Mitä kihlaus sinulle merkitsee?

Vargynja

Admin
Staff member
Administrator
Helmikuiset 2021
Kun tuolla toisessa ketjussa kysytään oletko naimissa ja vaihtoehtona myös kihloissa/aikeissa mennä naimisiin, tuli mieleen mitä kihloissa oleminen teille merkitsee? Perinteisestihän se on lupaus avioliitosta, monille varsinkin nuorille se ei taida olla sitä. Onko se siis teille lupaus avioliitosta vai jotain muuta?

Kun me menimme kihloihin se oli lupaus avioliitosta. Jotkut tutut ei tainneet ottaa sitä todesta, mutta reilu puolitoista vuotta myöhemmin asteltiin alttarille. :)
 
Kyllä se oli meillekin lupaus avioliitosta, naimisiin mentiin vajaa 1,5 vuotta kihlauksesta.
 
Kyllä mullekin kihlaus on lupaus avioliitosta vaikka se voi nykypäivänä vähän vanhanaikaiselta kuulostaa. Tuntuu et jotkut menee kihloihin että saa sen sormuksen liittonsa merkiksi. Eikä sitä ulkopuolinen tiä onko naimisissa vai kihloissa. Mut sitten ei oo sitä juridista sitoumusta kun on "vaan" kihloissa.
Ollaan oltu miehen kanssa yhdessä pian 16v eikä olla kihloissa tai naimisissa. Enkä kyl enää kihloihin ala vaan suoraa naimisiin jos niikseen tulee. Vai onko sekin kihloissa olemista jos vaan sopii naimisiin menosta eikä osta sormuksia.

Kun miehen sisko ilmoitti et menee naimisiin vaikkei sillon viä ollu kihloissa miehensä kanssa, niin anoppi kysy et koska ne menee kihloihin. Ei kai sitä tarvita jos on jo menossa naimisiin. Vai onks ne sit jo kihloissa kun ovat kerran häistä sopinu.
 
Kyllä se minullekin on lupaus avioliitosta, jonka toteutumiseen voi kyllä mennä aikaa. Nykyään en enää edes halua naimisiin, joten kihlauskin on tarpeeton. Päätin jo kauan sitten, etten ikinä mene naimisiin, vaikka se ehkä nyt lapsen tultua olisikin juridisesti ehkä järkevää. Onneksi asioita voi järjestellä muutoinkin esim. oman kuoleman varalta.
 
Kyllä kihlaus meillekin oli lupaus avioliitosta, vaikka mentiin naimisiin vasta vajaa 5 vuotta kihlautumisen jälkeen, kun odotin kaksosia (kun häistä sovittiin, luultiin vielä, että odotan "toista lastamme" :grin).
 
Pidän kihlausta lupauksena avioliitosta, mutta joskus asiat muuttuvat ennen kuin ehditään alttarille asti. Olin ennen nykyistä miestäni jopa kahdesti kihloissa, ja molemmilla kerroilla oli vakaa aie mennä naimisiin. En siis mennyt kihloihin huvikseni tai sormuksen takia. Sitten vain tapahtui kaikenlaista, ja kummallakin kerralla laitoin hääaikeet jäihin. Kolmas kerta toden sanoi, ja viimeisin kihlaus tosiaan johti alttarille. :)
 
Me mentiin naimisiin 5v kihloista. Tiesin kihloihin mennessä että mennään kyllä joskus naimisiin. Ite en oo koskaan ollu mikään hääihminen enkä oo koskaan häistäni haaveillut.
 
Kyllä se minullekin on lupaus avioliitosta, jonka toteutumiseen voi kyllä mennä aikaa. Nykyään en enää edes halua naimisiin, joten kihlauskin on tarpeeton. Päätin jo kauan sitten, etten ikinä mene naimisiin, vaikka se ehkä nyt lapsen tultua olisikin juridisesti ehkä järkevää. Onneksi asioita voi järjestellä muutoinkin esim. oman kuoleman varalta.

