Soseilut ja sormiruokailu

Määrää pienemmäksi? Voihan sitä sosetta tyrmätä tuttipulloon maidon sekaan, ihan vaikka teelusikan kärjellisen. Sit kattelee miten maha kestää ja lisäilee vähitellen määrää. Niin mä tekisin. Ja jos imetyksellä, niin lypsetyn maidon sekaan se teelusikan kärjellinen :)
 
Mitä ootte maistattanut? Voimakkaasti tärkkelyspitoiset kasvikset voi aiheuttaa kovia masuvaivoja, niin niitä ei ollenkaan, vaan miedompia aluksi.
 
Mulle sanottu ohjeeksi, että 5kk iässä maisteluun viljat ja liha. Ja pakastemarjoissa oltava tarkkana, että on suomalaista! Eikös pakasteenkin saa uudestaan pakastaa, jos sen on esim ruoaksi tehnyt? Eikö silloin saisi vauvanmössönkin pakastaa, vaikka esim siinä oleva maissi olisikin ollut aiemmin pakaste?

Mekin päästään ens viikolla aloittamaan maistelu. Jännää :D Ihan into piukeena tuo poika pyöritteli lusikkaa suussa eilen kun tissittelyn jälkeen annoin sen sille käteen. Kuolaa oli joka paikassa! Voi sitä riemua ja höpötyksen määrää! :Heartred
 
Peruna ainakin voi vaivata mahaa... Jos ei oo isoja määriä vielä ni vois pari päivää ottaa taukoa. Meillä tosin cuplatonia käytetään nyt uudemman kerran kun aloitettiin kiinteät koska hiukan masussa aluksi vaivas...
 
Eiks se maissi pakasteena oo kypsää? Mikä idea sitä lämmittää, soseuttaa ja pakastaa? Siinähän kuolee ne vähätkin ravinteet, bakteeristo lisääntyy jne. Toki oon muutenkin hieman rajoittunut persoona ruokien suhteen, mut ihmettelen vaan :)
 
Lähinnä jos vaikka tekee soseen niin että siinä on esim perunaa, porkkanaa, maissia ja lihaa (ei siis tokikaan nyt ensimmäiseksi), niin mielelläänhän siitä annoksia pistäisi samalla pakkaseen. Tarkoitin, ettei kai se vaarallista ole pakastaa, jos kypsentää välissä?
 
Air jos tekee pakaste maissista esim tommosen aterian kuin mainitsit niin pakastaisin mut jos tämän hetken tarpeeseen niin en pakasta, ok itse kyl teen joka 3 päivä uutta satsii enkä pakkaseen, kun muutenkin koko ajan ruokaa tekemässä muutenkin... Tai noh en koko ajan mut siltä se tuntuu :D
 
Siis niin, ei se vaarallista ole jos välissä kypsentää. Mutta siis pakastaessa kuolee ravinteita ja kypsentäessä kuolee ravinteita, niin pakastamisessa ei ole järkeä. Kaupan jauheliha on monesti jo kertaalleen pakastettua ja ei sitäkään pitäs pakastimeen enää kotona laittaa, mut moniko oikeasti jaksaa selvitellä, että onko liha kertaalleen pakastettu? Meillä ainakin ostetaan paljon laputettua lihaa kerralla pakastimeen, eikä olla vielä saatu mtn myrkytyksiä, vaikka lihassa on varmasti bakteeristoa enempi ja noin ei pitäs tehdä :)

Meillä kans ruokaa valmistetaan joka toinen tai kolmas päivä, niin samalla ne menee vauvan sapuskat siinä sit. Yritetään ravinteet säästää ja keittää vähässä vedessä tai höyryttää kasvikset, eikä pakasteta enää valmista ruokaa. Nyt toki vauvalle makuannoksia tehdessä ois turhauttavaa keitellä kasviksia erikseen ruokalusikallista varten, joten pakastetaan :D
 
Jossain oli, et jos maisteluannoksesta tulee mahanpuruja, niin kantsii silti jatkaa sitä samaa nelisen päivää, kun mahalla menee usein muutama päivä tottua uusiin asioihin. Eli ei ainakaan niin, että yks päivä tätä ja toinen tota ja kolmantena jotain muuta, jos maha on herkkää sorttia.
 
