Paljonko painosi nousi raskausaikana?

Keskustelun 'Raskaana' aloitti Uusperhesatu, 24 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kuinka paljon teille on tullut kiloja raskausaikana? Saitko neuvolasta jonkinlaista palautetta liian runsaasta tai vähäisestä painonnoususta?

  Mulla on tullut joka kerta suht paljon, ekassa jopa reilu parikymmentä kiloa, mutta siinä oli kyllä paljon nesteturvotusta mukana. Paino laskikin sitten suht nopeasti synnytyksen jälkeen.

  Kahdessa seuraavassa raskaudessa painoa ei ole tullut ihan yhtä paljon, mutta lisäkilot eivät ole myöskään lähteneet yhtä nopeasti.

  Mitään negatiivista palautetta en ole silti koskaan saanut neuvolasta.
 2. Aiarana Tuttu foorumilla

  Mulle tuli parisenkymmentä kiloa. Ihan ekalla neuvolakäynnillä hoitaja sanoi, että vaikka 25 kg tulisi niin ei haittaa, lähtöpaino oli niin pieni.

  Seitsemän kiloa jäi lopulta, en ole noita "ylimääräisiä" kiloja halunnut laihduttaa, näin on hyvä.

  Sanomista kiloista ei koskaan tullut, vaikka aika turpea ihan viimeisillä viikoilla olin :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Katjusha Addikti

  Mulle tuli reilu 15 kiloa. Vatsani oli valtava ja lapsivettä ihan hurjasti. 2 kk synnytyksestä jäljellä +2 kg, ja kun lopetin imetyksen 10 kk kohdalla, paino normalisoitui. Kyllähän se painonnousu vähän tympäisi, mutta ei ollut ”laardia”, koska katosi nopeasti. Neuvolassa eivät sanoneet mitään. Jos tulen uudelleen raskaaksi, pitää varmaan sinnitellä terveellisemmällä ruokavaliolla. Se ei nimittäin ollut kovin kivaa, ettei liikkeitä tuntenut, kun se pötsi oli niin pinkeä lapsivedestä.
 4. Enni Rakastunut foorumiin

  18 kg tuli. Neuvolasta oltiin huolissaan, kun paino ei lähteny nousuun, ja epäili etten syö tarpeeksi. Viimeisellä kolmanneksella oltiin tyytyväisiä painoon.

  Muutamia viikkoja vauvan syntymän jälkeen painoa oli lähtenyt kilogramma enemmän, kuin mitä vauva painoi. Loput jäi. Kunnes 10 kk lopetin yöimetyksen, lähti ykskaks 5 kg. Loput varmaan lähtee kun imetys loppuu kokonaan. Imetys on tehokas painon putoamisen estäjä, elimistö luulee, että vararavintoa maidon tekoon tarvitaan enemmänkin.
 5. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Joo, imetys on jännä juttu, kun toisilla paino putoaa sen avulla, ja toisilla taas grammaakaan ei lähde ennen kuin imetys loppuu.
 6. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  Raskausaikana lähti ihan itsekseen 13 kg, ja ne kilot pysyivät poissa äitiysloman ja hoitovapaan ajan, edelleen ihan itsekseen. Heti kun työt taas alkoivat, palasivat kilotkin ihan parissa kuukaudessa. Neuvolasta sanoivat raskausaikana vain, että ei saa laihduttaa, mutta ilman laihduttamista lähtevät kilot eivät myöskään haittaa.
 7. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Painoa tuli n. 15kg. Ihan alkuraskaudessa paino vähän tippu lähtöpainosta kun ruokahalu ei ollut normaali, sitten paino lähti nousuun ja viimeisessä neuvolassa se oli kilon verran tippunut, kun ei taaskaan ollut ruoka maistunut. Kilot lähti todella vauhdilla, laitokselle jäi reilut 6 kiloa ja loput vilisi pois hetkessä imetyksen (kunnon rasvaimu :hilarious:) myötä, nyt painan vähemmän kuin mitä silloin kun aloin esikoista odottamaan :)
 8. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Ekalla kerralla noin 12kg, toisella 16kg, kolmannella ei oo tietoa tarkasta numerosta mutta öbaut sen 16kg myös.
  Nyt on 23+6 menossa ja painoa karttunut kotivaa'an mukaan viitisen kiloa vissiin. Ois kiva kun ei nousisi ainakaan yli 15kg!
 9. Tittidii Rakastunut foorumiin Syysmammat 2017 Helmikuunmammat 2016

