Odottavia äitejä lahen seudulta!

Keskustelun 'Äitien kohtauspaikka' aloitti Unsavoury, 18 joulu 2015.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Koala2512 Aloittelija

  Okei! Mun täytyy varmaan ottaa poika mukaa ja joudun yksin menemään kun mies töissä..

  Voi sentään. :sad001 Surkuttaa ajatuski jo rokotuksista. Ja on se varmaan aika raskastakin jos mikään ei auta. Korvatulpat johku hollille. Teräshermot saa olla. Koittakaahan jaksaa, me tullaan perästä.

  Miten tiuhaan teil on pienen kans ollu neuvola-aikoja?
 2. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  2kk asti oli 2kertaa kuussa ja sen jälkeen kuukauden välein. Varaa vaan särkylääkettä. Ite annoin minimi annoksen 3ml nestemäistä panadolia. Ilman ei oltais pärjätty.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. jupa- Rakastunut foorumiin

  Meil ei tullu esikon kaa mitää oireita noist rokotuksista. Pahin vaan oli kun pidettii paikoillaan että saatii pistettyä :P
 4. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Meillä pistot meni pienellä itkulla. Se eilinen huuto oli jotain ennen näkemätöntä. Tää poika ei siis oo ikinä ennen itkeny ja nyt tuli krokotiilin kyyneleitä niin tiesin että nyt sattuu ja paljon.
 5. Niuppis Peruskäyttäjä

  Tuon laskukaavan mukaan meidän tytöstä tulisi 170,5cm :P eli ainakin äitiänsä pidempi!

  Tosi kurjaa nuo rokotteiden haittapuolet :sad001 kamala katsoa vierestä kun pientä sattuu. Toivottavasti meillä ei niiden jälkeen kauheasti kipuilla. Rotarokotteen ensimmäisestä annoksesta on nyt 4 päivää mennyt ja en ole huomannut mitään poikkeavaa. Ainoastaan silloin antopäivänä oli sitä itkuisuutta. Toivotaan ettei tulisikaan!

  Meillä on täällä täysi tohina kun maaliskuun alussa viimeistään muutto edessä. Täytyy sanoa että pakkaaminen on huomattavasti hitaampaa näin pienen lapsosen kanssa :D ainostaan illat on sellaista vapaata aikaa tehdä kunnolla.

  Seuraavassa neuvolassa meillä kuunnellaan taas sydäntä kun siellä silloin 1kk neuvolassa kuului sivuääni. En kuitenkaan ole erityisen huolissaan sille ne sanoi että se on aika yleistä ja menee ohi 2kk iässä suunilleen. Toivotaan ettei kuulu enään :)
 6. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Eipä oo poika sen yhden itkukohtauksen jälkeen oireillut yhtään :) Ja eihän kaikki edes saa rotavirusrokotteesta oireita joten toivotaan että kuulutte siihen ryhmään :) Toivottavasti sivuääni jo hävinnyt. Se tosiaan on yleistä pienillä vauvoilla.

  Onko pitkäkin muuttomatka? Meillä oli hyvä kun muutettiin niin ajoväli oli 5min niin ehti päivän mittaan viedä montakin lastillista tavaraa :)

  Mihinpäin muutatte ja onko oma asunto?
 7. Niuppis Peruskäyttäjä

  Nonni, toivotaan että ne siihen liittyvät itkut jäikin teillä siihen :)

  Me muutetaan vaan tuohon suunnilleen 1km päähän vanhasta asunnosta. Siihen kaupunginsairaalan viereen :) eli ei onneksi pitkä muuttomatka. Ei ole vielä oma asunto, vuokralle muutetaan. Tässä asunnossa alkaa tila loppumaan niin oli pakko saada kolmio.

  Miten teillä muilla nukutaan päiväunia? Kuinka usein ja pitkiä aikoja? :)
 8. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Päiväunia nukutaan todella huonosti. Sillon kun ulkona käydään niin jatkaa usein unia vielä kotiin tultua ja nukkuu max. 2h. Muuten nukkuu sisällä n. 45min kerrallaan. Mutta nukkuu yleensä päikkäreitä n. 3 kertaa, riippuu tietysti unen pituudesta. En anna 6 jälkeen nukkua että nukahtaa paremmin yöunille n. 8 aikoihin.

