Miten vauva sai alkunsa?

Keskustelun 'Toukokuiset 2019' aloitti Uusperhesatu, 16 heinä 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Ei mennä nyt graafisiin yksityiskohtiin – kaikki me varmasti tiedämme suunnilleen, miten lapset yleensä saavat alkunsa. :grin Mutta ehdittekö yrittää lasta kauan vai saiko hän alkunsa nopeasti? Seurailitko ovulaatiota? Kävittekö lapsettomuushoidoissa? Vai alkoiko raskaus kenties yllätyksenä?

  Täältä löytyy tietoa siitä, milloin kannattaa harrastaa seksiä mikäli vauva on haaveissa. Onko artikkelissa sinulle tuttuja asioita yritysajalta?
 2. peruna86 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Mun raskaus sai alkunsa näin:
  - menkkojen siirto e-pillereillä sopivaan kohtaan alkamaan
  - Letrozolit
  - oviksen tikutusta
  - inseminaatio ja irrotuspiikki
  - kaksi viikkoa myöhemmin raskaustesti näytti positiivista :Heartred

  Tavallaan tärppäsi ekasta kerrasta, mutta tavallaan toisesta. Eka inssi tehtiin jo viime marraskuussa ja keväällä missasin kaksi yritystä, koska ovis osui viikonlopulle.
  Mutta nyt sitten klinikan kesäsulun jälkeen tärppäsi ekasta kierrosta :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. eltsu25 Aloittelija

  Jätettiin ehkäsy pois toukokuussa. Oiskohan sitten ollu neljäs kierto kun tärppäs. Ovulaatiota en tikutellut (tosin säännöllinen kierto niin osasin kyllä suunnilleen aavistaa koska oli) eikä oikeastaan mitään muitakaan apukeinoja ollut käytössä. Peitto heilui tasasesti muutaman kerran viikossa niin ku "normaalistikin." Onnekkaita oltiin kun suht nopeesti onnistui :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. 7aimen Ihastunut foorumiin Syysmammat 2017 Toukokuun äidit 2019

  Imetyksen vuoksi meillä ei ollut mitään hormonaalista ehkäisyä ja välillä vähän heikosti muistui kondomia käyttää niin vahinkohan siinä kävi. Toisaalta ihan tietoinen, koska olen aina raskautunut helposti, mutta pääsi tämä nyt silti yllättämään
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. mamabel88 Ihastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Heinäkuunmammat 2015

  Meilläkään ei ollut ehkäisyä joten vauva sai tulla kun oli tullakseen. Imetyksen lopetin keväällä.. 4. Kierrosta kuitenkin tärppäsi. Aiemmat raskaudet alkaneet suunnilleen samalla kaavalla..
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Sarq Uusi käyttäjä

  Kahden ensimmäisen kanssa yritetty noin puoli vuotta ennen raskaaksi tuloa ja ollut kaikki kotikonstit apuna. Nyt oltiin puhuttu jo kauemmin vauvasta,mutta ehkäisy ollut käytössä vielä ,kunnes yksi kerta ilman ja näin kävi ❤ siksi pelottaakin ,kun nopeaa ja yllättäen tulin raskaaksi,että kaikki menisi hyvin!
  • Optimistinen Optimistinen x 2
 7. Helmiella Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  Meillä on ollut miehen kanssa suuri onni matkassa sillä esikoinen tarttui ensimmäisellä yrityksellä ja niin myös tämä maha asukki. Täytyy toivoa että tämä onni jatkuu matkassa sinne toukokuun alkuun asti :)
 8. Motto78 Peruskäyttäjä

  Täällä mentiin viidennellä ja viimeisellä kierrolla ennen takaisin hoitoihin hakeutumista, takana yli vuoden yritys ja sen jälkeen 15. viikolla loppunut luomuraskaus. Ovulaatiotikut ovat olleet käytössä koko yritysajan, joten lisäeffortti normaalin puuhailun lisäksi ajoitettiin aikaan juuri ennen munasolun irtoamista. :)
 9. _Lapanen_ Rakastunut foorumiin Toukokuun äidit 2019 Syyskuunmammat 2015

  Jätin pillerit pois, eka kierto tehtiin urakalla vauvaa tuloksetta, toinen kierto olikin laiskempaa ja kuukauteen mahtukin vain 2-3 peiton heiluttelua, mutta niin se vaan sitten tärppäs :grin:Heartred
  Esikoinen tarttu mukaan heti ekasta kierrosta
 10. Rilmariel Peruskäyttäjä Elomammat 2017

