Miten saan 1v nukkumaan pidempään?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Tytt133, 11 syys 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Tytt133 Aloittelija

  Hei,
  meillä siis päälle 1v. tyttö, joka siis ollut aina melkein aamuvirkku, herännyt n. 6 aikoja aina. Nyt sitten alkanut heräillä jo 4.30-5.00. Tämä on jotenkin hirmu raskasta itselle. Itkun kanssa aina herään, vaikka saan kyllä sitten parin tunnin päästä levätä kun vaihdetaan miehen kanssa, että hän on lapsen kanssa.
  Olen yrittänyt laittaa nukkumaan aiemmin, myöhemmin, päiväunia vähän lyhentää tuloksetta. Nukkuu siis päiväunia n. 1,5-2h kerralla tai kahdessa erässä. Välillä saattaa simahtaa päikkäreille jo 8 kun herännyt jo 4.30. Herätessään usein on väsynyt ja itkuinen, aamut menee kitistessä. Menee siis nukkumaan 19-19.30. Joskus tuntuu että ei jaksa siihenkään asti. Pitäisikö laittaa nukkumaa vielä aikaisemmin? Täällä varmasti muitakin aamuvirkkuja. Onko mikään auttanut vai vaan aika?
 2. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017 Kesäkuun äidit 2019

  Inhottava tilanne teillä :sour: Onko teillä pieni vastikään oppinut uusia taitoja? Kävelemään oppiminen on meillä vaikuttanut joksikin aikaa uniin, unet on palautuneet jonkin ajan kuluttua normaaleiksi. Nukutaanko teillä pääasiassa yhdet vai kahdet unet? Jotkut lapset nukkuvat paremmin yöllä jos ovat nukkuneet hyvin päivällä. Yrittäisin ehkä pidentää päivällä nukuttuja torkkuja ja aamulla ottaa vaikka viereen pötköttämään ja lepäilemään, jos sattuisikin vielä torkahtamaan uudestaan. Onko teillä neuvolassa tai ensi- ja turvakodilla uniohjaajaa? Kannattaa kysästä sieltäkin neuvoa, uni on äidillekin niin kovin tärkeää :Heartred
 3. Tytt133 Aloittelija

  No toki tukee vasten kävelyä harjoitellaan kovasti, mut ei mitään uutta opittavaa oo tullu. Yhdet päiväunet yleensä, mutta nyt usein ottanut kahdet jos herää sillon 4.30. Jos sattuu nukkumaan edes siihen 5.30 niin jaksaa yksillä unilla. Parina päivänä jopa nukkui siihen vajaaseen kuuteen ja se oli jo luksusta, jo luulin, että nyt alkoi helpottaa, mutta ei. Viereen olen yrittänyt ottaa, mutta ei nukahda enää uudelleen, itkeskelee vaan ja herää kunnolla. Joo pitää kysellä josko joku uniohjaaja olisi.
 4. Aiarana Tuttu foorumilla

  Meillä auttoi lopulta lapsen oma herätyskello, joka värillä ohjaa milloin on aamu ja ok herätä (keltainen on aamu ja sininen yö) ja itse saa asetettua ajan, jolloin aamu alkaa. Lapsi oli tosin parivuotias, kun kello otettiin käyttöön. Joka tapauksessa se oli pelastus! Noita taaperon herätyskelloja saa myös kännykkään sovelluskaupasta, jos löytyy ylimääräinen kännykkä jättää lapsen huoneeseen.

  Yksi tärkeä asia on tehdä selkeä ero lapselle yön ja päivän välille. Joku tietty aika on (esim klo 6), jolloin aamu alkaa. Silloin sytytetään valot ja puhutaan ja leikitään. Sitä ennen pysytään sängyssä ja puhutaan korkeintaan kuiskaten. Ajan kanssa lapsi oppii ymmärtämään, että yö on nukkumista varten ja päivä leikkiä ja seurustelua.
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Nukkuuko lapsi kanssanne samassa huoneessa vai omassa huoneessa? Meillä auttoi nukkumisongelmiin jotenkin hassusti vauvan omaan huoneeseen siirtäminen. Aika kanssa auttanut. :)
 6. Esper Tuttu foorumilla

  Täällö täsmälleen sama tilanne.