  Ja nyt ollaan sit saatu rintaraivarit tännekin ihan huolella...En meinaa saada poikaa syömään ennen puolta päivää. Itkee ruokaa mut ei vaan tahdo syödä.
 9. Niuppis Peruskäyttäjä

  Meillä myös nukkuu huomattavasti paremmin ulkona, onneksi on parveke mihin voi laittaa unille. Joskus nukkuu jopa 3,5 tuntia niin :eek: mutta yleensä päivällä noita 45min pätkiä jos omaan sänkyyn laittaa. Ja just Sen 3-4 kertaa päivässä.

  Voi ei :S ne on kyllä haastavia.. tuntuu aina että keinot loppuu kesken kun toinen vaan huutaa mutta ei silti syö. Siihenkin taitaa auttaa vain aika :/
 10. Koala2512 Aloittelija

  Harmittaa kun meillä ei ole parveketta, eikä oikein uskalla yksinään toho ulos jättää.. Nukkuu vaunuissa tosi hyvin, jos ei tuu yhtää liia kuuma, täytyy vaan tälläsinä hyvinä säinä tehdä koiran kans sen verran pitkä lenkki et poika aaa hyvät unet ja hyvällä tuurilla jatkaa sisällä niit..
 11. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Kokeiltiin nyt parvekkeella nukkumista niin n. 2h unet saatiin :) Olisi ollut pidemmätkin mutta kun en omista itkuhälytintä niin jouduin pitää parvekkeen ovea raollaan. Sen kauemmin en viittiny ovea pitää auki.
 12. Niuppis Peruskäyttäjä

  Kiva kuulla että siellä nukuttu hyvät pitkät päiväunet :) meilläkin niitä saadaan päivittäin.
  Nyt on päivän päälle viikko kulunut siitä rotarokotteen ekasta annoksesta ja tähän asti neiti pantannut kakkaa mutta eilen sitten turautti vaipat kaksi kertaa peräkkäin täyteen :D ja se kyllä haisi ihan erilailla kun se perus maitokakka. Siinä oikeastaan ainoat oireet siitä rokotteesta! Joten pienellä päästiin :)
  Miten teillä muilla arki sujuu?
  Meillä kova tohina tulevan muuton kanssa.
 13. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Täällä sujuu kaikki oikein hienosti :) Poika oppi pärisemään niin sitä siis täytyykin tehdä koko ajan sylki lentäen :D Isäntä meinas että tarvii varmaan laittaa pienet pyyhkijänsulat hänen laseihin :D

  Hampaita selkeästi työstää, on kiukkusempi mutta ei itke. Kitisee vaan syliin ja hankaa kielellä ja sormilla alaikeniä. Ja kuolaa tulee...paljon!

  On kyllä jännä kun vielä kaksi viikkoa sitten olin varma ettei ilmavaivat helpota 3kk mennessä, niin kappas vain, helpotti ne :) Enää ei ähistä paukkujen kanssa.
 14. Niuppis Peruskäyttäjä

  Kuulostaa suloiselta :D vaikkakin varmasti sotkuista puuhaa tuo pärisyttely!
  Tosi kiva että ne vaivat on jäänyt taakse :)

