan potalle, niin pakkokin ollut pöntölle oppia. 2v-2,5v ikäisinä kaikki ollut pois vaipoista, eli silloin myös ollut tuo supistaja hetken käytössä.
 
meillä ollut supistaja puolisen vuotta vakituisessa käytössä (tätä ennen potta), poika nyt 3v. käy pissalla seisten (jakkaralta pönttöön) ja kakalla supistajalla.
 
Tyttö 4v käyttää supistajaa pöntöllä. Supistaja on ollut kauan, mutta nyt vasta suostuu sitä ja pönttöä käyttämään.
 
Meillä on supistaja ollut käytössä jo pitkään, varmaan 1,5 vuotta, poika on nyt 3,5-vuotias. Aluksi se oli pönttöön totuttelua varten, mutta nyt viime kesästä lähtien poika on käynyt iltahädät hoitamassa sen kanssa pytyllä. Poika ilmoittaa aina kun on kumpi vaan hätä, niin olen sitten jo jonkin aikaa kehottanut poikaa menemään pytylle kakalle, kun kerran osaa jo homman. Potalla käy omatoimisesti pissalla. Kokeili kyllä joskus korokkeella seisten pyttyyn pissaamistakin, mutta ei se ilmeisesti ollut kivaa. Olen joskus sanonut, että voisi käydä ilman supistajaakin pytyllä, mutta ei ole halunnut. Kai se supistaja käyttö loppuu viimeistään siinä vaiheessa kun ei pylly enää siihen mahdu :happy8 Tarhassa on pieni pytty käytössä, se on kuitenkin hiukan isompi kuin supistaja, joten siellä oppii normaaliin pytyllä käymiseen myös, hieman pienemmässä mittakaavassa vaan.
 
Meillä on pöntössä sellainen kansi, jossa on iso rengas ja pieni rengas. Lapsi inhoaa pönttöjä, mutta on liian iso potalle, joten tuo on ollut ihan hyvä ratkaisu. Päiväkodissa tykkää käyttää pienentäjää, mutta on kaiketi suostunut käymään ilmankin. Lapsi ei ole vauvanakaan kakkinut housuunsa, joten joskus jo vauvana on joutunut käymään pöntöllä ilman supistajaa. Pelkää kyllä aina putoavansa pönttöön.
 
Oon miettinyt onko supistaja tarpeen hankkia ollenkaan, pärjäiskö ilman? Potta alkaa tosin olemaan jo aika pieni.
Minkä pituisina teillä on potan käyttö loppunut /siirrytty supistajaan?
 
Meillä oli supistaja vain pienen hetken käytössä, pian lapsi kävikin potalla ja vähän myöhemmin pöntöllä. Supistaja oli jokin oikotie potalle, kun sitä aiemmin arkaili :grin
 
On, koska esikoinen ei koskaan suostunut potalle. Juniorikaan ei oikein lämpene pottaharjoittelulle, joten pitää varmaan kaivaa nuo pienentäjät esiin.
 
On supistaja pöntöllä ollessa käytössä. 2-vuotiaana oli hetken vielä potta käytössä, mutta sitten siirtyi pöntölle, ja siinä supistaja.
 
Takaisin
Top