  Meillä ei ole kehitysvaihetta nyt. Tyttö 1v2kk aina ollut huonohko nukkuja. Edes päiväkoti ei meinannut jeesata, paitsi saatiin yö yhteen putkeen 19-05. Ei auta myöhäistys tai päiväunien lyhennys.

  Edelleen huonoina öinä 2-3 herätystä.

  Aina nukkunut omassa sängyssä ja huoneessa joten sekään ei ole uutta. Menee mielellään nukkumaan yms.

  Koitettu 05 herätyksiä pidentää viereen ottamalla, välismoothiella tai maidolla, unikoulukka...

  Vinkkejä otetaaan vastaan.
 7. -pallokala- Rakastunut foorumiin Kesämammat 2018

  Meillä pimennysverho auttoi paljon. Ovi pitää myös olla kiinni, jotta valoa ei pääse huoneeseen. On se jännä, että vauvana poika nukkui hyvin ja pitkään, mutta siitä asti kun on alkanut nousta pystyyn, on aamuherääminen siirtynyt vähitellen kohti kukonlaulua. Nyt parivuotiaana herää aamuviiden ja seitsemän välillä. Useimmiten siinä kuuden jälkeen. Kesälomalla saatiin herääminen hivutettua jopa kahdeksaan!
 8. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Meillä taapero nukkuu yönsä sitä paremmin, mitä pidemmät päiväunet on olleet.

  Miten lapsi syö? Herääkö nälkään?
 9. Tytt133 Aloittelija

  Kiitos kaikille vinkeistä! Tosiaan nyt lapsi onneksi nukkuu vähän pidempään, jopa 6-7. . Tämä oli varmaankin yksi niistä kuuluisista vaiheista.. Ja tehtiin yöllä selväksi, että nyt nukutaan, eikä mennä pelleilyihin mukaan, joskus jatkaa unia, joskus ei. Mutta nyt sitten herää taas sen 3-5 kertaa yöllä, ehkä hampaita, liikkumaan lähtöä tms. Välillä vaan tuntuu niin raskaalta, ja miettii milloin sitä oikein saa nukkua kokonaisia öitä.
  Ja lapsi siis nukkuu omassa sängyssä, mutta meidän sängyssä kiinni. Kyllä hän ihan tunhdin iltapalan syö, puuroa, rieskaa, saattaahan se nälkäkin yllättää entiedä. Ja päivälläkin syö ihan hyvin.
 10. jeilei Naimisissa foorumin kanssa Maaliskuunmammat 2016

  Meillä kanssa oli poika tuollainen aamukukkuja ja aina on ollu muutenki herkkäuninen. Meillä autto parhaiten varmaan aika, mutta tehtiin just tuota, että päätettiin kellonaika mitä ennen ei sängystä nousta ja 10-20min kerrallaan myöhäistettiin sitä aikaa. Siirrettiin pojan sänky myös takaisin meidän huoneeseen, niin sekin tuntui auttavan. Jos ei muuten, niin itselle oli helpompaa olla hereillä omassa sängyssä kuin pojan huoneen lattialla.

  Täytyy toivottaa kyllä tsemppiä! Itse herkkäunisena herkkäunisen lapsen äitinä ymmärrän nuo itkun kanssa heräämiset ja se tuntuu toivottomalta. Itseä auttoi se, että ajatteli näitä nimenomaan vaiheiksi ja nyt meillä nukutaan jo tosi hyvin reilu 2,5v iässä, vaikkakin uni edelleen häiriintyy herkästi kellojen siirrosta jne.
 11. Tytt133 Aloittelija

  Jep niimpä. Täytyy vaan uskoa, että joskus helpottaa!

Jaa tämä sivu