Raskausajan diabetes

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Mammamuumi, 14 touko 2019 at 17:32.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Mammamuumi Aloittelija

  Onkos kellään muulla tätä ihanuutta riesana? Mä jouduin sukurasituksen takia kaksi kertaa testiin ja tänään kävin ekassa. Tulokset näytti radia. Nyt kaipailisin vähän vertaistukea! :sad001 Huomenna neuvolassa käydään tätä enemmän läpi, mutta olisko täällä kellään kokemuksia?
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 2. irppu Aloittelija

  Kauhean yleistä se on! Monella hoikalla odottajalla ilman mitään ns riskitekijöitä on nykyisin raskausdiabetes (kuulin tähän perehtyneeltä lääkäriltä). Mullakin oli ekassa ja odotin etukäteen että on myös tässä (saa nähdä), tosi monella mun kavereistakin on ollut. Ei siis mitenkään epätavallista. :) Ei siinä muuta kun tiedostaa, että pitää elää terveellisemmin nyt ja tarvittaessa aloitetaan lääkitys ja seurataan sikiön kasvua tarkemmin. Ja sitten tulevaisuudessa voi olla korkeampi riski diabetekseen eli elintavat jatkossakin kunnossa. :thumright
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Voittaja Voittaja x 1
 3. AVARN Tuttu foorumilla Huhtimammat 2017

  Mulla napsahti taas samasta 1h mittauksesta. Sama siis esikon kohalla. Onneks sain ruokavaliolla pysymään sen kuris nii mitää muuta se ei vaatinu.
 4. Mamma84 Uusi käyttäjä

  Mulla kans ensimmäisen kohdalla pysy ruokavaliolla aisoissa ja nyt napsahti taas.. Tänään aloitin kahden viikon seurannan ja kaikki tämän päivän arvot oli erinomaisia..
 5. Minde90 Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mulla kanssa radi tuli paastoarvosta :bored:
  Sen jälkeen viikon seurannassa ei mikään arvo mennyt yli ja itse kyllä huomasin jos oli huonosti syönyt niin arvotkin oli korkeemmat, muttei yli :)

  Nyt mittailen yhtenä päivänä viikossa 4 kertaa.. Vieläkään ei ole mitään ollut. Eikä mun ainakaan tarvitse mennä uudestaan rasitukseen vaan riittää että pidän noin kk päästä taas tiukemman viikon seurannan :happy:
 6. Nasu56 Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Tänään juuri tällä hetkellä olen ensimmäistä kertaa kokeessa iän takia. Aikaisemmissa raskauksissa ei ole tarvinnut mennä. Huomenna sitten pitäisi saada tulokset neuvolan kautta. :confused004
 7. Arri Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Mulla kans radi. Paastoarvo oli juuri raja-arvo. Oon tehnyt jo kotimittauksen ja siinä ylittyi muutama arvo. Uusi seuranta kun tästä muuttoviikosta selvitään. Mulla tuntui vaikuttavan eniten liian pitkä ateriaväli sillä lailla et sit söin liikaa kun oli liian kova nälkä. Ja aamun arvoon vaikutti liian pitkä paasto myös.
 8. irppu Aloittelija

  Mulla oli viime raskauden kanssa juuri paastoarvon kanssa hankaluuksia. Se oli raja-arvo rasituksessa ja kotiseurannassa myös muutaman kerran yli ja aina kuitenkin lähellä rajaa. (Ja siis ei neuvolan mukaan tarvinnut tehdä mitään, mut mulla sit olikin se tosi iso vauva ja radi mahdollisesti vaikutti). Paastoarvo ei oikein reagoi aterioihinkaan niin selkeästi, niin sitä voi olla vaikea saada kuntoon. Myöhemmin oon kuullut, et liian pitkä ateriaväli nostaa paastoarvoa, eli pitäisi syödä raskausdiabeteksen aikana usein tasaisin väliajoin mutta pieniä kevyitä aterioita, jos haluaa ettei paastoarvo nouse. Olin myöhemmin myös diabetestutkimuksessa potilaana, jossa ohjeistettiin että glukoosikokeessa liian pitkä paasto nostaa paastoarvoa, eli olisi parempi jos paasto on lähempänä 10h kuin 12-14h ettei se ylipitkä paastoaminen nosta arvoa. Tai näin ainakin tuossa diabetestutkimuksessa mulle ohjeistettiin toimimaan kun siinä oli sokerirasitus myös, en tiedä pitäisikö niin toimia yleensä muutenkin.

  Mut nyt noudatin tota 10h paastoa tämän raskauden glukoosikokeessa, ja paastoarvo oli matalin, mitä mulla on mitattu - 4.9 eli ihan normaali. Nyt mulla on itse asiassa vähän huijariolo, kun mietin et olisiko se ollut vieläkin normaali, jos oisin paastonnut pidempään 12-14h. :confused005
 9. Mikki Peruskäyttäjä

  Älä tuota pohdi, vaan ajattele enemminkin niin että nyt pidät jatkossa huolen että paasto jää 10tuntiin niin arvot pysyvät kohdillaan.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 4
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. irppu Aloittelija

  Kiitos tästä! Pitää kyllä varmaan pitää paastot lyhyenä jatkossakin, kun arvot oli siten niin hyvät. Ja oon mä nyt katsonut myös ruokavalioni perään ja lisännyt liikuntaa heti raskauden alusta, et oon tehnyt sen eteen myös töitä. :cool05 (Tosin nyt just tehtiin kotona hampparit ja ranskalaisia ja oon ihan ähky. :grin)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu