Odottavia äitejä lahen seudulta!

Keskustelun 'Äitien kohtauspaikka' aloitti Unsavoury, 18 joulu 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Vitsi et kuulostaa ihan kuin meillä, just oon tänäänkin ollu ihan hädissään kun poika syö n. 4h välein. Pelkään heti että nääntyy nälkään kun ennen söi max. 2h välein. Ei tosiaan huoli rintaa kun vasta oikeesti nälkäsenä. Yöllä söi just 5 aikaan ja seuraavan kerran huoli rinnan vasta 9 jälkeen. Ja sama juttu päivällä. Mut eiköhän vaan täydy luottaa että kun paino nousee ja vaippa täyttyy, niin pienet tietää millon on nälkä.

  Taas kävi poika tosi hyvin nukkuu sänkyynsä, toivotaan et menee yhtä hyvin kuin viime yönä. Tosin meillä ollut alusta asti tosi syväuninen poika, ei edes autopesulassa herää :D Isältään perinyt mielettömät unenlahjat :)
 2. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Eikä meilläkään saa tota laitaa laskettua mut hyvin pysyy unessa syötön jälkeen kun laittaa takasin pinnikseen. Meillä mies vaan ei voi auttaa kun poika ei syö pullosta vieläkään.
 3. Niuppis Peruskäyttäjä

  No tosi helpottavaa kuulla että jollain muulla menee kanssa näin :D jotenkin tosi vaikea sisäistää tällaista muutosta, kun jotenkin ajattelee että toinen on niin pieni ja tarvii ravintoa paljon. Mutta parempi se kai vaan on kun on lukenut niitä juttuja missä vauva saattaa rinnalla ravata 30min välein! Luotettava se vaan on että neiti syö kun nälättää.
  Meillä on kanssa syväuninen sitten kun pääsee kunnolla uneen. :) saa nähdä miten omaan sänkyyn tottuu. Päiväunia siellä nukkuu ihan huoletta.
  Torstaina on neuvola ja saa rokotteita. Tuliko teillä mitään oirehtimisia niistä ensimmäisistä pistettävistä rokotteista?
 4. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Meillä tuli pojalle kauhee itkukohtaus n. 7h rokotteista, annoin panadolia minimi annoksen 3ml niin helpotti kipu puolessa tunnissa. Muuta ei sit ollutkaan. Mutta suosittelen panadolin ostamista valmiiksi, vaikkei sitä tarviskaan antaa. Koska jos tuleekin kipuja niin ei oo kiva lähtee siinä vaiheessa apteekkiin.

  Täällä meni toinenkin yö hyvin omassa sängyssä. Kyllä nyt vaikuttaa lupaavalta :) Ei edes itketty yöllä ja syöntikertoja oli yksi vähemmän kuin silloin kun oli välissä nukkumassa. Se on jo paljon meille kun tuntuu että vieressä ollessa oli kokoajan tissi suussa :) Saan jopa 3,5h nukkua putkeen :D

  Mut teillähän Niuppis on jo hyvä kun sänky on tuttu paikka jos päikäreitä siinä nukkuu. Meiän poika käytännössä ekaa kertaa eilen vasta oli sängyssään. Nukkunut aina jossain muualla päikkäritkin.
 5. Niuppis Peruskäyttäjä

  Okei :O ja juu me ostettiin panadolia kanssa varuiksi niin jos toiselle tulee kipuja niin saa helpotettua nopeasti. Apteekissa ne sanoi että kannattaa antaa ennen rokotetta mutta mä en jotenkin tahdo turhaan antaa jos ei sitten tulekaan mitään vaivoja.

  Tosi hienoa että sujuu yöunet omassa sängyssä heti noin hyvin :P
  Kyllä sellainen pidempi unipätkä tekee äidillekin ihmeitä :D

  Jep! Siksi toivon että yöunet sujuu yhtä mallikkaasti omassa sängyssä kun on tuttu paikka. Ja meillä käytetään sellaista pöllö-soittorasiaa joka yö ennen nukkumaan menoa niin sekin auttaa siihen siirtymään varmasti. :)

  Hirmu vauhtia kasvaa nämä pikkuiset! Tuntuu että joka päivä jotain uutta tapahtuu kehityksessä. Nyt on opittu ottamaan lelusta kiinni ja sitä ihmetellään.
 6. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Mites Niuppis kävi rokotteiden jälkeen? Oireiliko pahasti?

  Täällä meillä on pojan kanssa ensimmäistä kertaa flunssaa syntymän jälkeen. On niin vaikeeta kattoo kun toinen on ihan nuhainen. Yölläkin syönti vaikeeta kun vaikee hengittää nenän kautta:sad001
 7. Niuppis Peruskäyttäjä

  Eipä tullut mitään oireita meidän tytölle :) onneksi! Varmuudeksi annettiin muutama tunti piikkien jälkeen särkylääkettä. Rotarokotteestakaan ei tällä kertaa tullut mitään. Painoakin on tullut hienosti ja painoi (siis viime torstaina) 6225g ja pituutta oli 62cm. Ja se harvakseen syöminen on nyt jäänyt taakse ja nyt taas kelpaa tissi useammin!
  Tosi kurja kuulla :sad001 voi pieni parka.. toivottavasti paranee pian. :Heartred oletko kokeillut laittaa sipulisukkaa sängyn läheisyyteen? Oon kuullut paljon hyvää siitä että auttaa pienen (ja miksei aikuisenkin) tukkoiseen nenään.
 8. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Hienoa että pääsitte ilman oireita:) Ei se rotavirusrokotteen toinen annos kuulemma enää pitäiskään aiheuttaa vatsaoireita mutta eihän sitä ikinä voi tietää.

  Täällä poika jo paranemaan päin, eka yö niin ettei nenä mennyt tukkoon :) No jo sitä flunssaa kesti 5pv eli ihan liian kauan
  :sad001 Nenään käytin keittosuolatippoja ja niistäjää niin sain hyvin nenää auki. Yöllä kun en toista sen takia viittiny herättää niin oli tosi vaikee katsoa kun pieni yrittää syödä kovaan nälkään mutta on niin vaikeeta kun nenän kautta ei pysty kunnolla hengittää:sad001 Iso apu oli höyryhengittäminen. Eli istuttiin vessassa noin 5 min. kuuman suihkun valuttaessa. Sit sen jälkeen pidin poikaa joko tukien vatsaa kädellä tai jalalla ja vähän hytkytin niin pulautteli limaa pois hienosti. Kannattaa muistaa jos flunssa tulee teidän kohdalle.

  Ite oon kyl vieläkin kipee kun ei tässä ehdi mitenkään ite lepää flunssaa pois. Onneksi miehellä on pitkä viikonloppu että on maanantainkin kotona niin pääsen rentoutuu hetkeksi:)
 9. Niuppis Peruskäyttäjä

  Kiva kuulla että siellä voidaan jo paremmin :) toivottavasti myös itse olet tervehtynyt.
  Ne suolaliuostipat on meilläkin toiminut hyvin tukkoiseen nenään. (Kun välillä sitä maitoa tunnutaan ryystävän sitäkin kautta) :D

  Täällä on muutto nyt tehty ja asetettu uuteen kotiin :) olipas siinä homma!
  Ja viimeyönä neiti nukkui ekaa kertaa omassa sängyssä. Pinnasänky on kylläkin kiinni meidän sängyssä mutta mutta. Meni todella hienosti. Heräsi vain 2 kertaa syömään ja nukkui aamulla 9 asti! Ja nukkumaan meno onnistuu edelliseen verrattuna niin paljon helpommin. :)

  Jokos teillä kannatellaan päätä? Tai mitä muuta uutta on tullut kuvioihin nyt? :)
 10. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Tää poika on niin jäntevä ettei oo tarvinnu tukea päätä pitkään aikaan. Pystyn kantaa yhdellä kädellä niin että poika ikäänkuin "istuu" mun kylkeä vasten. On jo niin iso että ihan ihmetyttää missä välissä se pienestä alle 3kg pojasta on tullut tommonen pikku mörssäri :)

  Uutta opitaan kokoajan hirveetä vauhtia. Juttua tulee paljon ja päristään edelleen kauheesti. Käännytty muutaman kerran vatsalleen mutta ei ainakaan vielä näytä sitä kovinkaan hyvin oppineen. Leluilla leikkii nyt tosi hyvin. Osaa tarttua molemmilla käsillä kättä myös vaihdellen ja puristella niitä.

  Kiinteitäkin nyt maisteltu muttei niistä hirveesti oikein vielä mitään tajunnut. Vähän kerrallaan niin vatsa tottuu.

  Nyt on kyllä ollut ihan ihmeellinen vaihe kun poika raapii kauheasti kasvojaan ja päätään joko kädellä tai hangaten sänkyä vasten. Olisikohan kutiavat ikenet vai vaan joku "uuden oppimisen" vaihe...Valvotti sillä mua viime yön kun pyöri niin kauheesti ja naama hinkkaili raivokkaasti lakanaa vasten:sad001
 11. Niuppis Peruskäyttäjä

  Se on kyllä huimaa miten nopeasti nää pienet tuntuu kasvavan :eek: justhan ne oli vaan sellaisia mininyyttejä joita käsitteli kun herkimpää posliinia..
  täälläkin tyttö on tosi jäntevä, kannattelee päätä jo hyvin, välillä vähän tuen jos vauhdikkaasti kääntelee. Molemmat nyrkit ja kaikki mikä osuu käteen laitetaan suuhun :D ja kääntyilemään opettelee kovasti. Välillä oikein turhaantuu kun ei onnistu.

