Onko teillä pulloruokintaa?

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Vargynja, 12 kesä 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Monissa perheissä taitaa olla pulloruokintaa joko imetyksen ohessa tai pelkästään, jos imetys ei ole onnistunut. Vai onko? Syökö teidän vauva maitonsa osittain tai kokonaan pullosta?

  Omani ei ole koskaan syönyt tuttipullosta. Onnekseni imetys onnistui ja koin maidon pumppaamisen, säilömisen yms ja tuttipullojen pesurumban vaivalloisemmaksi kuin sen että otan vain vauvan rinnalle nälän iskiessä.
 2. Enni Rakastunut foorumiin

  Ei syönyt. Olisin halunnut, että syö, jotta pääsisin itse joskus kauppaan, parturiin tms. yksin. Hän söi noin tunnin välein, eli en ehtinyt siinä ajassa käydä missään. Hänelle ei kelvannut oma maito jääkaapista eikä pakastimesta, eikä myöskään tuttipullo eikä tutit. Niitä kokeiltiin monia erilaisia malleja ja merkkejä.

  Imetys onnistui hyvin, olisin halunnut vain että isäkin olisi voinut hoitaa häntä välillä. Saisin hetken omaa aikaa, vaikka sitten niiden pakollisten asioiden hoitoon. Huutavaa vauvaa, joka haluaa olla vain äidin sylissä, ei voi ottaa mukaan. Eri asia tietenkin, jos joku nukkuu kaukalossaan kaksi tuntia mukana ollessaan.
 3. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Imetys ei onnistunut kuin osittain ja lyhytaikaisesti kaikkien kolmen kanssa, joten juu, oli pullot käytössä. Olihan se oma show'nsa niitä pestä ja steriloida, mutta kaikkeen tottuu. Kaksi kolmesta lapsesta olivat silti varsinaisia äititakiaisia, joten en heidän luotaan juuri mihinkään päässyt pitkään aikaan. :D
 4. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Vain muutaman kerran on elämänsä aikana saanut korviketta pullosta meidän poika. Yksi kerta oli kun viivyin liian kauan kyläilyreissulla, vaikka piti vain poiketa. Mies oli antanut korviketta kun poika oli tullut nälkäiseksi, oli silloin täysimetyksellä vielä. Toinen muutaman päivän jakso oli kun tk-lääkäri halusi seurata bilirubiiniarvoja, miten ne kehittyy jos en imetä lainkaan. Hieman protestoin, kun itse oletin kyseessä olevan rintamaitokeltaisuus, jolloin imetystä ei olisi tarvinnut lopettaa arvojen seurannan takia, ellei arvot olisi olleet noususuunnassa. Oli ihan hirveää ruveta tottumattomana siihen pullorumbaan, kun ei ollut mitään kokemusta siitä. Oli ihanaa palata takaisin täysimetykseen tauon jälkeen. Pullo kyllä onneksi kelpasi pojalle ihan hyvin.
 5. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Piti päästä välillä itsekseni liikenteeseen, muutamaksi tunniksi keikkatöihin yms. joten pumppasin pulloon silloin tällöin. Hyvin maistui. Korviketta ei ole koskaan saanut. Nyt 9 kk iässä ei enää pullo kelpaa, jos en ole paikalla tyytyy kiinteään ravintoon.
 6. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Yksikään kolmesta lapsesta ei juonut pullosta. Esikoisen aikaan tuli kokeiltua, mutta kun se ei lähtenyt sujumaan, niin totuin olemaan aina saatavilla. Ei tullut sitten kahdella nuoremmalla edes yritettyä. Pakastin kyllä rintamaitoa, kun sitä tuli vuolaasti toisestakin rinnasta, kun toisesta imetin. Laitoin maidot myöhemmin soseiden joukkoon, kun ei pullosta ollut tarvetta antaa.
 7. Hemppa87 Tuttu foorumilla Maaliskuun äidit 2019

  Meillä pikkukeskonen oppi kunnolla rinnalle vasta kotona joten pullo oli käytössä. Pumppasin muutenkin luovutukseen maitoa, se ei ongelma. Mies antaa kerran tai joka toinen päivä pulloa, pysyy taito yllä ja antaa minulle vapauden käydä vanhemman lapsen kanssa puistossa, uimahallissa tai omilla menoilla. Esikoisella ei älytty ylläpitää pulloruokintaa niin sittenpä ei enää huolinut pulloa, pillimukia eikä mitään nokkamukia, vain rinta kelpasi ja odotti sitten niin kauan että palasin kotiin.
 8. Ginger Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2016

  Imetyksellä oli, korviketta ei muistaakseni saanut kuin kerran tai kaksi juuri ennen vieroitusta (1v3kk). Omaa maitoa annettiin kyllä pullosta, kun kävin muualla.
 9. Pitohui Vieras

  Meillä imetys ei onnistunut ollenkaan. Maitoa kyllä olisi tullut, mutta vauva ei jaksanut imeä rinnasta eikä pullosta. Saatiin nenämahaletku pois n. 1kk iässä. Siihen asti sai siis letkun kautta pumpattua maitoa. Vauva ei jaksanut edelleenkään imeä rinnasta mitään ja pullostakin niin huonosti että tarvittavien millilitrojen alas saaminen oli yhtä suurta stressiä.

  Sain pumpattua n. 2kk mutta lopulta pumpulle ei herunut enää mitään. Vauvalle olisi kyllä tullut. Mutta varmaan oli niin tottunut pulloon ettei osannut imeä rinnasta edes sitten kun olisi ollut voimia siihen. Jouduttiin siis siirtymään 2kk iässä korvikkeeseen.

  Meillä oli siis pullo käytössä alusta asti, eikä päästy siitä eroon, vaikka kovasti yritin.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 10. Pingu94 Peruskäyttäjä

  Tyttö sai aiemmin pullosta pumpattua maitoa joskus kun en ollut itse kotona. Nykyisin on jo niin iso että pärjää ilman maitoa jos onkin jonkin aikaa vain isin hoivissa.

Jaa tämä sivu