Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mietin tässä, kehtaanko puuttua, kun olen aina joka ketjussa suin päin höpöttämässä. Päätin sitten, että kyllä kehtaan... Kun minä kerran olen se jokaiselle vauvapalstalle kuuluva ärsyttävä kaikkitietävä monen lapsen mamma.
Eli meillä on hedelmät aloitettu aina helpoimmasta päästä - banaanista ja päärynästä, noissa kun ei paljon vaivaa ole siinä valmistuksessa itsessään, banaanin saa kätevästi muussattua haarukalla ja päärynät, varsinkin ne makeat ja pehmeät lajikkeet olen vain raastanut hienoksi ilman valmistusta...
Omena on kanssa helppo, kuorit ja lohkot ja keität pehmeäksi ihan kuin tavallista omenasosetta tehdessä, mutta sokeria ei tarvi lisätä. Sitten vain survot ja aika pian tuota omenaa voi antaa päärynän tavoin tuoreraasteenakin.
Yksi, mikä on tosi hyvä ja meidän lapsille ollut mieluisa ovat kotimaiset marjat - mustikka, vadelma ja puolukka, tuli mieleen eilen 2v:n vedellessä herkkuna makeuttamatonta puolukkamehun keitostä jäänyttä mäskiä. Vauvat tykkäävät noista happamista eli niitäkään ei tarvi makeutella, puolukkaan olen joskus lisännyt esim päärynää tai banaania alkuun. Nuo marjat olen aloittanut keittämällä niistä mehukeiton, jonka sitten olen saostanut vauvalle sopivalla tärkkelyksellä - peruna/maissi/tapiokajauhot ovat olleet tuossa käytössä- Ja uppoaa ainakin meillä tenaviin tosi hyvin.
Ja kyllä olen käyttäänyt ihan niitä valmiita kaupan soseitakin - esim maissi on sellainen, että siitä en ole millään oppinut valmistamaan sikeää sosetta, mutta lapset rakastavat sitä, eli se on ostettu sitten kaupasta.
Persikka on kanssa helppo, sekin on pehmeä, sen kun kaapii lusikalla siitä hedelmästä (vähän vaikea raastaa...) Tuo päärynä on kyllä yleensä hyvin siedetty (meidän allergikolle sopii hedelmistä päärynä, persikka, banaani, luumu ja viinirypäleet), omenaa minäkään en allergikon äitinä ihan ekana enää tarjoa.
Meillä tuo omena on ollut siitä jännä, että esikoinen sai aikanaan tuoreesta ulkomaisesta omenasta allergiareaktioita, mutta ei kotimaisesta - ilmeisesti sitten oli jostain viljelyssä käytetystä myrkystä kyse... sen jälkeen olenkin kyllä aina suosinut kotimaisia ja luomua etenkin pienimmille (vaikka kallista on, mutta ei se pieni vauva niin paljon kerralla syö...)
Ja tosiaan, kyllä ne lasipurkissa olevat valmissoseet on ihan hyvää tavaraa nekin ja hedelmien sijasta nuo kotimaiset marjat ovat kanssa todella hyviä välipaloja... Meilläkin on pakasteessa aina niin paljon puolukoita, että noista pitää jotain kehitellä.
Niin ja tuo luumu, sehän on hyvää ihan vatsantoiminnankin kannalta, joko tuoreena tai sitten voi keittää kiisseliksi... Ei pidä tehdä ruokailusta mitään kvanttifysiikkaa, kyllä se ihan yksinkertaista on tuo ruoanvalmistus loppujen lopuksi.
Kiinteiden aloituksesta vaan vielä sen verran, että keskosillahan taitaa edelleen päteä se suositus, että 4kk SYNTYMÄSTÄ aloitetaan kiinteät (meilläkin aikanaan kakkosella siis käytännössä alettiin kahden kuukauden korjatussa iässä ne soseet...) Samoin meille allergiaperheenä on sanottu ohjeeksi, että tuossa neljän - viiden kuukauden iässä kannattaa aloittaa eikä mennä täysimetyksellä puolivuotiaaksi. Ihan sen takia, että siinä saa rauhassa pikku makuannoksilla etsiä mahdollisia allergeenejä (...joo ja ohje on tullut lääkärisihmiseltä eikä omasta päästä vaikka voi oudolta kuulostaa...) Aloitetaan siis tuossa reilun kuukauden päästä tämän muksun kanssa.
Juu, meidän piti mennä pesuille, mutta vauveli nukahti, joten sitten piipahdin tänne. Meillä on kohta jo niiden tuolla toisessa ketjussa tänään puheena olleiden iltarutiinien aloitus. PAKKO aloittaa ennen seitsemää, jotta päästään ihmisten ajoissa petiin. Eli hyvää yötä kaikille jo tässä vaiheessa.