Taaperon kanssa kaupassa käynti

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Sohwia, 8 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Sohwia Moderaattori Staff Member Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Miten teillä muilla sujuu kaupassa käynti taaperon kanssa? Ja miten taapero kulkee kaupassa eli käveleekö hän itse, istuuko kärryissä tai autokärryissä tai saako taapero ottaa pikkuostoskärryt ja työntää niitä? Meidän taloudessa asuu kaksi taaperoa ja kaupassa käynnit sujuu usein ihan hyvin ja isommilta itkupotkuraivareilta on tähän asti selvitty. Me käymme usein kaupassa autolla, jolloin lapset istuvat joko vierekkäin ostoskärryissä tai sitten otamme autokärryn, jolloin isompi lapsi on ns. auton kyydissä ja pienempi kärryissä. Jos kauppaan menemme kävellen rattaiden kera, niin esikoinen saa ottaa pikku ostoskärryt. Välillä kaupassa käynti on aikamoista säätämistä, jos jompi kumpi lapsista hermostuu ja usein kaupassa käydään aika nopeasti, eikä siellä ihan kauheasti mietitä mitä ostetaan eli kauppalistan suunnittelu on todella tärkeää. :)
 2. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Meillä on onneks ollu ainaki tähän asti tosi helppo kauppakaveri toi reilu 2-vuotias. Käydään kaupassa joko rattailla tai jos autolla niin sitten istuu ostoskärryissä ja siinä varmaan onkin se onnistumisen syy että lapsi viihtyy siinä kärryssä eikä kinua päästä pois. Nyt on tullu aika vasta se vaihe, että tyttö yrittää yltää hyllyihin ja tiputella sieltä kaikkea mahdollista alas, saa olla todella tarkkana :D
 3. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Meillä on kaksi taaperoikäistä ja tällä hetkellä sujuu ihan ok. Isompi, 2 v 9 kk , haluaa useimmiten joko autokärryyn tai sitten työntää pikkukärryjä. Nyt jälkimmäinen jo sujuu ihan kivasti - aiemmin se oli aikamoista kaahailua ja törmäilyä ja väärien tuotteiden haalintaa kärryyn. Pienempi, 1 v 2 kk, puolestaan istuu joko kärryssä tai on kantoliinassa selässäni. Hän on kyllä nyt alkanut yrittää kiivetä pois kärryistä, joten aika tarkkana saa olla. Siksi melkein mieluummin otankin hänet liinaan.

  Pärjäämme siis kaupassa, mutta onhan se välillä aika stressaavaa. :D
 4. Enni Rakastunut foorumiin

  Hyvin onneksi. Istuu kärrissä ja katselee ja laittaa äidin antamia tavaroita kyytiin. Ollaan sovittu, että kassalta autolle saa kävellä ja purkaa energiaa kotimatkaa varten. Yleensä odottaa sinne asti ihan nätisti.

  Pienempänä kaupassakäynti oli tuskaa, kun lapsi ei viihtyny tippaakaan kaukalossa. Sitten oli se vaihe, kun ei ollut enää kaukaloa, muttei osannut istua kärrissä, että piti olla rattaat mukana kaupassa. Sanotaanko, alle 1-v ei kovin montaa kertaa käyty kaupassa lapsen kanssa, oli se niin hirveetä. Onneksi nykyään 1,5-v kanssa sujuu jo aika hyvin.
 5. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Meillä alkuun lapsi istui kauppareissut omissa vaunuissaan tyytyväisenä, sitten vähän isompana istui omissa rattaissaan ja veti rattaiden vieressä vedettävää koria, ja nykyään 2,6-v. juoksee vedettävän korin tai pikkukärryjen kanssa. Aika hyvin pysähtyy odottamaan kun totean, että menee liian lujaa tai että nyt ostetaan jotain. Lastenhyllystä on hamstraamassa sosepusseja kun silmä välttää, mutta laittaa ne kyllä pyydettäessä takaisin hyllyyn.
 6. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Mallikkaasti on luonnistunut kauppareissut. Opetin lapset pienestä pitäen käyttäytymään asiallisesti kaupassa (otin heidät siis aina mukaan jo vauvana enkä lähtenyt yksin, että pääsisin helpommalla).
  Istuivat ostoskärryssä niin kauan kuin se järjestely onnistui (vanhin sai alkaa kävellä siinä vaiheessa kun kolmas siirtyi kaukalosta tuplakärryn toiseen istuimeen eli oli sen verran "iso" jo, että oli järjen hiven jo päässä).

  Koen, että tällä tavalla pääsin loppu peleissä helpommalla kuin että oisin isommalla iällä yrittänyt alkaa tahkota miten kaupassa ollaan.:)
 7. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä isossa kaupassa kaikki istuvat vielä kärryissä (lapset 2x3,5v ja 1v). Sinne aikuisen kanssa pääsee mukaan vain yksi kerrallaan (meidän vakikaupassa on huonosti tuplakärryjä ja alkoivat niissäkin jossain vaiheessa tapella niin paljon, että jäivät). Isommat ovat yleensä etusijalla. Lähikaupassa isommat ovat saaneet päältä 2v iästä ottaa pikkukärryt. Niiden kanssa kuljetaan hyvässä järjestyksessä kaupan läpi, mihinkään ei saa koskea omin päin, kaupassa ei juosta, eikä möykätä. 1v istuu vielä rattaissa. Ei ole kauppareissuilla ollut ongelmia oikeastaan koskaan, kun ovat vauvasta asti tottuneet kaikkialla kulkemaan ja tietävät pelisäännöt. Kerran on taidettu huutava lapsi kantaa kaupasta autoon ja se oli ilmeisesti riittävän paha rangaistus, kun sisko sai jäädä kauppaan jatkamaan ostoksia. :D

  Meillä on ollut sellainen turvavyö ostoskärryissä, ettei lapset pääse kiipeämään pois itsekseen. :) Vastaava kuin jossain kärryissä onkin, mutta tukevampi ja voi laittaa mihin vain kiinni. Ollut tietyssä apinaiässä todella kätsy. Nykyään kauppaan mukaan pääsy on etuoikeus ja kunniatevtävä, jonka kumpikin isommista haluaa hoitaa aina mahdollisimman hyvin. Kaupassa käynti kun tarkoittaa myös laatuaikaa kaksin aikuisen kanssa. :)
 8. Mitimasa Tuttu foorumilla

  Meillä kaksi taaperoa ja vauva joten sisarusrattaat mukana. Taaperot haluavat mennä autokärryihin ja työtää pikkukärryjä tai vetää perässään vetokoria. Jos sellaisia ei kauppakäynnillä ole kulkevat vierellä pitäen rattaista kiinni. Kauppareissut alkaneet sujua hyvin vaikka matkassa kaksi uhmaikäistä ja muutaman kuukauden ikäinen vauva. Joihinkin autokärryihin mahtunut molemmat taaperot yhtä aikaa jolloin sekä työnnän rattaita että vedän autokärryä perässäni yhtäaikaisesti. Välillä rattaissa istuu/nukkuu kaksi lasta ja kolmas seisomalaudalla (jossa tykkäävät myös istua) :)
 9. Ginger Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016

  Yleensä menee enemmän tai vähemmän pyllylleen. Jos suostuu jollain ihmeellä menemään autokärryihin, roikottaa sieltä käsiä pisin lattiaa, tunkee jalkoja ulos, huutaa ja melttoaa. Tosi harvoin ajelee nätisti. Jos otetaan pikkukärryt, kaahottaa niiden kanssa ympäri kauppaa ja kun yrittääkään koskea kärryihin, heittäytyy maahan rääkymään. Yritän aktivoida antamalla pojan ottaa tavaroita hyllystä, mutta ei toimi ihan aina. Jokaiseen tavaraan kun ei ylety tai ei muuten voi ottaa, tulee hirveät raivarit siitä että äiti auttaa häntä ja se ei käy... Välillä tykkää työntää autokärrejä, mutta siinäkin pitäisi auttaa ettei törmäile muihin, mikä sitten ei pojan mielestä käy. Hänen kärryihinsä ei kosketa... Tämän takia en yleensä mene pojan kanssa kauppaan kahdestaan muuten, kuin ehkä hakemaan maitopurkin ja leipää, pidemmät reissut suosiolla ilman lasta tai joku muukin mukana, ettei mene ihan kauheaksi. Ennen osasi kyllä tosi hyvin ja oli todella mallikkaasti, tää käytös on ilmaantunut aika äskettäin. Liekö joku uhman muoto...
  • Hauska Hauska x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä nykyään mennään sisarusrattailla kun on vauva ja alle 2-vee tytsy. Aiemmin esikoinen istui autokärryssä tai ostoskärryssä, mutta ei oikein niistä tykännyt. Vapaana ei voi päästää juoksemaan kun on sen verran vilkeri, ettei äiti mukana pysy. Varsinkaan nyt vauvan kanssa. Tuplissa istuu joskus tyytyväisenä, toisinaan ei. Silti yleensä käydään lasten kaa kaupassa, oppivat hiljalleen miten käyttäytyä. Jos ei oo kiire ja ollaan miehen kaa molemmat mukana niin taapero saattaa saada kävellä (toinen holttaa kun toinen tekee ostokset).
 11. Sun89 Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  Meillä ei ole edes omaa autoa, joten käydään kaupassa joko niin ettei taapero ole mukana (isommat ostokset) tai sitten on mukana rattaissa. Viihtyy ihan hyvin mutta nyt täytyy kiinnittää enemmän huomiota siihen ettei vetele kaikkea alas mihin ylettää! Jonkin ajan kuluttua aletaan tilaamaan ruoat kotiin.
 12. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meillä lapset on joutaneet kärreistä kävelemään viimeistään siinä vaiheessa kun ostoskärrissä painoraja tullut vastaan eli painaneet himpun päälle 15kg ja iältään päälle 2v. Mä jos käyn kaupassa niin mulla on vähintäänkin vauva kopassa tai nää kaikki muksut mukana. 5v,3v,6kk. Mies käy töiden jälkeen kaupassa itsestään. Kauppaan mennään aina autolla. Jos joskus harvoin ollaan koko perheellä kaupassa niin saatetaan ottaa autokärryt, muutoin mennyt niin että esikoinen ajelee pikkukärryllä, tokakin saattaa jo tätä nykyä haluta pikkukärrit tai sitten kävelee ilman mitään. Vauvan synnyttyä toka istui yleensä tupla kärrien toisella istuimella ja vauva omassa kopassa. Ja joskus oli niitäkin tuplakärrejä käytössä missä oli vielä auto nokassa et esikoinen pääs sinne istumaan.
  Ja juu, se lasten tavarankeruu vaihe on vähän hermoja koettelevaa... mut yli siitäkin pääsee!