  Meillä ei ole ollut kondomia kummempaa ehkäisyä käytössä esikoisen syntymän jälkeen, sillä tiesimme haluavamme toisen melko pian. Nyt esikoinen on vuoden vanha, ja yritystä on takana puolisen vuotta. Imetän edelleen, joten varauduimme sen vuoksi pitkään yritysaikaan. Päätettiin, että antaa tulla jos on tullakseen, ettei sitten joskus imetyksen päätyttyä käykin niin, ettei heti tärppääkään.
 11. Kyfi0817740 Uusi käyttäjä

  Odoteltiin, että kuukautiset alkaisi edellisen lapsukaisen synnyttyä ja meni tällä kertaa paljon pidemmälle (14kk) kun ensimmäisestä raskaudesta (9kk ja heti seuraavasta kierrosta raskaaksi).. :grin tälläkin kertaa heti raskaaksi kun kuukautiset alkoi :). Mulla oli varmuuden vuoksi kuparikierukka ehkäisynä melkein vuoden.. kumpaakin lasta vielä imetin myös, mutta nyt varmaan voin vihdoinkin sanoa että meidän 3 vuotias on lopettanut! :rolleyes::gen014 Toista vielä imetän :happy:
  • Tykkää Tykkää x 2
 12. Rilmariel Peruskäyttäjä Elomammat 2017

  Kuinka tandemimetys onnistui? Mäkin mietin, että en vieroita esikoista, jos sille maistuu edelleen vauvan tullessa. Ja mietin oisko siitä myös apua siinä, että ei tulisi tukoksia rintoihin, kun isompi lapsi voisi tarvittaessa tehokkaasti tyhjentää uhkaavan pakkautumisen. :D
 13. Tanjamus Peruskäyttäjä Toukokuun äidit 2019

  Tämä vauva sai alkunsa ekasta yrityskierrosta :) meillä on ollut onnea kaikkien raskauksien suhteen, esikoinen tärppäsi myös heti ekasta ja kuopus 3. kierrosta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. yrpykkä Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  Yksi ainoa kerta viime kuussa tosi pian menkkojen loppumisen jälkeen ja siitä napsahti vaikka ei olisi ollut lupaa Senpä takia tämä nyt pelottaakin kun olisi pitänyt viime maaliskuusta laskien vuoden ajan välttää raskaaksituloa
 15. peruna86 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  Tämän teidän tulevan vauvan onkin sitten tositarkoitus syntyä, kun kerran kaikkia sääntöjä ja mahdottomuuksia uhmaten päätti alkunsa saada! :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 16. Mimosa-18 Tuttu foorumilla

  Olipa kauniisti sanottu :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. peruna86 Tuttu foorumilla Elokuun äidit 2019

  :)
 18. yrpykkä Tuttu foorumilla Toukokuun äidit 2019

  Näin se sitten varmaan on :)
 19. M3L Peruskäyttäjä

  Tämä lapsi pääsi yllättämään meidät :wink, vaikka toisaalta ei. Tiedettiin kyllä molemmat, että joskus halutaan lisää lapsia, mutta mitään päätöstä ei oltu tehty ehkäisyn poisjättämisestä. Kunnes sitten kerran se jäi pois ja se riitti :D. Toisaalta ihanaa, että kaikki yrittäminen jäi pois, mutta samaan aikaan jännittää tämä suunnittelemattomuus. Esim. nyt en ole syönyt foolihappoa tarpeeksi ajoissa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Dristiina Peruskäyttäjä

  Me jätettiin ehkäisy pois maaliskuussa 2017, jonka jälkeen ollaan oltu "tahallaan varomattomia" - huonolla menestyksellä. Ei tärppejä. Gynekologikin jo kysyi alkaako turhauttaa ja kehotti tulemaan tutkimuksiin mahd. pian jos ei ala plussaa kuulua.

  No nyt sitten viime oviksen aikaan ilmeisesti tärppäsi kun kolme testiä näytti plussaa. Taisi olla hiukan käänteispsykologiaa kun miehen kanssa vitsillä heitettiin, ettei nyt hääjärjestelyitten aikaan tarvitsisi tulla :wink

  Aivan ihanaa ja mielettömän jännittävää! Seuraavaksi pitänee soittaa neuvolaan ja jäädä jännittyneenä odottamaan ekaa neuvola-aikaa viikkojen päässä.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu