Kuinka pitkään lapsi nukkuu?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Kuinka monta tuntia lapsesi nukkuu keskimäärin? Minkä ikäinen lapsi on, ja nukkuuko vielä päiväunet?

Meidän 5-vuotias nukkuu n. 10 tuntia yössä, korkeintaan 11. Päiväunia nukkuu vain harvoin päiväkodissa, kotona ei lainkaan. Päiväkodissakin korkeintaan puoli tuntia.
 
Kohta 5v täyttävät kaksoset nukkuvat noin 10h yöunia, kotona eivät nuku päiväunia, päiväkodissa nukkuvat noin puolen tunnin torkut satunnaisesti.

2,5v nukkuu suunnilleen saman verran yöunta ja lisäksi 1-2h päikkärit. Päiväunia on yritetty vähän rajata lähemmäs tuota tuntia kuin kahta, kun selvästi vaikuttaa sitten yöuniin, jos päivällä kovin pitkään nukkuu.
 
Kohta 6v nukkuu yöllä 10h, ei päiväunia
Melkein 4v nukkuu yöllä 11h, ei päiväunia
2v nukkuu yöllä 10h, päivällä 2h
 
2v 5kk pojan yöunet n. 10 tuntia, päiväunet vaihtelee 1-2 tunnin välillä, ja joskus ne jää kokonaan nukkumattakin. Yli kahta tuntia en anna päiväunia nukkua, ellei ole kipeänä, ja silloinkin koitan tilanteen mukaan herätellä hyvissä ajoin iltapäivällä, ettei ilta sitten menisi pipariksi. Päiväkodissa nukkuu vissiin joka päivä vielä päiväunet, kotona ei enää ihan joka päivä silloin kun ollaan vapaalla.
 
Meillä nukuttiin talvella 10-12h ja herättiin 8.30-9.00 välillä (mikä oli iltavirkulle äidille vähän inhimillisempi aika nousta). No nyt on alettu heräämään jopa ennen seitsemää.

Meillä on ikkunassa alas vedettävä rullaverho ja vain ohuet verhot siinä. Kokeilen ensi yönä jos laittaisi tumman lakanan ikkunan eteen, vaikuttaako se mitenkään heräämiseen.
 
3-vuotias nukkuu yöllä 9-10 h ja päivällä 20-30 min. Molempien unien pituus pysynyt samana, paitsi ihan pienenä nukkui useammat päiväunet päivässä.
 
Takaisin
Top