Tehkää keskenäiset testamentit jos ette naimisiin halua.
 
Tehkää keskenäiset testamentit jos ette naimisiin halua.
Pelkkä testamentti ei ole yhtä laaja järjestely kuin jos olisi naimisissa.

Avioliitossa leskeksi jäänyt on oikeutettu leskeneläkkeeseen, jos avioliitto on solmittu ennen 50 vuoden ikää. Lisäksi perintövero on aviopuolisolle pienempi.

Tiedän myös tapauksen, jossa avopuoliso on joutunut pitkäaikaishoitoon ja hänen avomiehelleen ei annettu mitään tietoja hänen terveydestään. Toisessa tapauksessa mies joutui palvelutaloon ja tässä tapauksessa naisesta tuli entinen avopuoliso. Mitään tietoja ei taaskaan saanut, vaikka nainen kävi säännöllisesti miestä tapaamassa. Mies kuoli ja asiasta ilmoitettiin vain hänen lapsilleen.

Niin että, jos aiotte olla yhdessä, niin avioliiton voi kätevästi solmia ilman juhlallisuuksia maistraatissa ja avioehdon voi tehdä, ettei eron sattuessa käy omaisuudelle mitään. Molemmat voivat myös pitää oman nimensä eikä sormuksia ole pakko hankkia.
 
Tehkää keskenäiset testamentit jos ette naimisiin halua.

Mies haluaisi, mutta minä kerroin jo heti suhteen alussa, etten tule ikinä menemään naimisiin. Mies sitten tyytyi siihen, eikä ole aiheuttanut kiusallista tilannetta kosimalla.

Tokihan se niin on, että avioliitto selventäisi molempien puolisoiden asemaa kaikkinensa, mutta tiedonsaanninkin voi varmistaa toisella tavalla:
"Lääkäreiden salassapitovelvollisuus on kuitenkin hyvin tiukka. Tämän vuoksi on selkeintä merkitä avopuoliso lähiomaiseksi terveyden- ja sairaudenhoitoa koskeviin rekistereihin, jos haluaa varmistaa avopuolison tietojensaantioikeuden sekä oikeuden osallistua hoitopäätöksiin." (Oma aika -lehti, 2015). Tätä meillä on jo käytettykin aina, en tosin tiennyt tuota edellä lainauksessa mainittua ennen kuin nyt googlailin vähän.

Meni vähän sivuraiteille tämä, mutta ihan hyvä, niin saa itsekin lisätietoja asioista kun joutuu etsiskelemään :)
 
Kihlaus on lupaus avioliitosta ja kihloissa voi olla vaikkei olisikaan sormuksia, kihloihin mennään kun sovitaan naimisiin menosta. Meidät vihittiin vajaa kaksi vuotta kihloista.
 
Lupausta avioliitosta. Kahdesti kihloissa, kerran aviossa. Ensimmäiset kihlat purettiin 2,5v kihlauksesta. Aika pian kun mies kosi, aloin suunnitella häitä ja sain kommentin ettei tämä sitä tarkoita... No, eipä niitä häitä tullutkaan. Toisella kerralla kihlaus kesti puoli vuotta, sitten naimisiin. Kyllä ajatus edelleen on, että nykyisen kumppanin kanssa avioon joskus. Kihloistakaan ei olla keskusteltu vielä.
 
Meille kihlaus oli lupaus avioliitosta. Silloin kun me menimme kihloihin olin aivan varma, että mieheni kanssa haluan naimisiin ja 2,5 vuoden päästä kihlautumisesta me menimmekin naimisiin.
 
Uteliaisuudesta, te jotka ette halua mennä naimisiin, osaatteko sanoa miksi ei?


Minuakin kiinnostaa tämä. Itse en vielä ole kuullut yhtään järkevää syytä. Siis muuta kuin ollaanhan me kuitenkin kihloissa-, tai voihan yhdessä asua muutenkin- tyyppisiä.

Me haluttiin nopeasti naimisiin, että päästään perustamaan oma perhe :)
 
Takaisin
Top