Salaiset ryhmät

Keskustelun 'Foorumin säännöt' aloitti Vargynja, 26 kesä 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Hei kaikki!
  Täältä löytyy ohjeet siitä, 1) kuinka pääset salaiseen ryhmään, 2) mitä sitten, kun pääset salaiseen ryhmään, 3) selitys, miksi kriteerit ovat olemassa, 4) miten ryhmästä poistaminen tapahtuu 5) suljetaanko salainen ryhmä, 6) mitä tehdä, jos ryhmä ei näy puhelinsovelluksessa ja 7) Milloin salainen ryhmä tulee.


  Lasketuilla ajoilla on omat salaiset ryhmät Laskettu aika tammikuussa 2014 -ryhmästä eteenpäin. Salaisiin ryhmiin on pääsy vain aktiivisilla käyttäjillä. Ryhmässä voi siis keskustella yksityisesti ilman pelkoa, että ulkopuoliset pääsisivät lukemaan keskusteluja tai että viestejäsi lainattaisiin juttuihin. Kukaan ryhmän ulkopuolinen - ylläpitoa lukuunottamatta - ei pääse lukemaan ryhmässä käytyjä keskusteluja! :)

  Nämä säännöt on hiottu yhdessä foorumin jäsenien kanssa. Valitettavasti kaikkien toiveita ei voi toteuttaa, pyrimme parhaaseen kompromissiin! :pompus:

  Myös keskenmenon kokeneille sekä lapsettomuudesta kärsiville on omat salaiset ryhmänsä! Lue keskenmenon kokeneiden salaisen ryhmän ohjeet ja säännöt täältä ja lapsettomuudesta kärsivien täältä!


  HUOM! Salaiset ryhmät ovat ryhmiä foorumilla, eivät Facebookissa. Vau.fi tai vaufoorumi ei ylläpidä keskusteluryhmiä Facebookissa. Vau.fi:n ainoat Facebook-sivut ovat nämä: https://www.facebook.com/vaufi. Luethan myös foorumin Facebook-säännöt!

  1. Ennen kuin pääset ryhmään mukaan sinun täytyy täyttää seuraavat kriteerit:

  - Sinulla on nimimerkki.
  - Olet kirjoittanut lasketun ajan ryhmässäsi yli 30 viestiä.
  (Eli jos haluat tammikuisten 2016 salaiseen ryhmään, kirjoita 30 viestiä Laskettu aika tammikuussa 2016 -ryhmään.) Myös vastaukset ketjuihin lasketaan!
  - Olet ollut Vau foorumin jäsen yli kuukauden.
  - Sinut on listattu lasketun ajan ryhmäsi lasketut ajat -listaan raskausaikana.
  HUOM! Laskettu aika -lista suljetaan lasketun ajan kuukauden mentyä.

  Pääset tarkistamaan lasketun aikasi ryhmään kirjoittamasi viestit näiden ohjeiden avulla!

  Jos täytät kriteerit ja haluat mukaan ryhmään, ilmoita siitä minulle yksityisviestillä - muistathan ilmoittaa viestissä myös, mihin ryhmään haluat! (Lue yksityisviestien lähettämisohjeet täällä!) :)

  Huomaathan myös että et voi kuulua kahteen peräkkäiseen ryhmään. Jos sinulla on siis la kuun alussa tai lopussa kuulut jompaan kumpaan ryhmään. Jokaisesta lapsesta voit tietenkin kuulua omaan ryhmäänsä. Eli jos sinulla on laskettu aika esimerkiksi 28.2. voit valita haluatko helmikuun vai maaliskuun ryhmään, mutta et molempiin. Jos sinulla on vanhempi lapsi, jonka laskettu aika oli joulukuussa 2016, voit kuulua sekä joulukuun 2016 ryhmään että helmi- tai maaliskuun 2018 ryhmään.


  HUOM! Lisään uudet ryhmäläiset salaisiin ryhmiin tiistaisin ja perjantaisin!
  Saatan lisätä muinakin päivinä, jos ehdin.

