Vauvojen neuvolakuulumiset

Keskustelun 'Laskettu aika lokakuussa 2017' aloitti HoosiAnna, 26 syys 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Siiru Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Joo oli ne verikokeet hirveät, meillä otettiin kun vauva oli 3 kk ja otettiin suonesta ja sormesta.. Sit mä jouduin pitämään kättä vielä paikoillaan silloin (ja toinen huuti vierastamisen takia ja verikoetta) :sad001 että voin hyvin kuvitella millasta siellä teilläkin on ollu..
  Last edited: 28 kesä 2018
 2. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Juu, ei ollut kivaa. Onneksi suoni löytyi helposti ja yhdellä pistolla. Naapuri kertoi kuinka heidän 2 v lapselta saatiin vasta kolmannella pistolla näyte. Ja sekin oli kiva, että paikalle haettiin labran kokeneimmat piikittäjät.

  Mutta se täytyy sanoa, että vauvan nukuttaminen leikkausta varten oli sata kertaa hirveämpää. Pirren veli joutui pieneen operaatioon vauvana ja se nukutettiin sillä tainnutuskaasulla (mitä se nyt ikinä onkaan). Se pakokauhu mikä sieltä silmistä näkyi kun ressukka haukkoi paniikissa henkeä ja yritti repiä maskia naamalta. Vauva varmaan luuli tukehtuvansa siihen kauhean hajuiseen kaasuun. Se oli todella ahdistava kokemus. Jos joskus joudun uudestaan vastaavaan tilanteeseen, niin...ei, en halua joutua...toivoisin, että nukutin saataisiin laitettua suoneen.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 3. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Eilen täällä oli 10kk neuvola (pojalla ikää hieman yli 10,5kk). Painoa 9550g (28.6. oli 9300g), pituutta 71,5cm (70,6cm) ja päänympärys 45,1 (45cm). Hieman käyrät notkahti pituuden ja painon osalta, mutta kyllä poika on kesäkuun lopun neuvolan jälkeen oppinut liikkumaan niin paljon, että sekin varmasti vaikuttaa kasvuun väkisinkin, vaikka miten saisi ruokaa :) Tällä kertaa poika näytti kaikki mahdolliset liikkumistaitonsa, ja hölpötteli tyytyväisenä siellä lattialla lelujen kanssa. Vain mittaukset hieman harmitti, ja varsinkin riisuminen ja pukeminen :D Ei enää vierastanutkaan oikeastaan ollenkaan, vaan aika rohkeasti otti neuvolantätiä käsistä kiinni ja nousi seisomaan niiden tuella. Hyvä fiilis jäi tällä kertaa neuvolakäynnistä kaikenkaikkiaan :)
  • Tykkää Tykkää x 7
 4. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Meillä oli pirrellä viime viikolla 10 kk neuvola. Me käytiin ylimääräisessä punnituksessa ja mittauksessa 9kk iässä, niin siitä mittauksesta paino oli laskenut 20g ja pituutta tullut vain 3mm. Luulen pituuden vähäisyyden johtuvan siitä kun mies oli pirren kanssa neuvolassa ja se ei tietenkään pidä päätä mittalaudassa samoin kuin minä. Mä pidän tosi kevyesti, niin että pää vain vähän hipoo lautaa. Meillä on kotona vauvavaaka, niin nyt on onneksi paino taas nousussa kun tänään tarkastin. Pirre on kyllä niin pieni pirpana vieläkin. Pituus huitelee käyrän -3.5 tuntumassa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Siiru Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  HoosiAnna syntyykö Pirre etuajassa vai onko hää muuten vain ollut pieni koko ajan?
 6. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Syntyi 37+5. Oli pieni jo löhtöjään. Saikin diagnoosin "ennen syntymää alkanut lyhytkasvuisuus". Joku lääkäri puhuu SGAsta (small for gestational age). Kaikki tämä johtunee istukan huonosta toimivuudesta ja pienestä koosta. Lisäksi mulla oli raskausmyrkytys. Saavutuskasvun puute voi johtua siitä, että huono ravinnonsaanti masuaikana on pannut geenit sopeutumaan vallitseviin olosuhteisiin ja ne on päättänyt, että tällä ravinnolla ei kannata pyrkiä kasvamaan kovin suureksi. Näin selitti yksi lääkäri. Käytti toki asijantunvampia termejä.
  Kaikki on kuitenkin vaan hirveän tyytyväisiä pirren kasvuun. Käyrät kulkee tasaisesti ja muukin kehitys on ikätasoista. Mitään vikaa ei ole löytynyt ja juuri joku lastenklinikan kasvuspesialisti antoi arvion, että seurataan vaan. Jos kasvu jatkuu näin, niin ei tehdä mitään. Jos tulee muutoksia huonompaan, niin sitten tutkitaan lisää.
  Itse veikkaan, että pirre on 68 cm yksi vuotiaana.
  • Tykkää Tykkää x 2
 7. Siiru Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Kokoajan sitä näköjään oppii uutta. Toivotaan että kasvu jatkuu Pirrellä näin.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 8. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Eikös se yleensäkin ole tärkeämpää, että kasvaa suht tasaisesti, oli sitten millä käyrällä vaan? Sitten jos tulee huomattavia heittoja, niin saattaa olla aihetta huoleen.

  Meillä päästiin 8kk neuvolassa karvan verran yli -2 käyrän, ja poika tuskin saavuttaa esim. 10kg:n painoa vuoden ikään mennessä (ikää nyt reilut 10,5kk). Mutta kasvaa siellä omalla käyrällään ihan kohtuullisen hyvin, niin ei ole ollut huolta kasvusta. Liikkumisesta enemmän oli huolta, kun poika ei ryöminyt 8kk ikäisenä, tuli ylimääräinen neuvolakäynti sen takia. Mutta nyt kehittyy siinäkin vauhdilla, kun päivähoito alkoi, ja harjoittelee tukea vasten seisomista ihan omin avuin :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Martta:) Ihastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Eikö teillä poika ollut vauvana mukavan pullea? Vai sekotanko johonkin toiseen ku muistelin lukeneeni michelinmakkaroista :)
  Mietin vaan et jos -2 käyrällä kasvaa niin on ilmeisesti pieni ja hento?
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 10. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Siis onhan tuo michelinukko, lähinnä käsistä ja jaloista, muuten on hoikahko, vaikka just ja just siellä -2 käyrän yläpuolella onkin. En tiedä, miten se vaikuttaa, kun oli syntyessään 2890g ja 46,5cm, ja kun syntyi 3 viikkoa aikaisessa. Yhden pyrähdyksen otti painossa muistaakseni 2 ja 3kk neuvoloiden välissä, sai 1,4kg painoa lisää. Sen jälkeen painoa on tullut sellaista 200-300g per kuukausi.
 11. HoosiAnna Tuttu foorumilla

  Pirre ei varmaankaan saavuta painossa 1 v. ku just 8,5 kg, mutta se on pituuteen suhteutettuna ihan ok. On pikkusen pullero jopa.

  Kai ne tasaiset käyrät on se mitä tavoitellaan. Pirrellä saisi olla kyllä nouseva trendi, mutta sitä ei nyt ole näkyvissä.
 12. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Tänne ei olekaan päivitelty pitkään aikaan, mutta tässä meidän 1,5v neuvolan tuloksia:
  pituus 78cm (1v nlassa 73,5cm), paino 10,2kg (9,7kg) ja päänympärys 46,7cm (45,5cm).

  Poika on kehittynyt hyvin, osaa jo tehdä kaikenlaista, kävelee kohtuullisen hyvin, ja ymmärtää aika paljon erilaisia asioita, ja osaa kertoa aika hyvin, mitä haluaa, vaikkei itse vielä osaakaan puhua. Mittauksissa taitaa olla mittaustapojen muutoksesta johtuen hieman epätarkkuutta, mutta suunta on oikea kuitenkin :) Pituus mitattiin seisten, ja paino lattiavaa'alla. Lääkärikin oli mukana, hän ei oikein tykännyt, kun käytän edelleen välillä tissiä pojan rauhoitteluun öisin, jos poika herää ja on kovin rauhaton ja itkee lähes hysteerisesti. No, se on hänen mielipiteensä, eikä sellaisia hysterioita ole joka yö :)

  Muutoinkin imetys jatkuu edelleen, vaikka etukäteen raskaana ollessa niin vahvasti ajattelin, etten yli vuoden ikäistä taaperoa enää imettäisi. Ei siitä vaan jotenkin raaski luopua, eikä poikakaan tunnu olevan halukas lopettamaan.

  Atooppisen ihon hoitoon oli vain suosituksena perusvoiteilla rasvausta, rasvausta ja rasvausta, ja tarvittaessa kortisonivoidetta. Juuri nyt on menossa tauko kortisonivoiteen suhteen, ja yritän kovasti pitää pojan ihoa edes nykyisessä kunnossa Apobasella ja Tummelilla, muitakin voiteita on tulossa testiin. Pahin on se kutina, joka vaivaa poikaa lähinnä nukkumaanmennessä aivan liikaa :sad001 Kortisonilla se pysyi kurissa, mutta nyt taas kutisee, kun on vain tavalliset voiteet käytössä.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu