Synnytystoiveet

Keskustelun 'Yleistä synnytyksestä' aloitti Uusperhesatu, 30 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Chandelier Peruskäyttäjä Huhtimammat 2018

  Ensisynnyttäjänä tein synnytystoivelistan ja näin jälkeenpäin ajattelen, että tuo toivelista on lähinnä sille synnyttäjälle tehty tyyliin "näin otat itse selvää kaikista vaihtoehdoista".
  Käytännössä ainoastaan yksi kohta toteutui tuosta omasta toivelistasta. Moni juttu, mitä ajattelin hyväksi ja kokeilunarvoiseksi ja joka varmasti helpottaa oloa, tekikin olosta paljon tukalamman.
  Mm. halusin ammeen -> oli varattu silloin
  halusin suihkuun -> olin pari minuuttia, olosta tuli tosi huono siellä (todnäk. ammekin olisi ollut yhtä huono)
  halusin terapiapallon -> ei vaan pystynyt, oli ihan kamala

  Kun olin vielä suihkutilassa sen terapiapallon kanssa, nojailin siihen kontillani (tms.) kovalla kaakelilattialla, niin kätilö "luki" heti minua ja haki salin lattialle ison patjan, siirsi terapiapallon siihen ja lykkäsi ilokaasunaamarin käteen. Siinä hengailin varmaan pari tuntia. Sitten jossain kohtaa pyysin vähän parempaa kivunlievitystä ja PCB -puudute oli laitettu viiden minuutin sisällä tuosta pyynnöstä.

  Musta tuntuu että sain olla aika paljon omissa oloissani (omassa kuplassani) siellä. Tavallaan hain itse kaikki siihen hetkeen sopivat asennot ja kätilöt sitten vain olivat tukena siinä. Mitään ei pakotettu eikä mitään haluamaani kielletty. Toisaalta toimitus oli sangen nopea tai ainakin eteni verkkaisesti.

  Toiselle kierrokselle osaan sitten tehdä Sen Oikean Toivelistan.
 2. Momofone Aloittelija

  Englannissa tehdään BIRTH PLAN ja sinne laitetaan kaikki mahdollinen mutta arvaatteko onko sulla varmuutta että joku vilkaisisi sitä jossain vaiheessa? Se on teoriaa ja aiheuttaa vaa liikaa odotuksia itselleen. Sä toivot ja odotat kaikenlaista että juuri noin tulee tapahtumaan mutta eihän se nii mee! Ihan turha systeemi kirjoittaa edes sellainen
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 3. Tips Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Ekassa synnytyksessä oli mukana a4-pituinen lista jota en kyllä koskaan kaivanut esiin. Tärkeimmät oli ipanassakin josta jokainen kätilö kyllä kävi ne lukemassa. Nyt toiseen synnytykseen tein vain tuon sähköisen listan niin pysyi lyhyenä.

  Siellä mm:
  - lääkkeetön kivunlievitys prioriteettina, amme, akupunktio ym
  - ei ponnistusta puoli-istuvassa asennossa, mieluiten kokeilisin jakkaraa tms
  - synnytyksen lääkkeellistä vauhdittamista haluaisin välttää viimeiseen asti
  - napanuora sykkiköön rauhassa loppuun asti
  - isä pidettäköön hyvin kärryillä (kielimuuri) etenkin jos jotain menee vikaan

  Ystävä on kätilö ja sanoi että lyhyt ja simppeli lista on parempi heidänkin kannalta, se auttaa ymmärtämään äidin mielenliikkeitä muissakin tilanteissa. Sen sijaan netistä saatavia klikkailtavia toivelistoja hän ei kannata koska synnyttäjät helposti lähtee "shoppailemaan" mikä nyt olisi kivaa ja unohtavat että synnytyksessä voi käydä mitä vain. Eli perehtynyt toivelista joka osoittaa äidin toiveita (ei vaatimuksia), kätilöt hoitaa loput ja tarjoaa myös äidille mahdollisia mieluisia vaihtoehtoja listan ulkopuoleltakin.
 4. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  Ainoa toivomukseni oli, että saisin mahdollisimman paljon lääkkeellistä kivunlievitystä mahdollisimman äkkiä.

