Minkä kirjan luit viimeksi?

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Taikapilvi, 20 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  En löytänyt vielä tämmöistä kirjakeskustelua, eli kerro minkä kirjan (Nimi ja tekijä) luit viimeksi ja mahdollisesti muutama kommentti kirjasta, että suosittelisitko sitä muille :)

  Itse luin viimeksi kirjan Hullu kuin äidiksi tullut - Irene Naakka. Kirja oli todella mukavaa ja kevyttä iltalukemista, jolle sai nauraa ja se tarjosi monet samaistumiskokemukset, suosittelen!
  • Tykkää Tykkää x 1
 2. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Eve Hietamiehen trilogia: Yösyöttö, Tarhapäivä ja Hammaskeiju, kaikki putkeen! Parhautta!!:)
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 3
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Viimeksi sain loppuun Brandon Sandersonin Viimeinen valtakunta kirjan, joka on Usvasyntyinen trilogian ensimmäinen osa. Teema vaikutti alkuun turhan synkältä, mutta tartuin kuitenkin kirjaan ja se kannatti (eikä ollut liian synkkä). Suosittelen kaikille fantasian nälkäisille. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Enni Rakastunut foorumiin

  Ei mitään muistikuvaa. En ole vauvan syntymän jälkeen ehtinyt lukea yhtään kirjaa. Harmittaa, tykkään lukemisesta paljon. Ei vaan ole enää aikaa.
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Olen samaa mieltä Olen samaa mieltä x 1
 5. sailamaria Addikti Helmikuunmammat 2016

  Sama mulla. Poika on kyllä jo 2 v. mutta iltaisin ei jaksa enää lukea eikä muulloin ehdi. Tykkäisin kyllä :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Eclipse Ihastunut foorumiin Toukomammat 2016

  Michael Connelly: Oikeuden palvelija. Hyvä dekkari.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Hitsit kun en muista. Luin tosi paljon ennen kahta nuorimmaista, sittemmin ei oikein ole ollut aikaa eikä keskittymiskykyä - etenkään kuopuksen syntymän jälkeen. Olisi kyllä ihana lukea taas!

  Yllä mainittu Hietamiehen trilogia oli kyllä hyvä. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 8. Camomilla Tuttu foorumilla Tammikuun äidit 2019

  Anna-Leena Härkönen - Heikosti Positiivinen

  Kertoo kirjailijan itsensä kokemista keskenmenoista ja matkasta äidiksi. Luin kirjan pari kuukautta oman keskenmenon jälkeen ja kirja todella kosketti. Tosi helppolukuinen ja "kevyt", vaikka raskaan aiheen ympärillä pyöriikin.
  Hyvää luettavaa kenelle vaan, hyvä muistutus ettei raskaus ole kaikille itsestäänselvää.
  • Tykkää Tykkää x 2
 9. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Toby Young - How To Lose Friends And Alienate People

  Tämä on roikkunut pari vuotta kirjahyllyn lue-kun-ehdit-ja-heitä-sitten-kiertoon-hyllyllä, ja nyt se aika vihdoin tuli. Brittiläisen toimittajan muistelmat ajalta kun hän oli töissä Vanity Fairissa New Yorkissa. Hyvin kirjoitettu kirja, huumoripitoinen ja huumorin seassa oli mukavasti yhteiskunnallista kritiikkiä USAn kulttuuria kohtaan. Kannen perusteella olin kuvitellut kirjan kevyeksi hömpäksi, ja olin iloisesti yllättynyt, että kirja olikin hyvä ja monitasoinen.

  Muoks. Tänään huomasin, että olen joskus vuosia sitten ottanut digiboksille tämän leffaversion, ja se oli niin huono, että lopetin katsomisen jo puolen tunnin kuluttua. Eli kirjaa ei kannata verrata elokuvaan, elokuva on huono.
  • Tykkää Tykkää x 1
  Last edited: 5 elo 2018
 10. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Täytyypä ottaa tämä luettavien kirjojen listalle! :)Jotenkin tällä hetkellä tulee luettua lähes vain kaikkia tämmösiä äitiytteen liittyviä kirjoja ja toi varmasti sopii näin alkuraskauteen :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Viimeisin luettu kirja on Anna-Leena Härkösen Valomerkki, joka oli syystä tai toisesta ainakin itselle hieman puuduttavaa luettavaa, sellasta valitustekstiä koko kirja..
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. ViidesVauva Peruskäyttäjä

  Graeme Simsionin Vaimotesti ja Vauvatesti luin raskauspahoinvointia kärsiessä ja ihan viihdyttäviä olivat ja auttoivat jaksamaan :)

  Sitten on kesken Laila Hirvisaaren (Hietamiehen) Lehmusten kaupunki-sarja joka jäi kesken voimakkaan raskauspahoinvoinnin seurauksena, sitä vois pian jatkaa, hyvä sarja, viides osa menossa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Nyt luvussa on Kjell Westön Rikinkeltainen taivas. On ollut ainakin tähän asti on todella hyvä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 14. Mirri Tuttu foorumilla

  Anna-Leena Härkönen, kaikki oikein.
  Suosittelen mikäli pitää Härkösen suorasta ja ronskista huumorista. Kirja kertoo siis pariskunnasta joka voittaa lotossa. Tästä tuli taannoin elokuvakin mutta kyllä kirjassa mennään syvemmälle. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 15. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Otin uudestaan lukuun Margaret Atwoodin Handmaid's Tale:n, tietysti teeveesarjan innoittamana. Ai että tämä vaan on hyvä! Luin joskus 15 vuotiaana tämän, ja ei ole kyllä aika kullannut muistoja, vaan on edelleen ihan mahtavan monitasoinen, henkeäsalpaava ja "rumankaunis" teos.

