Pitkään esikoista toivoneet kuumeilijat

Keskustelun 'Kuumeiluklubit' aloitti LaraS, 21 joulu 2016.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
?

Kuinka kauan yritystä on takana

Poll closed 21 tammi 2017.
 1. 10-12 kk

  1 vote(s)
  6.3%
 2. 1-1,5 v

  8 vote(s)
  50.0%
 3. Yli 1,5 v

  7 vote(s)
  43.8%
 1. Tiinuliinu92 Aloittelija

  Kiitos kaikille!:Heartpink

  Joo kannattaa kyllä mittauttaa se ferritiini. Minun lääkäri kun määräsi minulle rautalääkityksen, niin hän sanoi, että tavoite on saada se ferritiini lukema sataan! Eli jos on 30 tai 40, niin sekin voi jo olla alarajoissa raskautumisen suhteen.. myös se kannattaa huomioida, että jos ferritiini on alhainen niin se voi vaikuttaa kilpirauhastuloksiin hieman. Mulla esimerkiksi ne kilppariarvot olivat juuri ja juuri viitearvossa, mutta silloin oikea lääkitys on se rautakuuri eikä kilpparilääkitys. Maksa-arvoista en osaa sanoa..

  On se jännä, etteivät kaikki lääkärit edes huomioi ferritiiniä. Esimerkiksi kun soitin tuloksista julkiselle, niin hoitaja vaan sanoi, että ferritiini on viiterajoissa. (Alaraja muka 5) Lääkäriaika olisi ollut vasta ensi viikolla sinne julkiselle, joten otin itse yhteyttä lääkäriin, joka on perehtynyt näihin rauta-asioihin ja ferritiiniin. Selvisi, että minullakin on sitten ollut raudanpuutetta jo vuosia/vuosikausia, kun sitä ei näe pelkästä hemoglobiinista. Parin viikon päästä menen uudellleen verikokeisiin, jossa nähdään, onko ferritiini yhtään noussut.:confused1
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Triana Tuttu foorumilla

  Tiinuliinu onnea! :Heartred

  salainensydän voimia odottamiseen ja epätietoisuuteen :sorry:

  Lääkäri soitteli eilen ja tosiaan magneettitutkimuksen perusteella vaikuttaa siltä, että ei ois muuta leikattavaa kuin se kookas endometriooma. Tervettä munasarjakudostakin näkyi onneksi. Määräs kuitenki (vihdoin!) AMH-arvon otettavaksi ja keskustelee vielä muiden lääkäreiden kans tilanteesta ja ens viikolla uus soittoaika. Vähä pelottaa, ettei se magnetti kerro koko totuutta ja endon laajuutta, kun mulla on kuitenki niin monessa paikassa kipuja.
  • Tykkää Tykkää x 2
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 3. Gadian Ihastunut foorumiin Tammikuun äidit 2019

  Triana, peukut terveelle kudokselle ja AMH mittaukselle. Kyllähän se laajuus varmaksi selviää vasta lapas mut toivottavasti kaikki saadaan pois vaivaamasta. Toivottavasti saat nopeasti le Tosi hienoa tuoki että pomo ymmärtää, varmasti helpottaa.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 2
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. LaraS Rakastunut foorumiin

  Triana toivotaan parasta, että operaatio auttaa ja siellä ei ole kuin se yks vihulainen. Kunpa pääsisitte pian tositoimiin! Tsemppiä odotteluun :Heartpink
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Triana Tuttu foorumilla

  Gadian joo oli kyllä helpotus, kun tosiaan pistoksilla ei tullu ivf:ssä mitään vastetta, niin pelkäsin, että se möykky on syöny koko munasarjan. Toisaalta toista munasarjaa ei löydetty vieläkään, mutta voivat olla niin kiinnittyneinä toisiinsa, ettei erotu.

  LaraS toivotaan :) On tämä odottelu ollu melko raskasta, kun raskausuutisia tuntuu pukkaavan joka puolelta. Täytyy vaan jaksaa luottaa, että meidänki aika koittaa vielä.
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 6. Frozen Ihastunut foorumiin

  Triana, toivon todella, että siellä on vain toi yks endometriooma ja sen poistaminen auttaa! Teillä on ollu tooosi pitkä yritys takana, kyllä viimein ois teidän vuoro! :Heartred Tosi harmi, että joudut kestämään tollasia raskausuutisia. :sorry: Ihanaa, että esimieheltä tulee ymmärrystä, se on tosi tärkeää. :)
 7. Ronya Peruskäyttäjä

  Onnea kaikille plussanneille :Heartred Ja kaikille tsemppiä omiin tilanteisiin!

  Triana, tsemppiä tulevaan operaatioon. Toivottavasti saavat kaiken pois ja auttaa kipuihin!

