Onko toinen synnytys helpompi?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Te joilla on jo useampi lapsi, oliko toinen synnytys helpompi tai nopeampi kuin ensimmäinen?
 
Kirkkaasti! Ekaa pakerrettiin kaksi vuorokautta kun homma ei vain edennyt vaan junnasi kahdessa sentissä puolitoista vuorokautta. Tokasta alkoi supistukset pikkuhiljaa ja 8h myöhemmin vauva oli sylissä. Oli kaikin tavoin mukavampi kokemus.
 
Helppoja molemmat, esikoinen vahaa 6h, kuopus 4h.

molemmat sit taas synnytyksen hoidon näkökulmasta paskoja. Jos en olisi luottanut itseeni ja tokalla kierroksella tiennyt hormoneista ja esim. Pelon vaikutuksesta etenemiseen niin ei olisi nopeasti ja hyvin käynyt.
 
Ei. Tai no, ensimmäinen kesti 20 tuntia, toinen "vain" 19. :rolleyes: Olin odottanut että toisen kohdalla avautumisvaiheen kesto puolittuisi tai olisi ainakin selvästi nopeampi kuin ensimmäisellä kerralla, mutta melkeinpä yhtä hidasta ja tuskallista se oli. Vasta kolmannessa synnytyksessä homma sujui nopeammin.
 
Itsellä kyllä ensimmäinen oli selkeästi hitain ja raskain (ab 30+h). Seuraava parin vuoden päästä 7h(vesienmenolla käynnistyi, eteni rytinällä vähän turhan nopeaan), sitten taas vähän hitaampi ab 14h, mutta erittäin hallittava ja hieno kokemus. Sitten tuli lähes neljä vuotta väliä ja taas oli kipeä ja vaikea synnytys, vaikkakaan ajallisesti ei mennyt yli edellisen 12h(lievä raskausmyrkytys, ehkä se oli syynä vaikeuteen). Seuraava 6h, tosi hieno ja hyvä synnytys. Viimeisin n 4,5h aivan upea rauhallinen ja selkeä kokemus.
En tiedä voiko enää parempaa kokea, jää nähtäväksi:smiley-angelic001!!
Sinänsä se aika ei siinä kokemuksessa ole ratkaisevaa, vaan jotenkin se oikean mielentilan saaminen. En tosin pistäisi hantiin syöksyversiolle..
 
Toinen synnytys meni täysin samalla kaavalla kuin esikoisen synnytys, mutta oli lähes puolet nopeampi. (Käynnistynyt kumpikin vesien menolla kotona, josta esikoinen oli sylissä 9,5h jälkeen ja toinen 5h 15min jälkeen.)
 
Ensimmäinen synnytys oli yli 36h. Oli tosin kaksoset, joilla ponnistusajatkin melko pitkät. Toinen synnytys eli kolmas lapsi oli 4h lyhyellä ponnistuksella ilman lääkkeellisiä kivunlievityksiä.
 
Ensimmäinen oli helpoin, seuraava vähän hankalampi, kolmas ei onnistunut alateitse yrityksestä huolimatta.
 
Toka ja kolmas oli paljon helpompia ja nopeampia synnytyksiä kuin ensimmäinen.
Eka 12h, ponnistus 30min
Toka 30min, ponnistus 1min
Kolmas 1,5h, ponnistus 2 min.
Kaikki lähtenyt supistuksilla käyntiin.
 
Ehdottomasti oli helpompi. Osasin varautua ja rentoutua paremmin sekä muutenkin sujui luontevammin. Eka kesti reilu 18h, toinen reilu 8h, joten oli lyhyempikin. Myös ponnistusvaihe oli lyhyempi ja mukavampi. Tähän tosin vaikutti se, että toisella kerralla sain valita ponnistusasentoni. Toki toisella kertaa vauva oli myös hieman pienempi, mutta 300g koossa tuskin kauheasti vaikutti ponnistuksen kulkuun. Molemmat synnytykset käynnistyivät supistuksilla, kalvot piti kummallakin kertaa puhkaista salissa.
 
Takaisin
Top