  Niin, voihan se olla jokin vaihe. Alkaa varmaan tiedostamaan enemmän itseään ja siksi kovasti hinkkaa ja raapii. :) onneksi ne yleensä on vaan nimenomaan vaiheita.

  Vierastetaanko teillä ollenkaan ketään? :)
 12. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Selkeesti nyt siis vaiheena omien sormien käyttö :) Hipsuttelee kaikkea mahdollista. Korviaan, huuliaan, omia hiuksiaan ja isin käsikarvat on nyt tosi mielenkiintoiset :D Sit on myös vaipanvaihdon yhteydessä löytänyt myös pippelinsä ja sitähän olis kiva repiä :D

  On opittu valitettavasti vierastamaan:sad001 Vierastanut mun siskoa, neuvolan terkkaria ja anoppia. Outoa siitä tekee sen että vierastaa vain naisia, miehille hymyilee heti :) Ja kaikki vielä sellasia joita on nähny usein.
 13. jupa- Rakastunut foorumiin

  Meiän poika vierastaa tietyntyyppisiä ihmisiä. Esim miehen siskon lähelle ei mene. Nykyään kaikki partaturvat on "tuttuja" kun monella parta :D mutta miehiä meillä vierastetaa enemmän.

  Saas nähä millai tästä tytöstä sitten tulee :) sikäli pysyy tyttönä :'D
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Niuppis Peruskäyttäjä

  Voi ei, toivottavasti ei revi siitä liian kovasti :D

  Täällä ei vierasteta. (Ainakaan vielä) mutta väillä selkeästi suosii äitin tai iskän syliä esim. Isovanhempien sijaan.
  On kyllä ihanaa miten illat on helpottanut kun siirtyi tyttö omaan sänkyyn :P menee ilman mitään itkuja useimmiten nukkumaan ja nukkuu ekan pätkän sen 7h ja sitten 4h välejä. Kyllä äidin ja iskän kelpaa :Heartred
 15. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Täällä täytyis taas ottaa oma sänky reilun viikon tauon jälkeen käyttöön..Jotenkin on vaan niin helppo nukuttaa vieressä. Eikä täällä tollasiin yöuniin päästä vaikka pinniksessä poika nukkuiskin. En tiedä miten sitä yösyömistä vois vähentää...Turhauttaa jo niin h******n paljon toi 4-5 kertaa herääminen yön aikana...
 16. Niuppis Peruskäyttäjä

  Joo onhan se toisaalta helpompaa saada viereen nukahtamaan varsinkin jos siinä vielä syö. Eipä noihin heräämisiin taida auttaa kuin aika. :/ tsemppiä sinne, kyllä se siitä taas :)
  Tyttö on alkanut jokeltamaan, hyvä että suunvuoroa saa kun asiaa tulee niin paljon!
  Ihanaa kun tulee kevät, pääsee ulkoilemaan ilman että täytyy vuorata toista vällyjen alle.
 17. Talvitintti Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017

  Mä oon kirjoittanut ensimmäiselle sivulle, mutta ajattelin nostaa tätä ketjua. :) Eli mä olen 22v kahden pienen lapsen äiti, esikoinen 1v 10kk ja kuopus 5kk. Ois kiva saada äitikavereita lahden alueelta, etenkin tuolle esikoiselle olis ihanaa saada suht saman ikäinen leikkikaveri. :)
 18. jupa- Rakastunut foorumiin

  Me ei olla lahesta mutta lähellä ja mä oon 22v kanssa ja löytyy poika 3v ja tyttö 4kk :) me siis lähes päivittäin kuljetaan lahtee...
 19. Talvitintti Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017

  Laitoinkin sulle viestiä. :)
 20. miiskunaksu Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Heips.:cat: mehän talvitintti taidettiinki joskus höpäjää enemmänkii.
  Meillä on nyt siis melkii 8 vuotias ja sitten 1v 1kk ettei ihan saman ikäi ku siel,mutta ei siinä kyl kauaa mee ku leikit menee yksiin nuilla ikäeroilla.
  Kamalan kova vauvakuume täällä nostanut päätään.
  Miten teillä on menny pienellä ikäerolla elo?:)

Jaa tämä sivu