  Itse oon pitänyt vähän kesätaukoa foorumilta, kun klinikkakin ollut kiinni. Nyt kuitenkin minulla on kp12 lääkkeellisessä kierrossa. Tänään ultrassa limakalvo reilu 9mm ja lääkäri kehui hyväksi. Ens viikon perjantaina meidän jo kuudes siirto. Lääkärikin jo ihmetteli mikä on kun ei onnistu. Kuitenkin kohtuu hyviä alkiota siirretty hyvälle limakalvolle. :sorry: Juuri tuli 3 vuotta täyteen yritystä. Voikun olisi nyt meidän vuoro.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
  • Optimistinen Optimistinen x 1
 8. Frozen Ihastunut foorumiin

  Ronya, oon usein miettiny, mikä teidän tilanne on. :Heartred Onko lääkäri ehdottanu jotain lisätutkimuksia? (En siis edes tiedä, millaisia ois, mutta muistan joskus lukeneeni, että jotain on, jos ei tärppiä käy IVF- tai ICSI-kierroissakaan.) En missään nimessä halua pahoittaa sun mieltä kyselemällä näitä ja toivon todella, että nyt onnistuu! Hienoa, että limakalvo on noin hyvä! Olkoon vihdoin nyt teidän vuoronne!! :Heartred
 9. Pene Peruskäyttäjä

  Törkeä on :
  Ihan hirvittävän paljon enemmän on alkanut satuttaa tää lapsettomuus. On ollut paljon vastoinkäymisiä viime aikoina, ja ne on vieneet voimavarat ihan täysin. Onneksi, onneksi miehen kanssa ollaan jaksettu yhdessä ne, mutta nyt kun on muutenkin matala liitoa niin huomaan, kuinka paljon oon tätä asiaa työntänyt johonki ö-mappiin ja leikkinyt reipasta sen suhteen. Nyt en enää meinaa jaksaa sitä tehdä. Suvun ja kavereiden lasten kanssa olo sattuu ihan hirvittävästi.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 5
 10. jennnao Uusi käyttäjä

  Moikka!
  Mä oon pitkään lueskellut sivusta tätä ketjua, välillä ahkerammin välillä vähemmän ahkerasti ja ajattelin nyt kun taas alkaa asiat rullata niin liittyä vihdoin keskusteluun. :)

  Me ollaan aviopari, lasta yritetty aktiivisesti 5/14. Hoitoja aloitettu mutta erilaisten 'kiireiden' takia jäänyt kesken.

  Nyt saatiin aika naistenpolille jossa kontrolloidaan mun koholla olevaa prolaktiinihormonia ja käyn muissakin verikokeissa ja sitten pitäisi tietää vähän enemmän :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 11. sirius Aloittelija

  Voi Pene, lähetän sinulle kaikkein lämpimimmän halaukseni!! Ymmärrän todella mitä tunnet ja toivon että voisin jotenkin auttaa. Koita vältellä lapsia vähän aikaa jos vain voit, se ei ehkä ole oikein, mutta auttaa tunteita laantumaan edes vähän. Voimia ja yritä keskittyä asioihin joista pidät!

  Tervetuloa jennao! Pitkään olette tekin jo yrittäneet. Toivottavasti pian onnistuu!

  Itsellä menkat lopulta tänään alko (jee). Keskiviikkona ultraan ja estrogeenia syömään. Vähän on kyllä outo olo kun hikoiluttaa ja sitten on kylmä ja sitten taas ihan normaali. Pari minuuttia kerrallaan. Vähän niin kun olis vaihdevuodet (voisin kuvitella).
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 12. Deb Rakastunut foorumiin Lokamammat 2018

  Hei! Mä tuun tännekin puolelle kertomaan, että meidän 3v yritetty vauva syntyi eilen 15.8. klo 10:45 keskosena sektiolla. Kyseessä oli riskiraskaus, jossa varhainen vedenmeno. Synnytyksessä sain tietää mulla olevan endometrioosi, tai ainakin kohdusta löytyi endometrioomaa. Lisäks ilmeisesti pitkäaikainen tulehdustila, joka oli rikkonut kalvot liian ajoissa.

  Mutta ei hätiä mitiä, viikkoja oli kasassa 29+5 ja meidän poika oli syntyessään ihan hyvän kokoinen jo: pituus 37,6cm ja paino 1490g. Hän on hengittänyt omin avuin kaikesta huolimatta ja saa vain lisähappea :Heartred Näen hänet itse huomenna vasta, nyt nähnyt vasta kuvia..

  Meillä kävi siis niin, että ilmeisesti syy lapsettomuuteen selvisi vasta synnytyksessä :) Luomuna poika sai siis alkunsa kuitenkin, endometrioosista huolimatta. Huomenna käydään vielä kunnolla leikanneen lääkärin kanssa synnytys läpi, niin saan tietää lisää.

  Hurjasti tsemppiä kaikille, jotka odottaa vielä sitä omaa plussaa, kyllä se teille vielä suodaan :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 6
  • Voittaja Voittaja x 1

Jaa tämä sivu