Tuo Burana on tosiaan semmonen, josta saa aina monenlaista tietoa. Joku lääkäri kirjoittaa aika herkästi sitä myös raskaana olevalle, ja itse sain just luvan silloin tällöin ottaa lyhyen kuurin hermokipuun. Mutta se on kuitenki vissiin totta, että alkuraskaudessa se voi vaikuttaa sikiön sydämen kehitykseen ja loppuraskaudessa liian aikaiseen aukileen umpeutumiseen. Ajattelen, että pitäis aina jotenki huomioida se kokonaisuus ja punnita hyötyjä ja haittoja sitä kautta. Mä ajattelin ottaa tarvittaessa yöllä Buranaa, jos kipu estää yöunet eikä panadol yksin riitä.
Muutenki minusta tuntuu että kaikki kiellot ja suositukset on menny vähän hulluiksi. Olin ensimmäistä kertaa raskaana 9 vuotta sitten, eikä sillon ollut tietoa lakritsin ja salmiakin vaikutuksista esimerkiksi. Jätän tietysti selkeät riskit ottamatta (raaka kala ja liha), mutta saatan napata lakun tai salmiakin suuhun silloin tällöin. En ole kummankaan suurkuluttaja. Kahvia oon juonut kaikissa raskauksissa 2-3 kuppia päivässä, ja jatkanut imetyksen aikana myöskin. Kaikki päihteet on itselle täysin nounou.
Aurinkorasvaa olen käyttänyt kaikissa raskauksissa, ku en oo tiennyt edes sen riskeistä.. Nyt ku kuulin ni ajattelen silti että parempi laittaa rasvaa ku palaa. Eli Italian matkalla tulen varmaan sitä käyttämään.
Viikonloppuna olin juhlissa, jossa oli salaatissa fetajuustoa. En edes tajunnut että minun olisi pitänyt sitä välttää. jostain olen saanut semmosen käsityksen että Suomessa myös pehmeät juustot on turvallisia. Onko kellään muulla tämmöstä tietoa?
Muutenkin olis mielenkiintoista kuulla onko täällä muita odottajia, joilla on samoja ajatuksia kuin minulla?