Nukkuminen ja nukahtaminen

Keskustelun 'Syyskuiset 2018' aloitti Kapris, 5 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. AamuElokuun Tuttu foorumilla

  Mielenkiinnolla kysyin, koska meidän syyskuinen on nukkunut nyt tosi vähän ja tosi huonosti päiväunia ja ihan normaalit yöunet -> että saako tarpeeks unta
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 2. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  AamuElokuun, mulla oli tuo sama pelko esikoisen kanssa, kun hän nukkui yöt toooosi pätkissä ja päiväunetkin oli 6 kuukauden rajapyykin jälkeen aika kevyet. Nyt hänestä tosin huomaakin, että tyytyy suht vähiin uniin ja herää aamulla jo klo 6-7 välillä. Tämä toinen kyllä porskuttaa nukkua.. mutta tosiaan unen tarve on hurjan yksilöllistä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Minis15 Ei muuta elämää Syysmammat 2018 Syyskuunmammat 2015

  Meillä nukkuu yöunet n. klo 20-6 ja sit jos ei oo menoa ja saa nukkua kahdet päikkärit, voi nukkua jopa 2x3,5h eli unta tulee parhaimmillaan 17h. Öisin herää 1-2h välein. Meidän esikoinen ei nukkunut juuri lainkaan ennen 1v. ikää ja hengissä on näin 3,5v. Päikkäreitä alkoi nukkua reilun vuoden iässä ja lopetti ne 2v.
 4. Kapris Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Meillä reilu 7kk nukahtaa yöunille 19-20 ja herää aamulla 6-7. Yöllä herätyksiä keskimäärin 2-3 joista yleensä selviää kääntämällä selälleen + tutilla. Päikkäreitä yleensä kolmet, yhteensä 1.5h-4h.
 5. Ruuth Peruskäyttäjä

  Missä vaiheessa olette siirtyneet yksiin päikkäreihin (esim. esikoisen kanssa) ja millainen päivärytmi teillä on silloin ollut? En oikein tiedä, pitäisikö yrittää siirtymistä, kun alkaa päivärytmi käydä vähän hankalaksi. Tällä hetkellä herää 09.30, lounas 11.30, jonka jälkeen unille ja nukkuu n. pari tuntia. Välipala klo 14 ja jos pitäisi toiset unet nukkua niin se pitäisi olla 16-17 (päivällinen klo 17), kun yöunille menee viimeistään klo 20. Harvoin vielä on kovin väsynyt neljältä.

  Meillä liikutaan ikään nähden jo paljon, joten untakin luonnollisesti tarvii
 6. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Vai vielä yhdet päikkärit - meillä nukutaan vieläkin kolmet! :D Herää 6-7 aikaan, aamupalan jälkeen on väsynyt ja nukkuu 9-11 ekat unet. Sitten lounaan jälkeen nukkuu 14-15 aikaan ja unien pituudesta riippuen (usein nukkuu vain sen puoli tuntia) nukkuu vielä 17 aikaan yhdet tirsat ennen päivällistä. Yöunille vaatii päästä 19-20 aikaan. Eikä meillä edes liikuta vielä :)

  No joo, vauhdikkaina päivinä on parhaimmillaan nukkunut 2x 15min automatkalla, muuten ihmetellyt maailman menoa (jos siis ollaan ihmisten ilmoilla) eikä malttaa nukahtaa millään, edes kotona/vaunuissa/repussa/autossa. Yöt nukkuu kyllä aina hyvin. Että se niistä rutiineista, mutta ei ihan vielä kyllä valmis yksille unille. (Ja esikoisen kanssa - se ei oo nukkunut päikkäreitä kotona kahteen vuoteen...)
 7. Ruuth Peruskäyttäjä

  Kolmilla meilläkin mentiin, kun heräsi aikasemmin. Nyt nukkuu niin pitkät yöunet (n. 20-09.30), että väkisinkin karsii päiväunia.
 8. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Meilläkin nukkui ekat puoli vuotta 22-9. Sitten isi meni takaisin töihin ja piti alkaa heräämään siskon päiväkotiaamuina klo 7. Ja tässä sitä ollaan :D
 9. Minis15 Ei muuta elämää Syysmammat 2018 Syyskuunmammat 2015

  Meillä tais olla kolmet päikkärit 3kk ikään saakka. Nykyään nukkuu kahdet, jos ollaan kotona. Muutoin ei ehdi nukkua, kuin yhdet. Herää noin klo 6.30 ja ekoille unille nukahtaa klo 9 jälkeen,kun sisko viety päiväkotiin ti-pe. Siirrän sit kaukalosta rattaisiin. Toiset unet nukkuu klo 14-16 tai joudun herättämään, kun sisko pitää hakea päiväkodista klo 16. Maanantaisin siskolla on muskari klo 10.55,niin valvoo klo 12.00 saakka, kunnes pääsee autoon ja nukahtaa ja siirrän rattaisiin. Tällöin ehtii nukkua vain yhdet unet. Yöunille menee klo 19.30 ja nukahtaa yleensä kasin maissa. Jos ollaan paljon menossa, niin nukkuu vain autossa ja rattaissa puolen tunnin verran. Pysyy hyväntuulisena vaikkei nukkuis yhtään. Öisin herää 2h välein.
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Emppuli_88 Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä esikoinen alkoi nukkua yhdet, pidemmät päiväunet vähän päälle vuoden iässä vasta. Vauva nukkuu päikkäreitä tällä hetkellä miten sattuu, mutta kyllä niitä yleensä kolmet päiväön tulee. Nyt kun liikkuu enempi ja on alkanut nousta seisomaan niin ei malttais nukkua ollenkaan. Tänään tais ottaa 2x 15 min päikkärit ja yhdet n. 40 minuuttia. Siskonsa oli kyl kans huono nukkuun. Yöllä kyllä nukkuu yleensä 21-6/7, toki herää 2-5 kerta yöhön. Nyt liikkuminen on selkeesti mennyt uniinkin eli on levoton. Mä en siis saa sitä nukuttamallakaan nukahtaan päivällä :bored: tänäänkin oli väsynyt ja kiukkunen ja pilkki, mutta eipä uni tullut. Mutta pääasia siis että yöllä nukkuu.
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Superpipsa Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Meillä kaksi vanhempaa lasta siirtyivät siinä vuoden jälkeen yksiin päiväuniin. Tuntui, että silloin helpotti, kun tuli yhdet kunnon unet eikä enää pätkiä.

  Vauva nukkuu tällä hetkellä kahdet päiväunet. Ensimmäiset aamulla siinä 9 aikoihin (1,5-3h) ja toiset aika tarkalleen klo 15 alkaen ( 1-2 h). Herää yleensä yöunilta seitsemän kieppeillä ja illalla nukkumaan klo 20.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. AamuElokuun Tuttu foorumilla

  Meillä varmaan aletaan siirtymään yksiin uniin. Aamupäivällä neidin on ollut vaikea saada unenpäästä kiinni. Ja tänää ei näköjää nukuttukaa. Laitan vasta seuraavaksi nukkumaan kun on lounas syöty ja kello näyttää 12 -13. Nukkuu toivottavasti pari tuntia. Seuraavaks sitte yö unille.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Tips Ihastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Olin tänään teatterissa ja mies laittoi vauvan yöunille ekaa kertaa. Päiväunet on mennyt ok mutta vähän jännitti kun on tottunut nukahtamaan tissille. No, mies hyssytteli vauvan sylissä uneen kolme neljä kertaa. Aina makuulle yrittäessä heräsi ja halusi leikkiä, raajat huitoi innolla. Välillä tuli pieni itku mutta huudoksi ei onneksi äitynyt. Lopulta mies nukutti rattaisiin jonne urvahti hienosti. Puoliltaöin havahtui tapansa mukaan yötankkaukselle ja otin viereen nukkumaan. Ei ilmeisesti vaan osannut rauhoittia nukkumaan ilman imemistä (eikä tutti ole käytössä). Tuttipullo taas oli hauska lelu, meni leikiksi.

  Seuraavaksi olen koko yön poissa muutaman viikon päästä ihan kokeilumielessä. Saa nähdä miten yösyötöistä selvitään...
 14. Nonnuska Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Meillä lapset alkaneet siirtyä yksiin päikkäreihin noin reilu vuoden iässä. Tämä syyskuinen nukkuu vielä kahdesti päivässä aamupäivällä ja iltapäivällä joskus saattaa vielä ottaa pikku tirsat jossain välissä. Nukkuu kerralla noin 1-2,5 tuntia. Yöunille menee noin klo 22 ja herää aamulla 7-8 aikoihin. Yöt saattaa mennä kyllä ihan miten sattuu, joskus nukkuu monta yötä putkeen että herää vasta aamuyöstä välillä taas kukkuu kahden tunnin välein.
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Imme Rakastunut foorumiin Syysmammat 2018

  Miten teidän vauvat nukkuu? Tai siis missä asennossa? Ennen meidän niin hyvin selällään nukkuva vauva on päättänyt alkaa nukkua kyljellään tai mahallaan. Parhaiten illallakin rauhoittuu yöunille makaamalla mahallaan mun vatsan päällä. Siitä sitten kippaan omaan sänkyynsä, jossa lähes aina hän kääntyy kyljelleen. Yöllä saattaa sitten unissaan kellahtaa selälleen tai kääntyä masulleen.
 16. Ruuth Peruskäyttäjä

  Mahallaan ja usein niin, että jalat on koukussa mahan alla ja peppu pystyssä :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Kapris Peruskäyttäjä Syysmammat 2018

  Huoh.. meillä on joku taantuma tai kausi unien suhteen tällä viikolla.. tyttö pian 9kk normaalisti nukkuu yönsä parilla tutinlaitolla. Nyt viime yöt joko huutanut keskellä yötä pari tuntia tai itkeskelee parin tunnin välein. Ei välttämättä itse edes kunnolla herää. Ollaan mökkeilemässä mummon ja papan kans eli on aika paljon kaikkea aktiviteettia ja uutta - sitäköhän öisin nyt prosessoi...

  Yleensä huonoja öitä on vaan yks, harvoin montaa putkeen ja usein viikkoja välissä...
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 18. Ahven Tuttu foorumilla

  Kyljellään alkoi nukkumaan 8kk iässä :)

Jaa tämä sivu