Neuvoa / Kokemuksia?!!

Keskustelun 'Mitä mielessä? Sana on vapaa' aloitti melin_a, 10 helmi 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. melin_a Aloittelija

  Kaipaisin neuvoja/kokemuksia KISSOISTA raskauden aikana ja raskauden jälkeen.
  Meille syntymässä poika 22.3.12 ja kotoa löytyy kolme kappaletta kissoja. (aikaisemmin neljä, mutta yhdestä jouduimme jo luopumaan.)
  Nyt sitten tuntuu, että kissat uhallaan "hyppiivät silmille"
  ELI: tasan tietäävät, ettei vauvan rattaissa nukuta, niin silti niihin ängetään ja livahdetaan piiloon kun on menossa kissalle haipakat antamaan. On kokeiltu kissakarkote, piikkimatto jnejne. ja mikään ei tunnu tehoavan ja aivan USKOMATON stressi tämän takia päällä, että jatkuuko sama meno, kun vauva tulee? 
  ja toinen, yksi kissoista pissii lattioille. Tiedä johtuuko kovista pakkasista vai mistä, mutta kissoilla mahdollisuus ulkoiluun(asutaan siis maalla), ja hiekkalaatikko löytyy sisältä.

  Eli onko muilla samoja kokemuksia ja jos on, onko loppunut vauvan tultua?
  En nimittäin halua ottaa pienintäkään riskiä, että kisu menee rattaisiin kun vauva on unilla..

  Hermot on niin kireellä, että nyttenkin menee yö valvoessa. :D

  6kk vanha pentukoira löytyy, jonka kanssa ei mitään ongelmaa missään.. kummissaan vaan mahaa kattelee kun vauva päättä alottaa tanssinsa. :)
 2. Ritzu Peruskäyttäjä

  Mulla ollut samoja ongelmia kissani kanssa että tahtoo mennä pinnasänkyyn ja siitä kirjoitinkin jo yhden aiheen mistä voit käydä katsomassa hieman muiden kommentteja. Sen otsikko on: Taistelu kissan kanssa!
  Voisikohan kissasi jotenkin vaistota että perheeseenne on tulossa uusi tulokas ja osoittaa mieltään siitä pissamalla lattialle? Monet kissat reagoivat muutoksiin todella herkästi. Tai sitten kyse on vain todellakin noista kovista pakkasista.
  Ja uskon että meidän kissa ei ainekaan mene sänkyyn tai vaunuihin silloin ku pikkuinen on sielä. Tai näin ainekin toivon.
  Taitaa olla aika monelle yleinen ongelma ja stressin aiheuttaja noi kissat odotus aikana.
  Tai sitten on keksittävä jokin verkko ratkaisu pinnasängyn päälle.
  Oletko kokeillut hyönteisverkkoa vaunuihin? Vai yrittävätkö kissat siltikin sinne tunkea?
 3. melin_a Aloittelija

  Ei ole hyönteisverkkoa kokeiltu, mutta viltti ollut pinnasängyn sekä rattaiden yllä ja silti kisu tunkee ittensä kyytiin! 
  Pitänee vain toivoa, että loppuu kun vaavi tulee taloon! :) Muuten taitaa kisut lähteä sijoitukseen niin pitkäksi aikaa, että perheen pienin on sen kokoinen, että osaa itse jo kissaa paimentaa!!
  Tosi stressaavia eläimiä.. liene syynä tämä äidin suojeluvaistokin.. 
 4. starletti Tuttu foorumilla

  Tuosta pissaamisesta lattialle...jokinhan sen kissan mielenrauhan on vienyt. Jos mieluummin tekee tarpeet ulos ja pakkasilla ulosmeno on kamalaa, niin pakkohan se rakko on tyhjentää jonnekin. Onkos ongelmaa ollut viime talvena vai onko ihan nuori kissa kyseessä?

  Meillä on kolme kissaa, kaikki sisäsiistejä ja usein ulkoa tullaan suoraan hiekkalaatikolle. Vuosi sitten hiekkalaatikko oli saunassa ja siellä kävivät kaikki, kunnes nuorimmainen alkoi pissata olohuoneen matolle keskelle huonetta vaikka oltiin näkösällä. Sitä mietittiin ja sit tajuttiin, ettei kisu uskaltanut mennä hiekkalaatikolle, koska kissakaveri siellä oli lauteilla vahtimassa. Siirrettiin hiekkalaatikko kylpyhuoneen oven viereen ja elämä alkoi taas sujua. Hiekkalaatikko on edelleen samassa paikassa ja tässä vasta yhtenä yönä kisu oli pissannut yhden huoneen matolle, hiekkalaatikko käyttämätön. Aamulla tajusin, ettei kisu uskaltanut mennä hiekkalaatikolle, koska kissakaveri nukkui kylpyhuoneen pesualtaassa hiekkalaatikon yläpuolella. Nyt ollaan pidetty hiekkalaatikko öisin tuossa käytävällä, että jokaisesta suunnasta pääsee kulkemaan ja juoksemaan pakoon jos sellainen hätä iskee päällensä.

  Meillä poikakissa kävi kokeilemassa kaikki vauvan tavarat päiväunillaan, mutta koskaan ei niihin paikkoihin kajonnut vauvan siellä ollessa. Älä vielä stressaa asiasta, kun vauvaakaan vielä ole tullut. Ja muistetaan myös se, että kissat vaistoavat omistajan tunnetilat OIKEIN hyvin...
 5. melin_a Aloittelija

  Ei ole ongelmaa aikasemmin ollut! alkanut vasta nyt raskauden loppuvaiheella..
  Meillä hiekkalaatikko kodinhoitohuoneessa ja jokainen kisu osaa sinne mennä! (laatikko putsataan useasti, eli ei voi johtua siitä, että olisi liikaa kakkia/pissiä hiekassa..) Ja vanhoja rouvakisuja jokainen, eli tottuneet saamaan kaiken huomion mitä irtoaa niin varmaan nyt kummastuttaa sekin, kun eivät enää saakkaan mennä ja tehä niinkun mieli tekee! 

  Toivotaan nyt, että kiinnostus loppuu kun vauva tulee kotiin! 
 6. Hele81 Peruskäyttäjä

  Meidän kaksi kissaa kävi viime kesänä pöyhimässä läpi kaikki mahdolliset vauvakamat mitä kämppään tuotiin. Nostin kauhian äläkän kun löysin nukkumasta vaunuista tai pinniksestä. Pikku hiljaa kiinnostus hälveni, vaikka onhan ne vauvan vällyt ihanan pehmeitä ja nukuttavia :)

  Sitte ku ite tulokas tuli sairaalasta, oli kissat kummissaan, niillä oli selvästi mua ollu ikävä ja kätisevä paketti oli pelottava. Sosiaalisuus loppu ku seinään. Kahden kuukauden kohdill aluottamus emäntään palasi. Poika on tänään 5 kk ja nyt vasta kissat tekee kunnolla tuttavuutta ja alkavat tulla viereen makoilee kun vauva on jumppamatolla. Yhen kerran oon löytäny kissan pinnasängystä vauvan tulon jälkeen ja seki oli ku vaihdoin lakanoita, ja ennen kuin poika nukkui omassa sängyssä öitä.

  Mutta kohteliaan pidättyvästi suhtautuvat kissat vauvaan. Yöt pidetään ovi kiinni vauvan huoneeseen (nukkunu nyt reilun kuukauden omassa huoneessa) mutta päivisin kun mä kuitenki liikun ja touhuan huoneesta toiseen niin silloin annan nukkua päikkärit ihan ovi auki eikä ole kissoja samassa sängyssä näkyny. Pinnasängyn alle saattaa jompi kumpi mennä "vahtimaan". Niinkuin toinen nukkui perhepedissä ollessa vauvan kohdalla jalkopäässä :)

  Paras oli tällä viikolla kun vauva huomasi että haa, tuossa on kissa. Minä näytin lapsi sylissä toisella kädellä että miten sievästi silitetään. Tämä kans silittää, ja ottaa ja puristaa pikku nyrkin kiinni ja kiskaisee - koura täynnä mustia karvoja :D Seuraavaksi olisi siis mennyt käsi suuhun, mutta ehdin putsaamaan. Ja kissakin vaan nautti kun joku nyppii irtokarvaa :D
 7. melin_a Aloittelija

  Ihana kuulla miten on kisut sit kuitenki asiaan suhtautuneet kun vaavi tullu taloon!! Nyt on kisut viimepäivät käyttäytyneet tooosi nätisti. Yhellä ois vaan hirvee hinku niihin rattaisiin päästä.. toivottavasti lopettais niissä könyymisen. On vielä luonteeltaan sellanen kisu, että haluais kaiken huomion itelleen ja yrittää tulla masun päälle nukkumaan jnejne. että sen kanssa saa muutenkin varmaan hiukka tarkempi olla.. Kaks muuta kissaa, joita kutunkin "koiriks" eivät enää oikee jaksa välittää. Toinen vaan kävelee mun perässä ja aamusin tulee vessaan mukaan ja tuijottaa huolestuneena. Kyseinen kisu ei enää edes makuuhuoneeseen mene, ellen ite siellä jotain touhua niin tulee kattelee silmät suurina! :) Et piiiikkuhiljaa rupee tää stressi laskemaan.. Mutta miehelle oonkin sanonu, että jos eivät osaa käyttäytyä kun pikkinen tulee, niin ne on kissat jotka lähtee! Sama käsky on koiralle..josta kyllä luulen, että alottaa vaan pikkisen vahtimisen..nytkin vahtii minun masuu jos sohvalla makaan, ei päästä kissoja lähelle.. ;-) Pikkunen henkivartija..
  Ja neuvolassa kehotti, että ottaa jonkin rätin sairaalaan mukaan jota pitää vauvan lähellä sitten, että se vauvan haju tarttuis.. ja mies voikin sitten rätin kiikuttaa kotiin elukoille nuuskuteltavaks, että tällänen on sitten kotiinkin tulossa!

Jaa tämä sivu