  Ei toteutunut ollenkaan. Ensin eivät ottaneet sairaalaan ollenkaan, ja sitten kun sairaalaan päätin lähteä, minulle toisteltiin siellä 3 tuntia, ettei synnytys ole käynnissä (eli turha haluta yhtään mitään, kun kerran ei ole synnyttämässä). Sitten kätilötkin vihdoin heräsivät, että kyllä se sittenkin taitaa synnyttää, mutta siinä vaiheessa ei ehtinyt enää saada mitään kivunlievitystä, puhumattakaan mistään muustakaan ylellisyydestä, kuten ammeesta, vaan luomuna piti pusertaa.

  Jos vielä synnytän, otan koko sirkuksen videolle, jotta pystyn tekemään valituksen toiminnasta. Ja vaadin ja tappelen haluamani, onhan tuo täysin naurettavaa menoa, että väitetään ettei synnytys ole käynnissä, vaikka selvästi on.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 5. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Jep. Mulle väitettiin näin myös, perusteena se että supistukset tuntuivat myös selän puolella. Tällöin kuulemma synnytys ei ole oikeasti käynnissä. Vasta kun valehtelin, että supistukset siirtyivät kokonaan etupuolelle, kätilö alkoi uskoa synnytyksen olevan käynnissä. Jokaisessa kolmessa synnytyksessä supistukset ovat tuntuneet myös alaselässä, ja käsittääkseni monilla on näin, joten en tajua mihin tuo kätilö perusti näkemyksensä.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 6. Momofone Aloittelija

  No miksei se muka ollut käynnissä? Kohdunkaula oli kiinni tai miks?
 7. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  No siksipä juuri. Oli kuulemma sormelle auki ja paksu reuna tjsp, ja väittivät, että tila voi olla sellainen viikkojakin loppuraskaudessa, eikä nyt ole synnytys käynnissä. Ja sitten kun noin tuntia myöhemmin tarkistivat uudestaan, olikin jo täysin auki, eikä epiduraali enää onnistunut.

  Tosiasiassahan synnytys oli ollut käynnissä jo useita tunteja, mutta kätilöiden ammattitaito ja oppikirjojen kriteerit eivät riittäneet sen havaitsemiseen. Ja jälkikäteen (kun synnytyksen jälkeen sain sairaalarannekkeen ja kaavun) kätilö kirjasi tietoja synnytyksestä, hän kirjasi synnytyksen kestoksi 12 h, vaikka vielä pari tuntia aikaisemmin edellisen vuoron kätilö toisti minulle jälleen kerran, ettei synnytys ole käynnissä ja tässä voi vielä mennä vaikka viikko ennen kuin lapsi syntyy.
 8. Momofone Aloittelija

  Hei mulla kävi vähän samalla lailla. Mut koko synnytys jouduttiin käynnistään. Se eteni hitaasti ja supparit pahenivat pikkuhiljaa. Olin 2cm auki. Pyysin epiduraalin muttei ollut anestesialääkäriä vapaana, jouduin odottaa. Sain diamorfiini piikin. Juuri kun Lääkäri tuli ja piti epiduraalia kädessään olin jo 9cm auki ja piti ponnistaa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. Miitu Addikti Lokamammat 2017 Marraskuunmammat 2015

  Ensimmäisessa synnytyksessä en osannut toivoa mitään.
  Mulla oli alunperin varattu sektioaika perätilan takia, mutta vaihtuikin käynnistykseen. Olin hyvin avoimin mielin ja sainkin kaiken kaikkiaan aivan upean synnytyskokemuksen! :Heartred

  Kakkosesta olin listannut pitkän listan, mutta kätilön toimesta ainutkaan toive ei toteutunut. Ja ei se synnytyskään mennyt kuten olin ajatellut.

  Toivelistallani oli mm.
  - Amme kivunlievitykseen
  - Mahdollisimman pitkälle lääkkeettömillä kivunlievityskeinoilla
  - Radio / Musiikkia
  - Kätilöltä ohjeita ja opastusta
  - Minulle selitetään tarkkaan jos joudutaan tekemään eri toimenpiteitä
  - Mieheltäni kysytään minua koskevia asioita jos olen tilassa jossa en itse osaa vastata
  - Mahdollisimman pian ihokontaktiin
  - Miehelle kenguruhoitoon jos tarve
  - Mies mukaan heräämöön

  tässä muutama jotka tuli mieleen!

Jaa tämä sivu