Sairaan helppo - mutta julmetun hyvä - savulohipasta
En osaa antaa tarkkoja mittoja, kun itse heittelin vähän sinnepäin aineksia vuokaan. Tästä tulee aika iso vuoka.
Ainekset:
-pastaa (laitoin täysjyvän puuttessa vaaleita makaroneja, ja luulen, että se sopii tähän ruokaan paremmin), laitoin ehkä 5 dl
-creme fraichea, n. 3,5 dl (uskon, että vähempikin riittää)
-savulohta sen verran kuin haluat
-paljon parmesan-juustoa
-paljon cheddar-juustoa (paitsi mä käytin ihan normia vaaleeta juustoa kun cheddar oli homeessa...)
-aika paljon tilliä
-mustapippuria
-suolaa
Ohje: keitä pasta silleen melkein kypsäksi. Valuta ja kippaa uunivuokaan. Napsi kylmäsavulohi palasiksi ja sekoita pastan kanssa. Sekoita creme fraiche, tilli, mausteet ja melkein kaikki juustot. Lisää pastan joukkoon ja sekoita hyvin. Lopuksi ripottele sellainen herkullinen kerros juustoa vielä päälle ja laita uuniin. Mä laitoin 180 asteessa jonkun vajaan 1/2 h. Kannattaa laittaa aluks foliota päälle, ellei halua ihan mustunutta juustokerrosta siihen pintaan.
Niin epäterveellistä kuin vaan voi olla, mutta välillä elämä vaan on. ;)