Eli bataatilla meillä aloiteltiin ja siitä alkoi öiset huutamiset. Ehkä pidän nyt vähän taukoa ja kokeilen sitten jotain muuta.
 
Meillä syödään jo lihasoseita! Kanakasvissoseet pykää samontein pihalle, mutta naudanlihakasvissoseelle kirpoo iloset naurut ja suu aukee isolle. Marja- ja luumusoseet maistuu kans.
 
Kiitti vastauksista! :) täytynee tehdä nii et tekee soseen pariks päiväks eteenpäin ja säilöö jääkaapissa. Miten en ees hokannu et pakastaminen ei ois hyvästä, oon yrittäny just tehä niin et höyryttää kasvikset ettei vitamiinit menis hukkaan.. Sitte tunkenu pakkasee:D voi minua:D
 
No eihän se pakastaminen mikään suuri synti ole, mut ravinteet tosiaan kuolee. Ja mitä useammin ruokaa lämmittää, niin sitä enemmän ravinteita katoaa. Siksihän teollisiin mössöihin lisäillään vitamiineja ja aineita parantamaan rakennetta, koska mössöjen täytyy olla niin steriilejä ja kestää pitkää säilytystä. Maku ja ominaisuudethan siinä kärsivät, luonnollisesta bakteeristosta puhumattakaan.
 
Miten teillä masut kestänyt tän muutoksen ruoka valiossa? Täällä maha menny kovalla:/ tässä pähkäilly et taidan aloittaa 3 ateriaa eli aamu luumu ja lounas ja päivällinen, ja pienentää annoskokoa... Ei meinaan kakka ole enää plöräys vaan ihan oikea pätkälle :/
 
Kai sitä uskaltaisi jo nyt viikonloppuna antaa ekat kiinteät ku ens to tulee 4kk täyteen?
 
Täälläki masu kovalla ollut :/ viimeviikolla oli 8pv kakkaamatta ja kokeiltii luumut, marjat ja mallasuute.. Onneksi vihdoin tuli kakka, oikee haisu ja pitkä tanko :D nytten ollutkin kiinteämpi kakka ja tosiaan haisee :-S taas ollu paripäivää kakkaamatta, mutta toivottavasti ei samanlaista jaksoa ku viimeeks.. Eikö se kakka nyt kiinteiden aloituksen jälkeen muutu lopullisesti enempi pötköksi, ei enää sellaista velliä? :D
 
On maha kovemmalla ja välillä tuntuu neiti pierevän ja ähisevän enempi. Kakka on semmosta pötkömpää ja kun alkaa ähisemään ni vaippa pois ja "pumpataan" kakkaa pihalle. Ihana ku silmin nähden helpottaa pienen oloa ku saa ulos väännettyä.

Kyl mä Äippä antaisin just tolleen kolmesti päivässä, että yks satsi luumua, luulis kakan kulkevan paremmin :)

Air4M, kyllähän tuota uskaltaa vähitellen aloittaa jos siltä tuntuu :) Pieniä makuannoksia vaan, siitä se sit lähtee. Vauvan pitäs osoittaa kiinnostusta syömiseen ja pitäs osata viedä kamaa suuhun, niin ois fysiologiset valmiudet kiinteisiin. Jos mössöä tulee vaan suoraan ulos ja vauva ei osaa sitä siirtää kielellä suun takaosaan ja nielaista, niin sit vaan odottelee vaikka viikon pari ja kokeilee uusiks.
 
Niin ja eikös se ruoan vieminen kielellä taaemmas suuhun ole nimenomaan opittava taito? Eli alkuun se on kaikilla sitä, koska eihän vauva ole aiemmin sillä lailla syönyt. Maidon imeminen kuitenkin suulta ihan erilainen liike ja just siksi alkuun mössö ei pysykään suussa, kun pitää harjoitella ja tajuta, miten sen saa nieluun.
 
Joo siis sitä just meinasin, että jos näyttää siltä ettei vauva tajua mitä tehdä, niin sit voi paussia pitää. Motoriikka ja suolisto melko käsi kädessä kehittyy :)
 
Takaisin
Top