RU

Ei "voi" olla hirveän vakavaa, jos kontrolli on vasta 4:n viikon päästä. :) muuten oisivat kontrolloineet jo aiemmin (mahdollisuus keskeytykseen).
 
jotain se lääkäri sanoi että jos ne ristiää niin on kyseessä vakava mutta leikattava sydänsairaus, kysyi vielä että jos sellainen lapsella on niin haluanko sen keskeyttää mutta vastasin että en, niin laitto sitten sen uuden ajan vasta myöhemmäksi että näkee sen sydämen selvemmin ku on jo isompi sillon.
 
Onneksi nykytiede on kehittynyttä. Mun kaverilla on sydänvika joka on leikattu tuhansia kertoja heti syntymästään ja 25-vuotiaana oli ns. Vika leikkaus mistä ei todennäköisesti selviä, mutta kyllä vain vielä pihisee ja elää normaalia elämää :) Oli ensimmäinen Suomessa jolla aikoinaan kokeiltiin jotai tietynlaista sydänleikkausta kuulemma :)
 
Mun miehellä on operoitu n. 1,5 vuotiaana avoleikkauksessa kammioiden välinen läppä..
 
sitä myös ihmettelin, kun ultrassa lääkäri oli tosi vakavana että luultavasti nyt on näin että vakava sydänsairaus jne.. mutta omakantaan oli kuitenkin kirjoittanut "Suurten suonten risteämiseen huono näkyvyys, näkyviltä osin ei poikkeavaa."

Eli ei kuitenkaan nähnyt poikkeavaa?
 
Kauheeta kun tolleen asian ilmoittaa..meillä oli jatkotutkimuksissa tosi pätevä erikoislääkäri joka jaksoi kertoa juurtajaksain vaikka totesikin, että tämä on tämmöistä liukuhihnahommaa ja pahoitteli kun ei aikaa enempää. Meillä näkyi siis kalkkikeräytymä sydämessä, erittäin pieni kehitysvamma epäily...
 
No johan on pöljästi sanonu lääkäri! Jos jotain ei näy hyvin, niin eihän siitä voi tehdä johtopäätöstä et on joku vialla? o_O
Meillä ei esikoisen ru:ssa nähty sydäntä kunnolla, niin käytiin 2:n viikon päästä uudelleen ultrassa ja kaikki näkyi ja oli ihan normaalia. :)
 
Mehupuristin, toivottavasti on lopulta kaikki kunnossa vauvalla! Inhottavaa spekulointia tuossa vaiheessa, vaikka parempihan on, että huoli tuodaan esille, jos jotain epäillään... Itse menen sillä asenteella et voin lopullisesti huokaista vasta, kun lapsi on sylissä ja toivottavasti terve. Vaikka RUssa kaikki ok.
 
Isot pojat 418g ja 373g nähtiin tänään ultrassa. :) ❤
Istukka edelleen osittain kohdunsuulla. B-vauvan sydämeen huono näkyvyys, katotaan 2:n viikon päästä uudelleen. Kohdunkaulaa 4cm jäljellä (katsottiin koska tuplaraskaus).
 
Onko ihan samanmunaiset eli identtiset pojat, kun puhuit vaan yhdestä istukasta? :)
 
Onko ihan samanmunaiset eli identtiset pojat, kun puhuit vaan yhdestä istukasta? :)
Identtiset joo. Yksi istukka ja sikiöpussi, mutta kaksi vesikalvoa. Eli se turvallisempi vaihtoehto identtisten raskauksista.
 
Takaisin
Top