Mistä teillä riidellään?

Keskustelun 'Vanhemmuus ja parisuhde' aloitti Uusperhesatu, 29 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Tuttu foorumilla Administrator

  Millaisista asioista te riitelette kumppaninne kanssa? Pikkujutuista vai isommista asioista? Kotitöistä? Omasta ajasta?

  Entä miten riitelette? Räiskyvästi vai murjottaen?

  Meillä riidat usein lähtevät jostain melko pienestä asiasta, kuten juuri kotitöistä. Myös lastenkasvatuksesta kiistellään toisinaan. Minusta mies on välillä liian ankara, hänestä taas minä liian lempeä. Onneksi ns. suurista linjoista ollaan samaa mieltä.

  Minä sanon asiat yleensä suoraan, mies taas on sellainen mököttäjä, joka ei välttämättä pitkään aikaan kerro, mistä kiikastaa. Tämä välillä turhauttaa kovastikin, kun olen itse lapsuudesta asti tottunut puhumaan suoraan.
 2. Taikapilvi Tuttu foorumilla Joulumammat 2018

  Meillä suurin riidanaihe taitaa olla oma-aika, läheisyyden tarve ja sen erilaisuus, seksi ja sen puute... Mies tarvitsisi läheisyyttä paaljon enemmän, kun mä taas koen nyt kotona lapsen kanssa ollessa, että saan päivät pitkät sitä läheisyyttä ja haleja ja pusuja lapselta ja sitten illalla sitä haluaisi vaan veätytyä yksin peiton alle hiljaisuuteen lukemaan eikä alkaa tyydyttämään taas jonkun toisen tarpeita, kun sitä on tehnyt jo koko päivän :D

  En muista että oltaisiin ikinä riidelty rahasta tai kotitöistä, kotitöiden osalta on ollut vain lievää huomauttelua mutta ei riitaa :D
 3. Uusperhesatu Tuttu foorumilla Administrator

  Taikapilvi, I feel you! Mä olen yötkin vauvassa kiinni, joten välillä todellakin haluaisin vain vetäytyä yksinäisyyteen niin, että kukaan ei koske minuun. Mies ei tätä ehkä ihan ymmärrä, mutta lapset eivät roikukaan hänessä jatkuvasti.
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 4. Enni Rakastunut foorumiin

  Kotitöistä, rahasta, laskuista, kaupassa käymisestä, saunassa käymisestä, nukkumisesta, heräämisestä, ulkoilusta, ruokailusta, siivoomisesta, lämmittämisestä jne jne jne. Oikeastaan ihan kaikesta.

  Riidellään niin, että minä haluaisin keskustella asioista ja mies ei halua puhua eikä kuunnella ja alkaa huutaa. Yritän selittää ja mies huutaa edelleen ja paiskoo tavaroita ja häipyy. Yleensä riita alkaa siitä että joku asia on edelleen tekemättä ja siitä huomautetaan, jolloin mies hikeentyy. Sitten minä olen puhumatta mitään, koska haluan selvittää asiat mennäkseni eteenpäin ja mies taas haluaa lakaista asiat maton alle ja kaikki on sillä selvä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 5. Aiarana Tuttu foorumilla

  Meillä riidellään kotitöistä ja minä ne riidat aiheutan. Siitä lähtien kun molemmat ollaan oltu kokopäivätyössä on pitänyt kotityöt jakaa puoliksi, mutta miehellä ei ole ihan yhtä korkea siisteystavoite kuin minulla on. Edelliset 10 vuotta minä pääasiassa hoidin kaikki kotityöt sisällä ja ulkona, kun olin opiskelija ja sen jälkeen lapsen kanssa kotona. Aikaa siis riitti, mutta ei enää näin työssä käydessä riitäkään kaikkeen.

  No, tähänkin tottuu, että koti on vähän kuin myrskyn jäljiltä välillä. Minä totun siihen ja mies hiljalleen tottuu hoitamaan oman osuutensa.

  Riitely meillä on hiljaista keskustelua. Koskaan ei olla huudettu toisillemme, sitä sai lapsuudenkodissa kuunnella, eikä meidän yhteiseen kotiin sitä tapaa tuoda. Riitelyssä keskitytään siihen, miltä toisesta tuntuu ja miten kokee eri asiat. Näitä kotitöiden ympärillä olevia riitoja puidaan lapsen läsnä ollessa, mutta yksityisempiä, kuten onpa sinun äitisi ärsyttävä jne., ei koskaan jutella lapsen kuullen.
 6. Äippä x5 Addikti Toukomammat 2017

  1Kotitöistä
  2 järkyttävästä uni vajeesta jota mies ei tunnu ymmärtävän et voisin minäkin välillä tarvita kunnon yöunet tai mahdollisuutta jatkaa yöunia
  3 miehen työ temmosta (on työ narkki)
  4 lapsien kasvatuksesta

  sen töistä en enää niinkään jaksa nykyään nipottaa muutenkin kuin aiheen 2 aiheuttamana;)
  Aihe 4 silleen hassu kun oon tässä ollut lasten kanssa kotona siitä asti kun esikko synty 7 vuotta sitten ja miehen mielestä olen alkanut paapomaan meidän 2 pienintä (2,5v ja 1v) jotenkin erityisen paljon... omasta mielestäni en:D
  Kotitöistä saa kyllä nipottaa siitäkin edestä kun hän ei niitä edelleenkään tajua tehdä kun naputtamisen jälkeen:D kiitos raskaushormonien saatan flipata vähän liiankin pahasti jos tunnen että hän minua/perhettä/kotia laiminlyö:/
 7. Menninkäinen27 Addikti Huhtimammat 2017 Maaliskuunmammat 2016

  Voiko vastata, että kaikesta? :D Rahasta, kotitöistä, omasta ajasta, työssä käymisestä, lasten rytmeistä, mun nukkumisesta (nukkumattomuudesta)... Ihan perussetit. Ja hei toi läheisyysasia, ihanaa, että on samoja fiiliksiä muillakin! Musta tuntuu, että tarvitsi tosi paljon sitä omaa tilaa, kun lähtökohtaisesti joku roikkuu aina kiinni öitä myöten. Muutan ehkä pihalle telttaan nukkumaan :rolleyes:
 8. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Me ei kauheasti edes riidellä. Toki erimielisyyksiä tulee, mutta ei niistä jäähä vääntämään. Kumpikaan ei jankuta tai nalkuta toiselle turhista asioista. Ja rahankäytönkin suhteen ollaan samalla aaltopituudella, siitä ei tarvitse riidellä.

  Välillä on rankempaa ja jompi kumpi tarvii omaa tilaa enemmän, mutta joustavuus ja toisen kunnioittaminen ja ymmärrys auttaa vetämään yhtä köyttä. <3
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. iitus89 Rakastunut foorumiin Maaliskuunmammat 2016

  Meillä riidellään yleensä, jos on paljon asioita mielen päällä ja kaikki vain painaa... Toki jos ei seksiä ole tietyn ajan välein, niin miehellä hermot kiristyy ja sitte tapellaan pienistäkin asioista. :D mutta aika hyvin me ollaan opittu jo keskustelemaan ja pyydetään nopeasti anteeksi, kun tajuaa omat virheensä tai tekemisensä. Mies on hyvin hankala persoona ja sitä pitää osata käsitellä oikein, ettei asioita ota väärin.. tietyr asiat pitää jättää sanomatta ja odottaa, että Herra itse asioista alkaa puhumaan.

  Itse kiehahdan vähän väliä siitä, ettei kotona tapahdu mitään vaan mies makaa sohvalla lapsen huutaessa nälkäänsä.... Siinä alat itse töistä tullessasi laittamaan ruokaa.. mutta meillä mies kiehuu, jos minä oon kireänä enkä osaa kertoa syytä. Usein töiden jälkeen, jos ollut tiukkaa ja kotona kauhea kaaos, menee Mulla oleminen hankalaksi.. alappa siinä sitte kertomaan mikä mieltä painaa... Mutta usein tappelut on pienten asioiden kasvamisesta isoiksi köntiksi ja sitte räjähtää.. ei me huutamaan aleta, mutta yleensä mykkäkoulua päivä, kaks ja sitte puhutaan asiat läpi lapsen mentyä nukkumaan. Minä oon yleensä se joka korottaa ääntään, ku menee hermo, mies pitää sitte mykkäkoulua tai kykenee pitämään äänensä kohtuullisella tasolla.

Jaa tämä sivu