  Mulla on valmiiksi ylipainoa (bmi melkein 30) ja neuvolassa sanottiin, ettei paino saisi kauheasti nousta. Esikoista odottaessa painoa tuli n. 5kg ja toisesta n. 8kg. Toisesta lähtöpaino oli 3kg vähemmän ja koko raskausajat mentiin samoilla viikoilla samoilla vaakalukemilla. Molemmissa raskauksissa ruokavaliohoitoinen radi.
  "Raskauskiloja" ei ole, mutta ylimääräistä pitäis saada pois. Vielä en ole päässyt kokeilemaan laihdutusta normaalissa tilassa, kun sitten vuoden 2015 olen ollut joko raskaana tai imettänyt. Nyt paino ei laske sitten millään :shifty:
 10. Elea Tuttu foorumilla Elomammat 2018

  Esikoisesta painoa tuli 18.5kg ja se oli ok, koska lähtöpaino oli vain 48kg.
  Toisesta lähtöpaino oli 55kg ja painoa tuli 16.6kg. Sekin oli ok.
  Nyt lähtöpaino oli paaaaljon enemmän ja rv 24 mennessä painoa on tullut 4kg vaikka kaksosia odotan.
 11. Lenkki32 Aloittelija

  Esikoista odottaessa alkupaino oli 58kg ja kiloja tuli loppujen lopuksi 16,5kg lisää..vatsa oli VALTAVA ja vauva olikin syntyessään 4400g...katsotaan mitä kakkonen tuo tullessaan :)
 12. marinellahi83 Addikti Heinämammat 2018

  Itellä reippaasti ylipainoa, joten raskauksien aikana toivottiin vain pientä painon nousua. Esikoisesta paino nousi 10kg (tyttö paino 4400g + istukka 800g), sairaalaan jäi sillon ~7kg ja loput lähti ku imetys loppu ennen 1 ikävuotta. Toisen raskauden alussa sanottiin, että painoa sais tulla maks 2kg, mutta tuliki 8kg.. kilot lähti nopsaan (poika paino 4150g + istukka 700g) ja jälkitarkastuksessa painoin 5kg vähemmän mitä ennen raskautta.
 13. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Kaksosista paino nousi 19kg ja kolmannesta joku 16kg. Kukaan ei painosta mitään sanonut, vaikka minusta ei olisi noin paljon pitänyt tulla. Edellisistä oli jäänyt jo valmiiksi se +10kg.. kaksosten imetyksen aikana lihoin 7kg, vaikka mitä teki. Lääkärin mukaan oli ihan normaalia, että elimistö jotenkin yritti kerätä mahdollisimman paljon kaloreita säästöön. Valitettavasti kolmannen kanssa on ollut sama, mutta nyt paino on onneksi pysynyt samana, eikä ainakaan noussut. Iso työmaa kuitenkin edessä, kun haluan ylimääräiset kilot pois.. :sad001
 14. Tips Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Ekasta tuli muistaakseni 12kg, nopeasti lähtivät, lähtäpainossa olin 2kk neuvolakäynnillä (punnitsin itseni vain neuvolassa). Imetys kun loppui niin kiloja tuli lisää 10kg. Nämä elintasokilot pysyivät toiseen raskauteen, jonka aikana tuli 6kg. Viikko synnytyksestä oli lähtenyt jo 7kg ja nyt 5vk myöhemmin vielä 6kg, yhteensä siis 13kg tähän mennessä. Mitään en tehnyt tämän eteen, olen imettänyt ja syönyt herkkuja. Nyt olisi vielä 3kg lähtöpainoon ennen lapsia - ja jos sen jälkeen yrittäisi tsempata ruokavalion avulla että pysyisi niissä lukemissa. :)

Jaa tämä sivu