Äitiyspakkaus

Kiitos vastauksista.

Mua jäi metityttämään, kun meidän neuvolatätäskä sanoi, että kelan ruuhkan takia ei kannata jättää viimetinkaan.

Mutta mitäs väliä kelan ruuhkista?! Luin kelan sivuilta, että kun hakemus on sinne rekattu (sähköisissä heti) niin se on se päivä joka on validi.
Vaikka kellalla kestäisi postitella pakettia sitten ruuhkiensa vuoksi.

En ole ikinä kelan kanssa asioinut niin tuntematonta..
 
Joo sähköisesti, kun lähettää ajoissa niin riittää. :) Postitse tietysti aikaisemmin pitää jos viime tinkaa jättää.


Se lähetys on sit eriasia että voi viivästyy
 
Voiko äitiysrahan ja -pakkauksen hakemukset jättää eri aikaan vai jätetäänkö ne samalla molemmat?
 
Ei ole. Voit käydä kurkkimassa kelan omilla sivuilla. Siellä ne kaikki kolme hakemusta on erikseen: vanhempainraha, lapsilisä ja äitiysavustus.
 
Kun olette lisänneet esim. sen raskaustodistuksen, niin jääkö se teillä näkyviin "lähetettyihin"? Luulin jo lähettäneeni liitteen, mutta nyt etusivilla muistutetaan edelleen liitteen lähettämisestä. Toki siinä mainitaan myös, että muistutus poistuu, kun hakemus on käsitelty. Hmm. Voiko nyt siis olla varma, että liite on mennyt perille. Miten muilla tuo näkyy?
 
Äidin sairasloma liite ei näkynyt kelan sivuilla ja se kävi sit fyysisesti kelalla ja siellä se kyllä näkyi. Et luulen et sullekin on käynyt niin?
 
Samaa katsoin pyhinä myös, hyvä hyvä! Ite ei oo ees tarvinnu hakemusta pantata, koska Kela-neuvola vasta huomenna! :p Hlöstöpäällikkö tän viikon vielä lomalla, niin jää muutkin hakemukset ensi viikkoon.. Hyvin ehtii vanhat alta pois!:grin
 
Takaisin
Top