Siivousvinkit jakoon

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Uusperhesatu, 23 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Miten teillä pysyy koti siistinä? Vai pysyykö? Onko sinulla jotain kikka kolmosia, jotka helpottavat kodin siisteystason ylläpitoa? Jaa ne ja helpota meidän muiden arkea! :)

  Omat vinkkini ovat lyhykäisyydessään seuraavat: järjestele ja siivoile pitkin päivää niin koti ei pääse räjähtämään, karsi lasten tavaroista pois ne, joita ei käytetä, hanki tarpeeksi säilytyslaatikoita erityisesti lastenhuoneeseen, jotta kaikelle on paikkansa ja osta varsi-imuri!
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Minäkin olin tulossa hehkuttamaan varsi-imuria. :) Toinen iso äidin apulainen on koira, joka putsaa lattiat ja syöttötuolin heti ruokailun jälkeen. :D
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Kaikilla tavaroilla pitää olla niin helppo paikka, että laiskakin jaksaa ne laittaa takaisin. Tavaroita ei saa olla liikaa, ei edes leluja. Kesävaatteet varastoon talveksi, ja toisinpäin. Tiskikoneeseen pitää aina mahtua likaiset astiat, siis puhtaat heti pois koneesta, kun ohjelma loppuu. Se tyhjentää, joka on kohdalla eikä odoteta, että joku muu tyhjentää sen. Tiskit laittaa tietenkin jokainen itse koneeseen taaperosta lähtien. Pyykit riisutaan suoraan pyykkikoriin.

  Varsi- ja robotti-imurit ovat siunaus.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Lapsi siivoamaan omat jälkensä. Eli lapsi kerää lelut paikoilleen. Joka päivä. Niitä leegoja ei ole enää nukkumaan mennessä lattialla. Samoin jos lapsi levittelee jotain muuta kuin leluja lapsi myös laittaa paikoilleen. Nyt kun on jo vähän isompi siivoaa myös jos esim kaataa/läikyttää vettä lattialle. Säästää vanhempien voimia ja ehkä vähän aikaakin.
  • Tykkää Tykkää x 4
 5. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kirjoitin muuten aiheesta blogiini.

  Meillä on nyt projektina myös uudet vaatekaapit, joissa vaatteet olisivat helposti saatavilla. Ettei olisi enää niitä räjähtäneitä pinoja ja lattialle valuvia vaatekasoja. :rolleyes:
  • Tykkää Tykkää x 2
 6. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  Taikasieni/ihmesieni. Lähestulkoon kaikki tahrat ja pinttymät lähtevät tällä! En enää voi siivota ilman tätä!
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Pinkkihirmu Peruskäyttäjä

  Mitä askeettisempi kämppä, sen helpompi pitää järjestyksessä. Jos tykkää koriste-esineistä, vitriini on niille hyvä paikka. Jos tulee sotkua, siivoa heti ja vähäsen kerrallaan pisin päivää, sitä tulee tavallaan "huomaamatta" pidettyä koti kunnossa.

  Vie mennessä, tuo tullessa. Karsi tavaraa aina kun raaskit. Niputa johdot ja piuhat siivouksen helpottamiseksi. Kaikelle oma paikkansa.

  Tiskit, ne kannattaa AINA hoitaa heti pois. Isoäiti opetti, että se on laiskan tiski kun heti pesee. Ja tottahan tuo, sillä junttaantuneita ja haisevia tiskivuoria on paljon epämiellyttävämpi ja vaivalloisempi pestä.

  Käytä siivous/tiskaushanskoja.

  Tahtoisi semmoisen höyrypesurin joka näyttää vähän varsi-imurilta. Hankintalistalle! :D

  Jos teillä on tekniikasta tykkäävä mies niin toivokaa häneltä robotti-imuria joululahjaksi! Meillä tuo säästää niin paljon vaivaa nykyään kun robo tulee ja vie roskat lattialta kerran päivässä! :angel4
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Pinkkihirmu Peruskäyttäjä


  Aion ehdottomasti (ainakin sinnikkäästi) pyrkiä tähän toteutukseen! Näin meidätkin kasvatettiin pieninä, välillä paremmalla ja välillä heikommalla tuloksella. Mutta kumminkin, pääsääntöisesti. :) Millähän sitä opettaisi lapsellekin sitten että siivoaminen on kivaa, tai no jollei nyt kivaa niin ainakin tulee kiva fiilis sitten kun on puhdasta. Kaikelle oma fiksu paikkansa niin että lapsen on mahdollisimman helppo laittaa omat tavarat paikalleen.

  Ja Joulupukki tietysti saa kuulla, miten on oltu ahkeria. :wink

Jaa tämä sivu