Vauva arki

Mä esper just ähinän vuoksi hain ne, eihän maitohappobakteereista haittaakaan oo :)
 
Meije esikoisen maha meni sekasin ja kävi "ylikierroksilla" kun oli matihappobakteerit käytöss..
 
Maitohappobakteerit (öljypohjaiset) voi aiheuttaa vatsavaivoja.
 
Vauva on syönyt eilen ja tänään maitoa muutaman kerran tissistä! Ilman mitään ongelmia :smiley-bounce016

Pumppaamisessa on se hankala puoli että ei oikein tiedä mikä määrä maitoa kerralla olis riittävä, ei liikaa tai liian vähän. Nyt on se tilanne, että vuorokaudessa tulee noin 300-400ml liikaa maitoa. Tuliskohan hyvä pannari..

Pullosta ruokittaessa maitoa menee vauvalle kertarykäisyllä 130-180ml. Ja ikää nyt 1kk.
 
Mullakin pakkanen täynnä maitoa, en kyllä ruuanlaittoon pysty käyttäö sitä mut vauvalle säästellyt että isäkin pystyy syksyn mittaan hoitelee muutaman tunnin jos tarvetta on:) pitäis kyllä varmaan alkaa osittain sairaalaan myymään , kyllä toi yksi täysi hylly varmaan maitoa riittää joksikin aikaa...
 
Meillä sama homma Sg, ei odota nanosekuntiakaan ennen kuin huuto alkaa. Synnärilläkin kirjasivat (oli viikon tarkkailussa) että ilmaisee kovaan ääneen tyytymättömyytensä.. Öisin menee oma maito/vastike pullosta. Tissin tarjoaminen öisin kulutti koko perheen viikkojen yrittämisen jälkeen loppuun, kun huuto kesti tunteja ja näin on ehdottomasti nyt paras tapa. Tsemppiä temperamentin kanssa!

Meillä huudettiin ja rintaraivottiin sairaalassa kun piti 3 tunnin välein syödä ja ottaa verensokeri. Yöt luovutin sillo ja mun oman punpatun maidon antoi yökkö tai minä tai isä pullosta. Sitku päästiin vauvantahtiseen ruokintaan niin kokeiltiin myös yöllä imettää. Nyt vasta 6 viikon vanhana lähteny yösyötöt sujuu kotona ilman huutoa.
 
Suihkutissit. Ei kivaa.

Meillä arkea hankaloittaa kovasti esikoinen, joka ei millään meinaa tottua uuteen tilanteeseen. Ei kohdista vieläkään kiukkua vauvaan, mutta äitiin senkin edestä. Kauankohan tämä kestää? Uhmaikäinen ja vatsavaivainen vauva ovat kyllä mahtavaa seuraa univajeesta kärsivälle äidille.

Ai niin, oliko joku käyttänyt sitä d-vitamiinisuihketta? Tuleeko siitäkin vaivaa?
 
Mä kokeilin useempaakin eri apteekin dvitaa ja masu vaivat tuli. Sit tilasin lifesta sen d lux sumutteen ja sopii meiän vauvalle! Pientä masuvaivaahan vauvoilla aina on, mutta se d vitan takia itkuhuuto jäänyt pois! Voin siis suositella. Mut mikä sopii itselle ei tietenkää välttämättä sovi toiselle..
 
Meillä kans dlux ja pientä pierun ja kakan pungertamista ajoittain, mutta pientä verrattuna neuvolan tuomiin minisun dropseihin, jolloin oli suoraa huutoa. Nykyiset masuongelmat ovat lähinnä äkistelyä, harvoin tulee edes itku.
 
Tasse tsemppiä arjen pyöritykseen! Täällä alkaa 2v uhma ja oma tahto nostaan päätään..
 
Miten se suihke toimii? Suihkautetaan vauvan suuhun ja nielaisee sen sitten siitä? Meillä jotain d-vitamiini-Relatippoja apteekista ja maku on sellainen että vauva irvistäen ja sylkien väkisin syö tipat :sad001
 
Joo yksi suihkaus suuhun, imeytyy jo limakalvoiltakin niin kuin muutkin. Todella lievä mansikan maku, ei aiheuta irvistyksiä.
 
Onko kellään täällä Disflatyl käytössä mahavaivoihin? Siinä on se ananasaromi ja aiheuttaa täällä kans kauhean nyrpeän irvistyksen joka kerta kun antaa. Sitten vauva haisee hetken siltä, että olisi vetänyt koko yön Pina Coladaa...
 
Sehä nyrpistys haittaa mitää. Tottuupa vähä erilaisiin ja omituisiin makuihin. Helpottaa sit eri kiinteitä ruokia aloitellessa :)
 
Meije vauveli ei enää kohta mahu 56 vaatteisiin, on jo yli 57 pitkä :0000 painoakin tullu ihan riittämiin, huvittaa vaan että tuntuu kyl pikkusen isommalta ku kuukauden ikäiseltä :D
 
Meije vauveli ei enää kohta mahu 56 vaatteisiin, on jo yli 57 pitkä :0000 painoakin tullu ihan riittämiin, huvittaa vaan että tuntuu kyl pikkusen isommalta ku kuukauden ikäiseltä :D

Ei meidänkään poika oo mahtunut enää 4 viikon jälkeen suurimpaan osaan noista 56 vaatteista. Muutama isompi koko oli jotka meni kivasti pojalle vielä viidennellä viikolla. Nyt kohta ikää 8 viikkoa ja 62 koon vaatteet ollu jo aika kauan käytössä:D 6 viikon neuvolassa oli pituutta jo 58,9 cm ja painoa 5,8 kiloa :)
 
Soppe, meillä poika oli alle kolmeviikkoisena 58 cm. Vähän turhia oli pienet vaatteet. Ikäisekseen onneksi aika jäntevä... Silti jotenkin hankala käsitellä, kun tarvii tukea ja pötkylä vääntää täysillä vastaan.
 
Meillä on Disflatyl käytössä, aiheuttaa kyllä irvistyksiä :sad001 En tiedä onko apua mutta annetaan nyt kuitenkin.
 
Takaisin
Top