Raskaus vie hiukset!

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Kyfi9166740, 31 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Kyfi9166740 Uusi käyttäjä

  Etsin kuumeisesti kanssasisaria ja vertaistukea tässä raskauden aikaiseen voimakkaaseen hiustenlähtöön. Olen käsityksessä, että valtaosalla hiukset peräti kukoistaa raskausaikana ja pysyy normaalia paremmin päässä. Kunnes sitten synnytyksen jälkeen sulkasato heilläkin vaihtuu.

  Itsellä nyt rv 12+4 menossa, hiuksia on lähtenyt reilusti jo noin 6 viikon ajan eikä loppua näy. :sad001 Jokainen hiustenharjaus ja varsinkin pesu nostaa stressitasot pilviin, kun hiuksia jää harjaan ja käsiin tuppokaupalla joka kerta. Hiukset on ohentueet nyrkkituntumalla jo melkein puoleen ja tuntuu että vauhti vaan kiihtyy vaikka ensimmäinen kolmannes on tullut jo täyteen. Aivan käsittämättömän ahdistavaa!

  Onko muilla tästä raskauden aikaisesta hiustenlähdöstä kokemuksia? Onko asiaan tullut muutosta jossain vaiheessa? Onko jotain, mitä voisin tehdä? Tiedän kyllä, että "ne hormooooonit", eli ne kommentit voitte säästää.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Minulla kaksosia odottaessa lähti varmaan puolet hiuksista raskaana ja toinen puoli imettäessä.. Kilpirauhasarvoja tutkittiin jossain vaiheessa muistaakseni, mutta niissä ei ollut mitään eli tuplaodotus oli vain turhan rankkaa keholle. Lippuraskaudesta myös kynnet menivät ihan hirveään kuntoon ja söin silloin jotain ravintolisää apteekista tukemaan hiusten ja kynsien kasvua. En nyt kuollaksenikaan muista, mikä valmiste oli, mutta sopi raskaana ollessa. Siitä oli todella paljon apua ja hiusten lähtö hidastui ja jopa pysähtyi.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 3. Hena82 Naimisissa foorumin kanssa Maalismammat 2018

  Raudanpuute altistaa hiusten lähdölle. Mulla on aina lähtenyt paljon hiuksia mutta raskaus aikoina jatkuva rautalisän syönti on vähentänyt sitä.
  Onko sulla hb matala? Onko ferritiiniä (varastorauta) mitattu?
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 4. Kyfi9166740 Uusi käyttäjä

  Syön kyllä vitamiinivalmisteita ja myös rautaa 14 mg vuorokaudessa. Muutenkin syön monipuolisesti ja terveellisesti. Hb oli ekalla neuvolakäynnillä (rv 10) 145, eli ihan kunnossa. Ferritiiniä ei ole mitattu, eikä mielestäni siihen ole mitään aihettakaan. Ei ole ollut mitään sellaisia oireita, että olisi varastoraudasta syytä huolestua. Syön myös biotiinia ja sinkkiä, joiden pitäisi tukea hiustenkasvua.
 5. Hankikanto Tuttu foorumilla Joulukuun äidit 2019

  Heippa! Mulla on ihan sama juttu, nyt rv7+1. Mutta käsittääkseni hiukset muistaa menneisyyteen. Olikohan se 3kk taaksepäin? Koitapa miettiä onko sulla silloin sattunut jotain? Stressiä, laihdutusta, surua yms? Älkää heittäkö kovalla jos olen mettässä mutta näin mä olen ymmärtänyt/muistelisin.
 6. saini Rakastunut foorumiin Syysmammat 2017 Heinäkuun äidit 2019 Joulukuunmammat 2015

  Ferritiini siinä mielessä on haastava kun hb voi olla normaalillakin tasolla mutta varastorauta sit alhainen. Tiedän tapauksen jossa esim hb oli 110 mutta varastorauta sit melkein 0.