  Tällähetkellä kauppareissut menee mukavasti tän trion kanssa. Kaks kurvailee omilla pikkukärreillä ja yks tuhisee kopassa :)
 13. Towanda Rakastunut foorumiin

  Meidän taapero on vasta täyttänyt vuoden eikä vielä kävele, joten istuu joko ostoskärryissä tai rattaissa. Ollaan taktikoitu niin, että käydään isoilla ostoksilla sunnuntaisin uinnin jälkeen, kun poika on rättiväsynyt. Hän nukkuu rattaissa helposti 1,5 - 2 h ja me saadaan kierrellä rauhassa (käydään ihan valtavassa Prismassa ostoksilla) ja käydä kahvilla.

  Onneksi nyt on helpompi käydä kaupassa kuin vauva-aikana, jolloin poika vihasi sitä ja huusi niin, että maalit irtosivat seinistä. Jotenkin maagisesti hän aina heräsi rattaissaan, kun astuttiin kauppaan sisälle ja sitten se huuto alkoi. o_O
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Purpleribbon Peruskäyttäjä Elokuun äidit 2019

  Onnistuu, josolemme kaupassa koko perheen voimin ja just isossa kaupassa missä on autokärryt ja saa syöttää banaania. Mutta jos käyn kaksisteen lähipikkukaupassa niin vaikeeta on! Kun ei istu enää kärryissä, ikää on vajaa 2v.
  Haluaa vaan mennä kovaa vauhtia kaupassa ja kerätä hyllyistä kaikkee.

  Siinä iteltä unohtuu moni juttu mitä ois pitäny ostaa. Ja kassalla ei malta olla aloillaan vaan ois jo juoksemassa ulos kaupasta ja parkkipaikalle. Kassalla aika monesti saanu lähtee kesken maksamisen juoksee sen perässä ulos...
 15. Towanda Rakastunut foorumiin

  Voin hyvin kuvitella, että meillä tulee olemaan juuri tällaista. En malta odottaa. :hilarious:
 16. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Me siis sovitaan ennen kauppareissua yhteiset pelisäännöt miten siellä kaupassa ollaan ja mennään. Joka kerta. Sit mä välillä käytän sellasta porkkanaa meidän muksuilla et jos kauppareissu menee mukavasti, saavat jotain pientä hyvää palkinnoks. Pienemmässä kaupassa voivat mennä penkille istumaan niitten kanssa sillävälin kun mä pakkaan muita tavaroita. Isommassa kaupassa käydessä saavat ne syödä vasta autossa. Tai sitten niin et kun ollaan saatu koko kauppa kierrettyä, niin mennään vielä hetkeksi leluhyllylle. Jos kaupassa porsastellaan niin palkintoja ei heru, mut jos menee kaikinpuolin mukavasti niin saattaa saada pienen palkinnon :wink
 17. nenna❤ Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018 Elomammat 2016

  Meillä esikoinen on vauvasta saakka käynyt kaupassa. Yleensä ainoana lapsena istui kärreissä, joskus käveli vieressä.
  Nyt vauvan kanssa vauva on kaukalossa ja esikoinen istuu kärreissä. Joskus esikoinen kävelee vieressä, kärreistä kiinni pitäen. Usein onnistuu hyvin, etenkin jos on kaksi aikuista, mut kerran oon yksin kyllä ostanu vaan sen mitä olin jo kerenny kärriin keräämään ja lähtenyt kotiin :D
  Jos esikoinen on kahdestaan iskän kanssa kaupassa, menee kauppa reissu poikkeuksetta hyvin; taapero kävelee vieressä, eikä karkaile niinku mun kanssa :rolleyes: ainut mikä mulla vähensi karkailua, oli kun annoin taaperolle ostoksen kannettavaksi.
  Ja omat pikkukärrit on aivan tuhoon tuomittu idea tuon mein taaperon kanssa, siinä kärsii kaikki; kanssashoppailijat, henkilökunta, hyllyillä olevat tavarat, lapsi, sekä etenkin äidin hermot :hilarious:
  • Hauska Hauska x 2

Jaa tämä sivu