  Miten hoidatte yöunille laiton? Onko teillä joku rutiini?
  Mä olen välillä vähän hukassa sen asian kanssa kun en oikein keksi onko siihen jotain vähemmän itkuista keinoa. Meillä siis tehdään iltapesut ja sitten yöpuku päälle ja sänkyyn iltasyönnille. (Nukkuu siis meidän sängyssä keskellä) vähän alle puolet ajasta nukahtaa syönnin jälkeen heti ja joko nukkuu siitä suoraan koko yön (syöntejä lukuunottamatta) tai sitten tunnin päästä herää itkeskelemään.
  Toiset puolet ajasta syö ja sitten alkaa itkemään ja sitä "nukuttamista" joutuu sitten tehdä sen 1-1,5 tuntiakin. Eli itkee (välillä oikein sydämensä kyllyydestä) ja hyssytellään ja laitetaan tuttia suuhun. Onko tämä vaan niin nuoresta iästä johtuvaa vai vaan tempperamenttikysymys.. ei siis sinänsä ole ongelma, mietin vain että meneekö jossain vaiheessa ohi tällainen kun ikää tulee lisää.
 15. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Meillä toi nukkumaan käyminen menee kahdella eri tavalla. Viim. klo 20 ollaan tehty iltapesut ja vaihdettu vaipat ja yökkärit. Meilläkin nukutaan edelleen perhepedissä ja suurimmaksi osaksi poika syö ja käy siitä yöunille suoraan. Tosin joskus herää hetken kuluttua syömään vähän lisää mutta nukahtaa taas. Toinen tilanne onkin se jos poika on vahingossa ehtinyt nukkua 18-20 välillä niin sitten ei meinaa uni tulla. Syö vähän aikaa mutta sitten haluaisi vain leikkiä. Laitan kuitenkin valot pois päältä niin poika sätkii puolesta tunnista tuntiin ja nukahtaa sitten itsekseen. On siis ollut hyvin helppoa nyt kun ilmavaivat ovat helpottaneet. Teilläkin varmasti yöitkut johtuvat niistä. Saatteko pienen hyvin röyhtäisemään? Meillä on se opittu kunnolla vasta nyt ja kun poika syö 4 kertaa yössä niin voi kuvitella minkälaiset ilmamäärät on mahassa jos ei sitä saa pihalle.
 16. Niuppis Peruskäyttäjä

  Röyhtäilee hyvin kyllä :) yöllä syöttäessä en siis enään nosta röyhtäisemään. Nyt kun välillä menee neiti nukkumaan ilman suurempia itkuja niin olen päättänyt vaan antaa ajan kulua.
 17. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Eihän noihin vauvan vaivoihin kyllä muu auta kuin odottaa. Täällä on ilmavaivoja ihan vaan mun takia kun menin syömään mieheltä saatua laivatuliais suklaata:sad001 Eipä siis vieläkään pojan maha sitä siedä.Eli suklaalakko jatkuu :'(
 18. Niuppis Peruskäyttäjä

  Näinhän se on :/
  Meillä ei onneksi mikään ruoka-aine mitä mä syön ole aiheuttanut mitään ilmavaivoja tai muita vatsanväänteitä vauvalle. Olen kyllä tyytyväinen siitä :) kahvia en kyllä ole uskaltanut juoda ollenkaan. Itse olen niin kofeiini yliherkkä että en paljoa voi nauttia vaikka tykkäisinkin.
 19. lokakuun.äiti86 Peruskäyttäjä

  Täällä vihdoin uskallettu laittaa poika omaan sänkyyn :) En enää voinu antaa pojan nukkua vieressä kun kyhnäs vaan mun kainalossa enkä sit ite nukkunu. Siirrettiin pinnis meiän sängyn viereen niin siellähä poika sit nukku koko yön :) Kerran heräs itkemään (syöttöjen lisäksi) ja sit pidin vaan hetken sylissä niin nukahti ja sain laskettua takas omaan sänkyyn:) Olipas se paljon helpompaa mitä olin kuvitellut :)
 20. Niuppis Peruskäyttäjä

  Tosi kiva kuulla että sujui noin hyvin :) meillä sama suunnitelmissa sitten uudessa kodissa kun siellä pinnis mahtuukin sängyn viereen. Toivotaan että onnistuu yhtä ongelmitta kuin teillä.
  Saa mieskin herätä välillä nostamaan sieltä syömään kun meillä ei saa sitä laitaa siitä laskettua.. toivottavasti nukahtaa aina helposti takaisin kaikesta nostelusta huolimatta.
  Täällä neiti on harventanut syömistä, tänään söi kun aamulla herättiin siinä 8.30 ja sen jälkeen vasta jossain kahden aikaan, hirveän raivarin saa jos meinaan tissiä tarjota ennen kun on vähintään 4 tuntia viime syötöstä. Kai vaan pitää luottaa että syö kun on nälkä, sillä pissaa tulee vaippaan normaalisti ja on tyytyväisen oloinen. :O kummallinen tapaus.

Jaa tämä sivu