  2. Kun sinut on lisätty ryhmään:

  - Profiilikuvasi alle ilmestyy ryhmä-palkki (banneri). Huomioithan, että normaalisti lisään uudet jäsenet ryhmiin tiistaisin ja perjantaisin päivällä tai myöhään illalla.
  - Salainen ryhmä näkyy sinulle lasketun aikasi keskustelujen yläpuolella.
  - Sinun tulee postata salaisessa ryhmässä vähintään 10 postausta kuussa.
  Ryhmä on tarkoitettu aktiivisimmille käyttäjille, joten vähemmän aktiiviset käyttäjät poistetaan ryhmästä.
  - Kun lasketusta ajasta on yli vuosi sinun tulee kirjoittaa vähintään yksi viesti kuussa kyseiseen ryhmään. Kun vauvavuodesta on selvitty yhdestä ryhmäläiset tuntenee toisensa kyllin hyvin. Kokonaan hiljentyneet käyttäjät kuitenkin voidaan poistaa.
  - Sitoudut olemaan levittämättä salaisessa ryhmässä puhuttuja asioita ryhmän ulkopuolelle. Muiden salaisessa ryhmässä kirjoittaneiden asioiden levittäminen ryhmän ulkopuolelle on kielletty. Tällaista toimintaa harrastava ryhmäläinen voidaan poistaa ryhmästä.
  - Salaisen ryhmän jäsenillä on vastuu ilmoittaa ei-aktiivisista käyttäjistä ylläpidolle. Voit tarkistaa ryhmäläisen viestimäärän näiden ohjeiden avulla!
  - Jos sinut poistetaan salaisesta ryhmästä vähäisen viestimäärän takia ja haluat takaisin ryhmään, sinun tulee kirjoittaa kuukauden sisällä 10 postausta, joista vähintään viisi omaan lasketun aikasi ryhmään, ennen kuin pääset takaisin. Toiset viisi voit kirjoittaa minne mielit. Kun olet kirjoittanut tarvittavat 10 viestiä, lähetä pyyntö Vargynjalle.

  Nämä säännöt ovat sitä varten, että kuka tahansa ei pääse salaisuuksia lukemaan. Ryhmät on tarkoitettu nimenomaan aktiivisimmille kirjoittajille.

  3. Miksi salaisella ryhmällä on kriteerit?

  "Ovatko kriteerit kiveen hakattu? Enkö pääsisi salaiseen ryhmään, jos lupaan olla aktiivinen?" Näitä kyselyitä tulee minulle viikottain. Salaisten ryhmien kriteereihin on hyvä syy, ja siksi niistä pidetään kiinni. Joten ei, en valitettavasti voi lisätä sinua salaiseen ryhmään, jos et täytä kriteereitä. :happy118

  Säännöt on luotu takaamaan, että käyttäjät saavat myös keskustella salaisuuksistaan rauhassa salaisissa huoneissa. Jos ryhmiin päästettäisiin kaikki, jotka ryhmään haluavat, eikä sääntöjä otettaisi huomioon, pääsisi kuka tahansa lukemaan salaisia ketjuja - eikä ryhmä enää olisi salainen. Ja mitä järkeä salaisissa ryhmissä silloin olisi?

  Harva salaisen ryhmän keskustelija myöskään haluaa, että heidän salaisia keskustelujaan pääsee lukemaan jäsenet, joihin he eivät ole ollenkaan päässeet tutustumaan aiempien viestien kautta.

  Yleiselle puolelle, myöskään laskettuihin aikoihin, ei ole edelleenkään mitään kriteereitä, ja sieltä saa varmasti myös vertaistukea, jos kriteerit salaiselle puolelle eivät täyty. Lisään sinut hetimmiten salaiselle puolelle, kun lähetät liittymispyynnön ja täytät kriteerit! :)

  4. Miten ryhmästä poistaminen tapahtuu?

  Salaisen ryhmän jäsenillä on velvollisuus ilmoittaa minulle, jos salaisen ryhmän jäsen ei ole ryhmässä tarpeeksi aktiivinen tai rikkoo foorumin sääntöjä.

  Jos sinut poistetaan ryhmästä, lähetän sinulle ilmoituksen yksityisviestillä.
  Ennakkovaroitusta ryhmästä poistamisesta en pysty lähettämään, sillä salaisten ryhmien jäseniä on melkoinen määrä. Jokaisella salaisen ryhmän jäsenellä on velvollisuus itse pitää huoli, että kirjoittaa ryhmässään vaaditun määrän.