  Joka raskaudessa lähteny hiuksia. Ja imettäessä lisää. Tän neljännen jälkeen saa varmaan harkita peruukkia. Mutta muistelen että jossain vaiheessa raskautta tuo hiustenlähtö hidastui/loppui ja hiukset tuntui vahvoilta.
 7. Kyfi9166740 Uusi käyttäjä

  3 kuukautta sitten olin rennosti kesälomalla ja sain tietää raskaudesta, joka oli alkuun aika kova shokki. :D Oltiin ajateltu, että ensin häät ja sitten lapset, mutta nyt saikin hyvässä vauhdissa olleet hääsuunnitelmat yllättäen iskeä jäihin ja tämän seurauksena olin jopa murtunut muutaman päivän. Tämä toki muuttui jo viikon sisällä ja asiat putosivat oikeille paikoilleen. Tämä on niin paljon tärkeämpää. En silti jaksa uskoa, että ainakaan tämä hetken säikähdys on hiukseni saanut tippumaan. Ehkäpä ne hormonit ovat loogisempi selitys. Hiustenlähtöä on ollut jo sieltä raskausviikolta 6 alkaen...tätä on siten jatkunut jo 10 viikkoa!

  Ja tosiaan tiedän, ettei hb välttämättä kerro ferritiini-tasoista. Kuitenkin oletan, että niinkin iso juttu kuin varastoraudan selkeä ehtyminen aiheuttaisi myös kovempia oireita, kuten uupumusta ja/tai masennuksen kaltaista mielialan laskua tms.

  Nyt menossa päivä 15+0 ja toissapäivänä neuvolassa mitattu hb 135, mikä sekin kuulemma erittäin hyvä arvo raskaana olevalle. Hiustenlähtö on ehkä karvan verran vähentynyt...mutta liekö siksi, että on vähemmän hiuksia, mistä lähteä. :D Seurailen tilannetta ja raportoin muutoksista, mutta toistaiseksi edelleen tilanne melko ahdistava. Ponnari on kaventunut puoleen.
 8. köhnö Tuttu foorumilla

  Mulla on molempiin raskauksiin kuulunut alkuraskauden oireisiin kuulunut hiustenlähtö. Sitten se jossain vaiheessa on loppunut kokonaan ja hiukset alkaneet tuntua jopa vahvemmilta ja kasvaneet nopeammin kuin normaalisti. Samoihin aikoihin kynsien kunto on kohentunut valtavasti normaalitilaan nähden.

  Minä ehkä syyttäisin tästä vitamiineja. Ei ainakaan mulla liity rautaan, sillä normaalisti rauta-arvoni ovat hyvät ja raskausaikana joudun syömään rautalisää.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Kyfi9166740 Uusi käyttäjä

  Olen muutama viikko sitten lisännyt aamuisen monivitamiinin lisäksi iltaisin otettavaksi vielä lisäksi erikseen B-vitamiinit ja sinkin. Viitearvoisesti saan nyt B-vitamiineja ja sinkkiä noin tuplamäärän. En tiedä, onko tällä yhteyttä siihen, että hiustenlähtö on vähentynyt, mutta aion jatkaa.
 10. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Mulla kans hiukset menny tosi huonoon kuntoon nyt raskausaikana ja tiiän että imetysaikana sama kunto jatkuu, hiukset ei kerenny ikinä toipua edellisestäkään raskaudesta ja imetyksestä :D Tooosi ärsyttävää
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 11. MCecilia Peruskäyttäjä Tammikuun äidit 2019

  Mun luonnollisestikin tosi paksu tukka on säilynyt ihan samanlaisena koko raskauden, mutta normitilassa hyväkuntoinen iho on nyt ihan kaaos! Siis kuivahtanut ja miliumit puskee silmänympärysalueelle. Varsinaisia finnejä ei ole mutta tosi punakka juurikin noista miliumikohdista on, vaikka kuinka yritän hoitaa tosi huolellisesti :)
  Vitamiineja oon kans lisännyt kun huomasin selkeän vaikutuksen, kun niitä en hetkeen syönyt. Sinkkiä ei tosin kannata syödä liikaa (ei yli 20mg/vrk), koska sillä on (voi olla) negatiivisia vaikutuksia raskauteen liiallisesti otettuna. Tästä löytyy googlaamalla lisää.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 12. Kyfi9166740 Uusi käyttäjä

  Huomenna tulee viikkoja täyteen 20 ja halleluja vaikuttaisi siltä, että hiustenlähtö on viimein loppunut! Pari päivää sitten oli myös rakenneultra. Kaikki on loistavasti ja mitään poikkeavaa tai huolestuttavaa ei löytynyt. Ja lisäksi selvisi, että poika tulossa :Heartbigred

Jaa tämä sivu