Vauvojen kehitys

Keskustelun 'Syyskuiset 2018' aloitti Ruuth, 18 joulu 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Minis15 Ei muuta elämää Syysmammat 2018 Syyskuunmammat 2015

  Meillä tuli 6,5kk tänään 8.hammas. Muuta kehittymistä ei oo tapahtunut. Ei liiku, mutta istuu jo suht hyvin, mut yksin en vielä voi jättää istumaan, kun saattaa kipata. Onneks kippaa eteen eikä taakse.
 2. AamuElokuun Tuttu foorumilla

  8. Hammas! Huh huh :) meillä vasta viidettä hammasta odotetaan puhkeavan..
 3. Superpipsa Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä 7 kk 2 vkoa ja ensimmäinenkään ei ole vielä tullut läpi :hilarious:
 4. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meilläkään ei oo vielä yhtään hammasta (6kk2vko) :grin esikoiselle tuli eka hammas 9kk iässä, voipi olla, että nytkin sama homma. Ihan kiva vaan, tissit kiittää :hilarious:
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Superpipsa Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä kanssa ekalla ja tokalla tullut ekat hampaat siinä 8-9 kk iässä.
 6. Äippä x6 Addikti Toukomammat 2017

  2hammasta löytyy täältä ja ikää 6.5kk:)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Slillukka Peruskäyttäjä

  Meillä kaks ylhäällä ja kaks alhaalla ikää se 7.5kk.
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Pari päivää sitten kurotti molemmilla käsillä isäänsä kohti ja sanoi "dada". Tänään kun mies vei vauvan aamupalalle ja minä jäin esikoisen kanssa köllöttelemään, kuului alakerrasta harvinaisen selvästi "äiti" - esikoinenkin sen kuuli. Näitä sanoja onkin sitten toisteltu koko päivä. Ja höpötetty paljon muuta josta ei vielä saa selvää :D Ikää lähes 7,5kk.
  • Tykkää Tykkää x 3
 9. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä on kans alkanut enempi jutella, selvästi eläväisempää kieli nyt kun aiemmin. Siskonsa kanssa varsinkin intoutuu jutustelemaan. Ja nyt on oppinut ryömimään. Konttaisasento sujuu jo kun vanhalta tekijältä, mutta siinä tyydytään vaan nylkyttään eli eteenpäin ei vielä mennä.

  Mutta on nuo tytöt kyl jo nyt kun paita ja peppu. Niillä on ihan omat leikkinsä ja juttunsa ja esikoinen on tosi kova hoitaan vauvaa ja on huolissaan mikä on hätänä jos vauva itkee :happy: vähän on mustasukkasuuttakin, mutta se kyllä puretaan aina äitiin eikä siskoon.

  Tuo liikehdintä on nyt kyl mennyt uniin ja illalla ei millään malttas nukahtaa. Valvois tyyliin yhteentoista ja silti haluaa herätä ennen seiskaa aamulla. Ja tänäänkin on nukkunut 2 päikkärit, toiset kesti noin 40min ja toiset miehen sylissä max tunnin. En tajuu mistä sitä virtaa riittää :dead:
 10. Kapris Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Meillä eka hammas tuli kuukausi sitten, n. 7kk iässä. Toinen siitä parin viikon sisään.

  Tyttö viikkoa vaille 8kk ryömii hurjaa kyytiä ja on kiinnostunut kaikesta kielletystä ja hoksaa selvästi että on hauska leikki esim. Pukiessa venkoilla niin että pukijalle on mahdollisimman hankalaa.. nytkyttelee konttausasennossa mutta ei etene ja noussut pari kertaa polviseisontaan tukea vasten.

  Nukkuu hyvin, 2-3 päikkärit (30min-2h pituisia) ja yöllä n. 10h parilla-kolmella yöparkumisella (aina ei edes itse herää niihin) joihin auttaa tutti tai aina ei tarvi sitäkään.

  Ei tosiaankaan juttele mitään tunnistettavaa ja ei istu itsenäisesti ja syöttötuolissakin se on melko haparoivaa. Ei ole enää todellkaan mikään sylivauva tai halittelija, nukahtaa syliin ainoastaan lentokoneessa
 11. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Täällä ei näy hampaita eikä ryömimistä. Kovasti yrittää eteenpäin, mutta ei pääse kyllä vieläkään minnekkään :hilarious: ensimmäistä hammasta tuntuu tekevän, mutta ainakaan vielä ei ole mitään tullut läpi. Kovasti pöpöttää omiaan, mutta mitään järkeä tyllerön sanomisissa ei ole :grin nukkuu edelleen paljon ja hereillä ollessa on pääosin yksi iso aurinko. Tällä viikolla vauva täyttää jo 7 kuukautta :eek:
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Minis15 Ei muuta elämää Syysmammat 2018 Syyskuunmammat 2015

  Hauskaa kyllä tää yksilöllinen kehitys, kun meillä poika reilu 6,5kk ja istuu jo tukevasti itse lattialla että tuolissa, mutta ei osaa muuta, kuin maata lattialla.
 13. Äippä x6 Addikti Toukomammat 2017

  Meilläkään sisu istu kun tuettuna muuten kyl kellahtaa... varoheijasteetkin puuttuu täysin:/ ryömimistä kyllä yrittää mut siihen se sit jääkin! ”Puhua” pulputtaa kyllä mut ihan pelkkiä äänteitä, jotain tolkku sanoja tullut isommilla vasta joskus vuoden tienoolla.
  Huomenna oliskin sit lastensairaalan keikka tiedossa jännittää kyl jonkin verran... mun mielestä tossa poikasessa oo mtn vikaa mut pelottaa et onko sille joku ihan oikea syy miks ne meidät sinne haluaa...
 14. Ahven Tuttu foorumilla

  Ei ryömitä täälläkään, toki pääsee liikkumaan jonkin verran kun mahallaan pyörii akselinsa ympäri. Hampaat tuli 7kk ja 2vko vanhana.
 15. Nonnuska Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Meillä ei vielä yhtään hammasta, saas nähdä tuleeko yhtä myöhään kuin veljellä 11 kk iässä :hilarious:

  Nyt on sitten tosissaan opittu ryömimisen taito pari päivää vajaa 7 kk. Johdot näyttää kiinnostavan ja kissanruokakupit nostettu korkealle :hilarious: Samanlaiset elkeet näyttää olevan kuin sisaruksilla olivat myöskin ensimmäisenä johtojen kimpussa :p Jos vain kaukosäädin tai pleikkarin ohjain lattialla näkyy niin ottaa kunnon spurttivaiheen päälle :joyful:

  Soseita syö ihan hyvin, karkeampi ruoka tökkii Yöunet nyt onneksi parantuneet pari viikkoa flunssaa oli niin heräili monta kertaa yössä, nyt selvitään 1-2 herätyksellä yössä ja eka unipätkä vähintään 4 tuntia.
  • Tykkää Tykkää x 3
 16. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Eka kakka tuli pottaan! :D
  • Tykkää Tykkää x 6
 17. Kapris Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Apua, ei oo tullu mieleenkään että pottahommia vois nyt jo ajatella!


  Ja voi apua tuo muksahtelu, en meinaa kestää kun polviseisonnasta horjahtaa ja pää kalahtaa parkettiin ihan hirviää

Jaa tämä sivu