Miten saan 1v nukkumaan pidempään?

Keskustelun 'Taaperoelämää' aloitti Tytt133, 11 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Tytt133 Aloittelija

  Hei,
  meillä siis päälle 1v. tyttö, joka siis ollut aina melkein aamuvirkku, herännyt n. 6 aikoja aina. Nyt sitten alkanut heräillä jo 4.30-5.00. Tämä on jotenkin hirmu raskasta itselle. Itkun kanssa aina herään, vaikka saan kyllä sitten parin tunnin päästä levätä kun vaihdetaan miehen kanssa, että hän on lapsen kanssa.
  Olen yrittänyt laittaa nukkumaan aiemmin, myöhemmin, päiväunia vähän lyhentää tuloksetta. Nukkuu siis päiväunia n. 1,5-2h kerralla tai kahdessa erässä. Välillä saattaa simahtaa päikkäreille jo 8 kun herännyt jo 4.30. Herätessään usein on väsynyt ja itkuinen, aamut menee kitistessä. Menee siis nukkumaan 19-19.30. Joskus tuntuu että ei jaksa siihenkään asti. Pitäisikö laittaa nukkumaa vielä aikaisemmin? Täällä varmasti muitakin aamuvirkkuja. Onko mikään auttanut vai vaan aika?
 2. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017

  Inhottava tilanne teillä :sour: Onko teillä pieni vastikään oppinut uusia taitoja? Kävelemään oppiminen on meillä vaikuttanut joksikin aikaa uniin, unet on palautuneet jonkin ajan kuluttua normaaleiksi. Nukutaanko teillä pääasiassa yhdet vai kahdet unet? Jotkut lapset nukkuvat paremmin yöllä jos ovat nukkuneet hyvin päivällä. Yrittäisin ehkä pidentää päivällä nukuttuja torkkuja ja aamulla ottaa vaikka viereen pötköttämään ja lepäilemään, jos sattuisikin vielä torkahtamaan uudestaan. Onko teillä neuvolassa tai ensi- ja turvakodilla uniohjaajaa? Kannattaa kysästä sieltäkin neuvoa, uni on äidillekin niin kovin tärkeää :Heartred
 3. Tytt133 Aloittelija

  No toki tukee vasten kävelyä harjoitellaan kovasti, mut ei mitään uutta opittavaa oo tullu. Yhdet päiväunet yleensä, mutta nyt usein ottanut kahdet jos herää sillon 4.30. Jos sattuu nukkumaan edes siihen 5.30 niin jaksaa yksillä unilla. Parina päivänä jopa nukkui siihen vajaaseen kuuteen ja se oli jo luksusta, jo luulin, että nyt alkoi helpottaa, mutta ei. Viereen olen yrittänyt ottaa, mutta ei nukahda enää uudelleen, itkeskelee vaan ja herää kunnolla. Joo pitää kysellä josko joku uniohjaaja olisi.
 4. Aiarana Tuttu foorumilla

  Meillä auttoi lopulta lapsen oma herätyskello, joka värillä ohjaa milloin on aamu ja ok herätä (keltainen on aamu ja sininen yö) ja itse saa asetettua ajan, jolloin aamu alkaa. Lapsi oli tosin parivuotias, kun kello otettiin käyttöön. Joka tapauksessa se oli pelastus! Noita taaperon herätyskelloja saa myös kännykkään sovelluskaupasta, jos löytyy ylimääräinen kännykkä jättää lapsen huoneeseen.

  Yksi tärkeä asia on tehdä selkeä ero lapselle yön ja päivän välille. Joku tietty aika on (esim klo 6), jolloin aamu alkaa. Silloin sytytetään valot ja puhutaan ja leikitään. Sitä ennen pysytään sängyssä ja puhutaan korkeintaan kuiskaten. Ajan kanssa lapsi oppii ymmärtämään, että yö on nukkumista varten ja päivä leikkiä ja seurustelua.
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Nukkuuko lapsi kanssanne samassa huoneessa vai omassa huoneessa? Meillä auttoi nukkumisongelmiin jotenkin hassusti vauvan omaan huoneeseen siirtäminen. Aika kanssa auttanut. :)

Jaa tämä sivu