Vauvan vaippakoko

Meillä aloitettiin premature vaipoilla. 1 käytetiin aika vähän aikaa. 2 en.nyt aivan tarkalleen muista, enkä 3 tilannetta. 4käytettiin useampi kuukausi 3kk ainakin nyt 5koon vaippa ja ikää 1v3kk.
 
Sairaalassa aloitettiin Liberon 2-koon teippivaipoilla, vaikka ne olivat kyllä liian isoja, mutta nopeasti poika kasvoi siihen, että ne olivat sopivat. Sitten vaihdoin Muumeihin, teippivaippoja siltä merkiltä käytin pitkään. Muutoin en kyllä kovin tarkasti muista, missä vaiheissa minkäkin kokoisia vaippoja oli käytössä. Sen muistan, että Muumin 5-koon housuvaipat eivät koskaan tulleet käyttöön kun olivat aina vaan jotenkin niin isoja.

Sitten kun poika lähti liikkeelle pystyasennossa reilun vuoden ikäisenä, niin vaihdoin Pampersin housuvaippoihin päiväaikaan, öisin olen käyttänyt koko ajan vauvasta asti pojalla teippivaippoja, lähinnä Liberoa, joka istuu meidän pojalle parhaiten. Tarhassa on käytetty teippivaippoja koko ajan.

Poika on nyt 2v 9kk ja öisin ja päiväunia nukkuessa käytetään vielä Liberon 7-koon teippivaippoja. Kotoa lähtiessä laitetaan automatkalle 6-koon Pampersin housuvaippa. Muina aikoina kuin nukkuessa ei vaippoja enää pojalla käytetä päiväsaikaan ollenkaan kotona ollessa, tarhassakaan eivät vissiin enää vaippaa laita kuin kotiin lähtiessä ja päiväunille, ja ehkä ulkoillessa. Kotona jätettiin nyt se "ulkoiluvaippakin" pois ja hyvin on mennyt ilman isompia vahinkoja.
 
Libero 5 teippivaippa, vauva nyt 6kk, olleet käytössä aika kauan jo . Monta aamua ollaan jouduttu heräämään liian aikaisin kun on vaippa vuotanut ja kastellut vaatteet ja lakanan.
 
Takaisin
Top