Parhaimmat talvikengät taaperolle

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Sohwia, 25 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Lupaavat, että hylkivät vettä eli ilmeisesti eivät ole kuitenkaan vedenpitävät?
 2. Twisted Ihastunut foorumiin

  No meillä on aina uudet pitänyt. Esim toissatalvena kun satoi vettä lähes koko talven, niin lapsen sukat oli aina kuivat. Viime keväänä yksivuotiaani piti kuomia pitkälle kevääseen ja pomppi niillä jokaisen lätäkön, jalat kuivina. Mutta seuraavana talvena tai jos menee käyttäjältä seuraavalla niin saattaa alkaa jo pitävyys häviää. :) ainakin meillä.
 3. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Okei, hyvä tietää. Huomasin myös, että nyt olisi jotain uusia Kuomia, joissa olisi parempi vedenpitävyys. Tai siis eri malli, joka on tarkoitettu märempiin keleihin.

  Meillä oli viime talvena taaperolla Superfitin goretex-kengät, joihin olin kyllä ihan tyytyväinen. Esikoisella oli ne Vikingin thermosaappaat - ne oli ainakin isommalla lapsella ihan parhaat: helpot ja nopeat vetää jalkaan, kestivät vaikka vesilammikoissa kahlaamista ja olivat kuitenkin myös lämpimät pakkasillakin.
 4. Nuppunen Tuttu foorumilla Toukomammat 2016

  Minäkin ehdottomasti liputan Kuomien puolesta! Lämpimät, helpot laittaa jalkaan ja niillä on lapsen hyvä kävellä. Muitakin merkkejä joskus kokeiltu, mutta nää on kyllä parhaat. Ihan märällä loskakelillä käytetään vuorellisia vikingin saappaita villasukkien kanssa. Tärkeää on myös että pohjallisen saa irti, niin pystyy kokeilemaan lapsen jalkaa vasten että kengät on sopivan kokoiset.
  • Informatiivinen Informatiivinen x 1
 5. Bolle29 Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  Millaiset oli?
 6. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Ei vielä ole tullut. Kyseessä on uutuustuote ja tein ennakkotilauksen. Raportoin kun saapuvat... Ja kun lapsi suostuu kokeilemaan niitä. Meillä on ollut ongelmana, että lapsi ei suostu ensin edes kokeilemaan uusia kenkiä/vaatteita. Jos pukee väkisin, ei suostu kävelemään niillä askeltakaan. Jos kengät on hyvät, niin kärsivällisellä houkuttelulla lopulta onnistuu. Kankeilta kenkiä on turha edes yrittää.
 7. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Kokemusta löytyy vain yhden talven verran ja kenkinä toimi perinteiset Kuomat, oli jotenkin itsestäänselvä valinta, ku itekki on lapsuutensa Kuomissa touhunnut :grin

  Plussina ehdottomasti hinta-laatu-suhde, kotimaisuus, helppo pukea pienenkin lapsen itse, helppo saada villasukkakin mahtumaan, pitkä varsi
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. winks Naimisissa foorumin kanssa Huhtimammat 2016

  Toi pitkä varsi - ehdoton talvikengissä - tai siis niissä kengissä joita käyttää lumikasoissa. Meillä oli viikkarin perustalvikengät (joissa meidän lapsella paleli varpaat kun oli -10 astetta) ja aina oli housunlahkeet märät (vaikka haalarin kumilenkki oli joskus laitettu kengän alle...)

  Olen katsellut noita viikkareiden talvisaappaita, mutta hengittävätkö ne hyvin? Lämpimät ne ainakin vaikuttavat ja kuulemani perusteella ei palele -20 asteen pakkasessa.
 9. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Pitkä varsi on toisaalta hyvä, mutta jos lapsella on hiukan paksu jalka, villasukat ja sisähousut niin eihän se jalka enää mahdu pitkävartiseen kenkään. Saappaissa meillä on juuri tämä pulma.
 10. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Nyt on ensimmäinen käyttökerta takana feelmax naapa - kengillä. Ensimmäinen etappi meni heti hyvin, siis lapsi suostui käyttämään näitä kenkiä, mikä on meillä jo valtava saavutus. Vielä ei ikävä kyllä ole lunta mutta pakkasta oli pari astetta. Reilun tunnin metsäretken jälkeen varpaat ainakin oli lämpimät. Vähän veikkaan, että kovilla pakkasilla ei kyllä tarkene, mutta Raportoin taas, kun tulee erilaisia kelejä.
  • Tykkää Tykkää x 3
 11. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Ääni kuomille! Ei ole meillä ainakaan ikinä kastuneet läpi asti, vaikka melkoisessa loskassa on välillä kahlattu. Ihan karmeimpia päiviä varten mulla on sitten vuorelliset kumisaappaat molemmille lapsille – toiset taisi olla nokialaiset ja toiset joku muu merkki. Muuten olen tosi tarkka siitä, että lapsilla olisi vähintään paljasjalkakenkämäiset kengät jalassaan, mutta talvipakkasilla teen tähän kyllä poikkeuksen: lämmittävyys tulee etusijalle. Ja myös kyllä se, että tuntuu vähän nihkeältä iskeä tosi isoa tukkoa rahaa talvi-paljasjalkakenkiin, joiden lämpökertoimesta ei ole varmuutta ja jotka riittävät hyvällä tuurilla yhdeksi talvikaudeksi.

  Uskon siihen, että kun kenkiä Suomessa käytetään enintään muutamia tunteja päivässä (toisin kuin vaikka jenkeissä, jossa ollaan sisälläkin kengät jalassa...), niin ei se jalka siitä muutaman talvikuukauden aikana mene tyystin pilalle, vaikka olisi jäykkäpohjaisissa ja lämpimissä kengissä.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 12. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Tänään kolmen asteen pakkasessa pari tuntia, feelmax piti lämpimänä. Sen verran oli viileyttä toisen jalan varpaissa, että ei yhtään harmita että löytyi XL-stonzit ja vuoret alesta.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Sun89 Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  Löysin kirppikseltä neljällä eurolla Viking coretexit, joita ollaan käytetty nyt pari viikkoa. Tykkään kovasti! Jalat pysyvät todella hyvin lämpiminä. Varakengiksi löytyi myös kirppikseltä kuomat seitsemällä eurolla. Oon toooodella tyytyväinen löytöihin, sillä juuri noita kaksia kenkiä olinkin toivonut
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018


  Meinasin hommata alkutalvesta 5v esikoiselle vikingin coretexit, mutta hän ei myöskään suostunut ottamaan askeltakaan niissä kengissä! Hyvä että itse jalkaan sai, vaikka koko oli reilumpi kun normaalisti hänellä. Silti kengät puristi jokapuolelta. Päädyin siihen ratkaisuun et otetaan käyttöön edellistalven kuomat ja se oli hänelle ok.

Jaa tämä sivu