  5. Suljetaanko salainen ryhmä?

  Laskettujen aikojen listat suljetaan kyseisen kuun loputtua (esim. tammikuun 2016 lista suljetaan 1.2.2016), ja tämän jälkeen uusia jäseniä ei listaan oteta mukaan. Ne, jotka ovat listalle ilmoittautuneet ja jo aiemmin kirjoitelleet lasketun ajan ryhmään pääsevät kuitenkin edelleen salaiselle puolelle - täysin uusia jäseniä salaiseen ryhmään ei siis listan sulkemisen jälkeen enää pääse. :happy118

  Jos uudet salaisen ryhmän jäsenet eivät kirjoita salaiseen ryhmään, ilmoitathan siitä minulle, niin poistan heidät ryhmästä. Tarkoituksenahan on, että ryhmä on tarkoitettu vain aktiivisille kirjoittajille!

  6. Miksi salainen huone ei näy puhelinsovelluksessa?

  Salaiseen ryhmään pääsee myös puhelinsovelluksella. Joskus tiedoilla kestää päivittyä sovellukseen, jolloin salainen ryhmä ei heti näy sovelluksessa. Sovelluksen poistaminen ja uudelleenlataaminen yleensä auttaa! :)

  7) Milloin saadaan salainen ryhmä?
  Kunkin kuukauden salainen ryhmä luodaan, kun kyseisen kuukauden ryhmässä on yhteensä 500 viestiä. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 29 touko 2018
 2. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Sääntöihin lisätty tarkennus useampaan ryhmään kuulumisesta. Et voi kuulua samasta raskaudesta useampaan kuin yhteen ryhmään. Lisäämisajat myös muuttuneet, sillä uudehkona adminina rutiinit hakee vielä vähän paikkaansa. Ensi viikosta alkaen uudet jäsenet lisätään tiistaisin ja perjantaisin.
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Lisätty kohta liittyen vanhempiin ryhmiin.
  Salaisista ryhmistä joiden lasketusta ajasta on yli vuosi poistetaan vain käyttäjät jotka eivät ole kirjoittaneet kalenterikuukauden aikana ainuttakaan viestiä. Tästä lähtien salaisista ryhmistä, joiden lasketusta ajasta on yli vuosi poistetaan vain sellaisia jäseniä, jotka eivät ole kirjoittaneet kalenterikuukauden aikana ainuttakaan viestiä. Eli tällä hetkellä tämä koskee elokuun 2016 ja sitä vanhempia ryhmiä.

  Poikkeuksena ne jäsenet, jotka on lisätty ryhmään vasta lasketun ajan jälkeen. Heitä tämä koskee, kun he ovat olleet vuoden ryhmän jäsenenä. Tämä siksi että muut ryhmän jäsenet eivät ole ehtineet tutustua heihin samalla tavalla kuin alusta alkaen mukana olleisiin ja muutenkin olisi hieman epäreilua että huojennus koskisi heti vasta ryhmään liittyneitä, kun muut ovat saaneet odottaa ja kirjoittaa siellä pidempään.

  Sääntöuudistus tuli koska kävi ilmi että joissain vanhemmissa ryhmissä jäsenten poistaminen aiheuttaa eripuraa. Eikä se taida enää palvella tarkoitustaan muutenkaan, kun kuitenkin niin pitkän ajan jälkeen salaisissa ryhmissä kaikki tuntee toisensa. Lähtökohtana siis käyttäjien toiveet ja yleinen tyytyväisyys.

  Jos joku näkee tulleensa suht vastikään poistetuksi salaisesta ryhmästä tämän säännön vastaisesti, ryhmään palaamiseen riittää viisi viestiä.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited by a moderator: 6 touko 2018
 4. Sohwia Moderaattori Staff Member Marraskuunmammat 2015 Elomammat 2017

  Lisätty kohta liittyen siihen, jos sinut on poistettu jo salaisesta ryhmästä ja haluat takaisin sinne. Eli päästäksesi takaisin salaiseen ryhmään tulee kirjoittaa foorumille kymmenen viestiä, joista vähintään viisi oman kuukauden ryhmään. Loput viisi voi kirjoittaa foorumille minne mielii. Voi siis kirjoittaa kaikki kymmenen omaan ryhmäänsä jos haluaa tai sitten viisi sinne ja viisi sinne missä tuntuu hyvältä pulista tai jotain siltä väliltä. :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Tästä lähtien laskettujen aikojen salainen ryhmä tehdään kun kyseisen kuun näkyvässä ryhmässä on 500 viestiä. Tämä ei ole suurikaan uudistus sillä tähänkin asti salainen ryhmä on luotu niillä main. Nyt vain kaikki tietävät, milloin voi odottaa salaisen ryhmän tulevan. :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu