Perhepäivähoidosta päiväkotiin

Keskustelun 'Isommat lapset' aloitti Vargynja, 8 touko 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Meidän poika on hoidossa perhepäivähoitajalla. Haetaan nyt päiväkotipaikkaa, kun onhan hän jo aika iso ja isompi ryhmä voisi tehdä hänelle hyvää. Samoin se että olisi saman ikäisiä/isompia hoitokavereita, kun nyt on vain pienempiä. Ja muutenkin alkaa tuntua että tämä perhepäivähoitaja ei ole enää paras paikka lapsellemme.

  Nyt kiinnostaa, miten muilla on sujunut siirtyminen perhepäivähoitajalta päiväkotiin? Miten lapsi reagoinut siirtoon? Miten on sopeutunut? Kertokaa myös lapsen ikä. :) (Ja saa vastata esim taaperoidenkin äidit vaikka pistin tämän tänne.)
 2. Made Peruskäyttäjä

  Hei. Poika aloitti 10kk perhepäivähoitajalla ja pojan ollessa vajaa 3v mukaan tuli sisko 1v. Varahoitopaikkana kun oli pk niin pääsivät välillä "tutustumaan" pk-elämään. Sitten viime syksynä oli pakko vaihtaa pk.hon kun hoitaja sairastui. Vaihto onnistui yllättävän hyvin, kun oli jo tuttu paikka. Nyt poika 4.5v ja tyttö 1v9kk sopeutunut tosi hyvin ja paljon uusia kavereita tullut.
 3. Made Peruskäyttäjä

  Nii ja aina välillä poika itkee perhepäivähoitajan perään, että kauhea ikävä, mutta menee ohi kyllä kun tykkää olla päiväkodissa
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kiitos kokemusten jakamisesta Made. Pitää toivoa että vaihto menee meilläkin sujuvasti vaikka onkin ihan vieras paikka.
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Nyt kun lapsi on muutaman viikon ollut päiväkodissa voin itse kertoa että kaikki huoli oli turhaa. :) Lapsi tykkää mennä päiväkotiin enemmän kuin tykkäsi mennä perhepäivähoitajalle.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu