Turvaistuimet

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Sartsa-, 24 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Sartsa- Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Tänne suosituksia ja keskustelua hyvistä turvaistuimista.
  Onko näissä sopivuuseroja eri autoihin?
 2. Enni Rakastunut foorumiin

  Meillä on Britaxin Baby-Safe Plus SHR 2. On tilava, hyvä, hyvin pärjännyt testeissä, siihen saa joko isofix- tai turvavyötelakan ym. Ja monta värivaihtoehtoa. Sitä oli hyvä kantaa käsivarrella, kun kuomu ei ollut kiinni kahvassa. Kuomu tosin voisi pidemmällekin tulla, mutta laitoin harson jatkeeksi.

  On sopivuuseroja autoihin, esim. joku ei mahdu toiseen autoon tai sit eteen ei mahdu ketään, toisissa vauvan asento on hyvin pitkällään, toisissa selvemmin pää ja selkä ylöspäin. Ja toiset kaukalot on isompia kuin toiset, vaikka olis samat painorajat. Ainakin Britaxin Primoa haukuttiin kaupassa tästä syystä. Toisissa kaukaloissa on myös viisi- ja toisissa vain kolmipistevyöt.

  Sitten auton penkki kannattaa huomioida. Esim. Minun autossani on hyvin kalteva takapenkki, jonka takia otettiin turvavyöllinen telakka. Saadaan pyyhkeellä säädettyä telakan asento lähes suoraksi, ettei vauva roiku kaukalosta pää alaspäin. Kysyin myös tästä liikkeessä, ja sanoi, että väliin saa laittaa jotain pehmeää, kuten viltti, ei kakkosnelosta :grin

  Eli kaukalon ja telakan osto riippuu, autosta, penkistä johon tulee kiinni, sinun mieltymyksistä mallin, koon, värin ja kannettavuuden suhteen, tarvitsetko telakan ja millaisella kiinnityksellä jne.
 3. Mikki Aloittelija

  Lisäisin vielä että kannattaa huomioida myös vaunut, joita on suunnitellut käyttävänsä, sillä muistelisin ettei kaikki kaukalot sovi suoraan tai edes adaptereilla kaikkiin vaunumalleihin. Mikäli siis haluaa että kaukalon voi kytkeä vaunun ratasosaan.

  Meillä on esikoisesta tallessa Pebble, olen tykännyt siitä sillä sen sai adaptereilla Bugaboon vaunuosaan, ja autoon vastaavasti isofix-telakkaan helposti kytkemällä.
 4. Jensku- Aloittelija

  Meillä oli esikoisen aikaan kans tuo Britaxin BabySafe SHR2, ja tykättiin tosi paljon. Myytiin se joulukuussa pois, kun alkoi käyttöikä tulla vastaan. Nyt sitten mietinnässä, ostettaisiinko sama uudelleen, vai jotain ihan muuta. Yksi ajatus olisi ostaa se Britaxin uusi iSize-kaukalo, kun meillä on vaunuissa Britaxin adapterit ja Britaxin matkarattaat.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. emsu86 Peruskäyttäjä

  Meillä tää Britaxin iSize-kaukalo telakalla. On ollut hyvä käytössä, painaa vaan ihan tuhottomasti etenkin kun vauva alkoi kasvaa :joyful:
  Nyt ei mahdu enää kaukaloon, joten periytyy seuraavalle. Taaperolla meillä nyt käytössä maxicosin 2waypearl turvaistuin.
 6. Vadelmainen Aloittelija

  Tähän aiheeseen pitääkin perehtyä sitten kun sen aika on. Ei ainakaan Primoa tällä kertaa.
 7. Ylläri19 Aloittelija

  Meillä oli esikoisella Maxicosi Cabriofix ja olin siihen tyytyväinen, paitsi että kun piti vaihtaa isompaan niin samaan telakkaan ei sitten sopinutkaan meitä miellytävää istuinta ja piti taas ostaa koko setti uusiksi. No, tuo esikoisen kaukalo on vielä varastossa ja käyttöiässä, joten sillä mennään nyt toisenkin kanssa.

  Koin myös itse tosi hyväksi että kaukalon sai vaunurunkoon kiinni adaptereilla, joten suosittelen muillekin tähän mhdollisuuden tarkastelua ostoaikeissa.

Jaa tämä sivu