Turvaistuimet yms. miten teidän lapsi matkustaa?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 12 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Millaisessa istuimessa teidän lapset matkustaa autossa?

  Meillä on turvaistuin, jota voi käyttää sekä istuimen omilla vöillä että auton turvavöillä. Suosituksena siinä on että 15 kiloiseksi asti istuimen vöillä ja siitä eteenpäin auton vöillä. Ollaan siis hiljattain siirrytty siinä auton omiin vöihin, kun 15kg ylittyi.

  Äitini kyselee koska hankitaan istuinkoroke. Olen vähän miettinyt että miksi hankkia, kun tuo toimii samaan tapaan, on vain turvallisempi. Tämän artikkelin luettuani nyt en ainakaan sellaista ole hankkimassa ellei poika kasva liian isoksi tuohon nykyiseen: https://www.vau.fi/perhe/turvallisu...ptimaalisin-autoistuin-riippuu-lapsen-koosta/
 2. Enni Rakastunut foorumiin

  Meillä Besafen Izi Combi x4. Istuin on selkä menosuuntaan ainakin 3-vuotiaaksi. Sen saisi isompana myös kasvot menosuuntaan, mutta harva ehtii kääntää kun painoraja tulee vastaan. Kiinnitys tapahtuu aina istuimen omilla vöillä.

  Istuin valikoitui vauva-aikana lapsen asettamien kriteerien perusteella, oli silloin ainoa vaihtoehto meille. 18 kg asti oleva istuin kyseessä, sitten siirrytään isompaan. Hyvä ja sopiva istuin meille, olen tykännyt. Ainut valittamisen aihe on, että kallistusasentoja tarvitsisin enemmän kuin kolme. Tämä ongelma tosin poistuisi autoa vaihtamalla, mutta se ei ole mahdollista.
 3. Tips Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Klippanin Triofix ostettiin kun kaukalosta kasvoi ulos. Alkuun selkä menosuuntaan kallistuksella, sitten ilman kallistusta ja nyt 3v piti kääntää kasvot menosuuntaan kun ei enää vain mahtunut kyytiin, in sen verran pitkä tuo meidän amatsoni että viime talvena istui ei vain jalat koukussa vaan sananmukaisesti polvet suussa. Istuin oli niitä harvoja jotka sai kiinni sekä turvavöillä että isofixilla ja koska meidän kakkosautossa ei ole isofixiä niin tarvittiin tällainen ratkaisu. Plussaa myös kotimaisuudesta. Alkuun oli kiinni pistevöillä, nyt auton vöillä. Ihan hyvä tuoli ja tarpeeksi kevyt siirrettäväksi autosta toiseen. Tällä systeemillä menee 36kg asti, tosin siirtynee nuoremmalle kun hän ei enää mahdu kaukaloon ja vanhemmalle ostetaan hartioista leveämpi istuin. Saa nähdä mitä löytyy.
 4. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Meillä hankittiin esikoiselle Cybex Sirona (365 kääntyvä) pari vuotta sitten. Hyvä istuin, mutta jalkatilaa tosi vähän, ja nyt 2,5 vuotiaan kanssa istuin on jo tosi raskas kääntää. Kuopus nyt puolivuotias, ja tultiin siihen tulokseen, että tilataan esikoiselle uusi pyörimätön (selkä menosuuntaan) istuin ja siirretään kuopus Sironaan. Meidän kaukalo alkaa olla jo vähän vanha ja huono, joten toi Sirona olisi tytölle turvallisempi vaihtoehto. Laitettiin esikoiselle tilaukseen Besafe izi i-size modular. Paras istuin meidän autoon: vie vähän tilaa mut silti hyvä jalkatila lapsella, optimaalinen kallistus. Selkä menosuuntaan mennään nelivuotiaaksi, jos mitat antaa myöten.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 30 marras 2018
 5. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Mun autossa 5v esikoisella on käytettynä hommattu cybex izi go? (Olikohan näin :joyful:) jota saa käytettyä pikakiinityksellä isofixilla tai ilman. Tästä saa tehtyä myös pelkän koroke istuimen mutta se ei ole vielä tarpeellista/ajankohtaista.

  3v tytöllä klippanin triofix ja ihan ok jakkara on. Omat vyötei oikein tahtonut pysyä olkapäitten päällä ja muutenkin tytsy tahto luikerrella vöistä aina pois :finger: nyt käytössä auton omat vyöt jo.

  Vauvalla käytössä maxi-cosin turvaistuin ja ollu kyl tosi hyvä meidän käyttöön.

  Miehen autossa esikoisella käytössä vain korokeistuin ollut jo 4,5v lähtien.
  Tytöllä taasen siellä kiddyn palkki istuin.
  Tyttö ei tehnyt eroa kumpi paremi palkki vai vyöistuin, onneksi. Mutta niinkuin mainitsin, jossakin iässä kovasti pyrki luikertelemaan pois 5piste vöistä.
 6. Towanda Tuttu foorumilla

  Me tilattiin pitkällisen harkinnan jälkeen Axkid Minikid, joka menee 25 kg asti. Meillä on takana sen verran paljon tilaa, että siinä pitäisi pystyä istumaan selkä menosuuntaan monta vuotta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. tiiamariia Rakastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Meillä on cybexin sirona s isize :) neiti on siro niin luulisi menevän vähintään 4 vuotiaaksi asti, ellei pituus (105cm) tule vastaan ennen sitä. Niin pitkään pidetään selkä menosuuntaan kuin on mahdollista. Muutaman kerran neiti on autossa oksentanut mutta en tiedä onko ollut vain huono tuuri vai matkapahoinvointia.. jälkiviisaana olisin hankkinut telakan johon saa sekä kaukalon että istuimen niin olisi säästänyt rahaa :D
 8. tiiamariia Rakastunut foorumiin Lokamammat 2017

  Turvavyöistuimet on suunniteltu menemään jopa 12 vuotiaaksi asti, 36kg painorajalla joten istuinkoroketta ei tarvita (eikä sitä nykyisin oikein suositella, jos haluat argumentoida äidillesi). Mutta kuvauksen perusteella teillä on varmaan istuin joka menee 25kg asti? Sen jälkeen on sitten hyvä vielä vaihtaa turvavyöistuimeen, riippuen tietysti lapsen iästä ja koosta :) keskiarvoisesti noissa on yleensä että 25kg menisi 6 vuotiaaksi asti, mutta jotkuthan ei paina sitä vielä 10 vuotiaanakaan :)
 9. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Joo, jos en ihan väärin muista siinä on juurikin 25kg painorajana. Meidän 4-v hoikkeliini vain painaa tosiaan nyt n. 15kg niin se 25kg ei taida tulla ihan hetkeen vastaan. :rolleyes: Toki sitten jos tuo painoraja ylittyy kun lapsi vielä tarvitsee istuinta hankitaan sellainen missä menee pidempään. :)
 10. Tips Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Ostettiin juuri 3,5-vuotiaalle Britaxin uusi Kidfix turvavyöistuimeksi, jos tällä menisi loppuajan (seuraavat 30-50 cm). Meillä oli Klippanin triofix recline mutta alkoi olla ahdas hartioista, nyt se sitten odottaa että kuopus kasvaa ulos kaukalosta. Tuo Britax vaikutti hyvältä, siinä on ikään kuin neljäpistevyö turvavyökiinnityksellä eli hakanen haarojen välissä, mikä on tuolle meidän kiemurtelijalle merkittävä parannus turvallisuuteen. Ei oo Klippanissa istunut muutamaan kuukauteen 5-pistevöissä kun on sen verran kookas ja kiukkukohtauksissa normivyöstä pääsee teoriassa kiemurtelemaan pois.
 11. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Meillä on kuopuksella (1 v 4 kk) Britax Max-Way ja 3-vuotiaalla Maxi-Cosi Mobi XP. Molemmat saa kiinnitettyä ilman isofixiä (jota meillä ei ole), ja molemmissa voi kuljettaa lasta selkä menosuuntaan 25 kiloon asti, mikä oli meillä ehkä se tärkein kriteeri istuinta valittaessa. Nämä ovat myös testeissä hyvin pärjänneitä istuimia, ja lisäksi vähän kapeampia kuin monet muut istuimet, mikä oli vähäisen tilan vuoksi hyvä juttu.

  Isot (7 v ja 9 v) matkustavat turvavyöistuimissa. Turvavyöistuin on pelkkää koroketta turvallisempi, joten he saavat matkustaa näin niin kauan kuin käyttävät turvalaitetta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  BeSafe Izi combi on ollut kaukalon jälkeen (3v ja kasvot menosuuntaan nyt), isommalla on Britaxin joku istuin viisipistevöillä. 7v:lla turvavyöistuin.

Jaa tämä sivu