  Härkösen kirjat on muuten aivan huippuja, rakastan sitä veitsenterävää kirjoitustyyliä!
 16. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Tää meni mulla lukulistalle tämän suosituksen perusteella! En ollut kyseisestä kirjasta koskaan kuullutkaan, mutta alkoi heti kiinnostaa. Kiitos Suski!
 17. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Lomamökin hyllystä käteen tarttui Colleen McCulloghin Okalinnut. Ajattelin, että kun kerran nimen olen kuullut moneen kertaan ja siitä on tehty telkkuversiokin, niin ei se voi ihan sontaa olla.

  No, kirja oli pääasiassa kuvitteellisen australialaisen ympäristön kuvausta ja rakkaushömppää sekoitettuna. Alkupuolen odottelin, että milloinkohan kirjailija pääsee asiaan, ja vähän puolenvälin jälkeen totesin, ettei kirjassa ole asiaa. Ja sitten juonenkäänteet alkoivat mennä niin epäuskottaviksi (isä ja poika olivat niin samannäköiset, että kaikki tajusivat heidän olevan isä ja poika, paitsi isä itse, joka kyllä tiesi harrastaneensa seksiä päähenkilön kanssa sopivaan aikaan, eikä pojallakaan välähtänyt, vaikka kirjailijan mukaan he molemmat olivatkin huippuälykkäitä ja ymmärsivät kaiken sanomattakin) ja oikeasti isoja asioita (esim. sodan vaikutus päähenkilön veljeen) käsiteltiin kepeästi ja ohuesti parilla lauseella, jonka jälkeen oli parin sivun vatulointi yhdestä suudelmasta, että koko kirjasta meni maku. Viimeiset parikymmentä sivua luin tekstin vain silmäillen, jotta saisin selville, mitä juonessa vielä tapahtuu, kuluttamatta turhaan aikaa lukien jälleen kerran jonkun ihailevia kommentteja päähenkilön sisustustaidoista ja tyylikkäistä kengurunnahkamatoista.

  Kirjassa puhutaan ihailevasti siitä, kuinka parikymppinen pappismies viettelee 10-vuotiaan tytön, ja tästä tuli siis kirjan suuri rakkaustarina. Tuli lukiessa mieleen, ettei kirjailija edes tajunnut, mitä oli kirjoittanut, tai sitten silloin 70-luvulla grooming oli täysin tuntematon käsite.

  Lopputulos: kukaan ei saa ketään (paitsi rahaa), aina kun joku miespuolinen muuttuu päähenkilölle tärkeäksi, hänet tapetaan tai lähetetään papiksi (tai sekä että), naiset pätevät sisustustaidoillaan ja sillä, etteivät koskaan valita mistään ja käyttäytyvät kuin itsetuhoiset marttyyrit.
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator


  Aahahahaha, viiltävä analyysi! Mä tartuin pari vuotta sitten Rakkautta koleran aikaan -merkkieepokseen, ja olisin silloin voinut kirjoittaa siitä samanlaisen sepustuksen. En ymmärrä, miten se on onnistunut nousemaan jonkinlaiseksi kaunokirjallisuuden merkkiteokseksi – niin harvinaisen pitkäpiimäinen, mitäänsanomaton, kankeasti kirjoitettu ja jahnaava opus oli kyseessä. En suosittele kenellekään. Valitettavasti aika on pyyhkinyt päästäni pois kaiken tarkemman sanottavan tästä kirjasta, muistan vaan sen huijatuksi tulemisen tunteen, että mulle myytiin nyt sika säkissä.
  • Hauska Hauska x 1
 19. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Omasta kirjahyllystä taas kertakäyttöhyllystä päätyi käteeni Anita Korhosen "Kirjeitä Tiinalle erään äidin huumeraportti". Kirja rakentuu Anitan ja Tiinan kirjeenvaihtoon, ja on siis ihan tositarina tyttären huumeidenkäytöstä ja hänen yrityksistään irtautua niistä 16 vuoden ajalta, ja väleihin Anita on kirjoittanut ajatuksistaan huumenuoren/-aikuisen äitinä.

  Mitään suurempia opetuksia ei tässä kirjassa ollut, toisin kuin monessa muussa vastaavassa kirjassa. Tuntuu, että kirja on ehkä ollut jonkinlaista terapiaa kirjoittajalle, ja antanut hänelle enemmän kuin lukijalle. Jos tämän nyt joku aikoo lukea, en halua tarkemmin kertoa mitä kirjassa tapahtuu.

  Nyt kun tätä googlailin, on Anita Korhonen kirjoittanut tälle kirjalle kaksi jatko-osaakin, ja Kodin Kuvalehden artikkelin mukaan Tiina on nykyään kuivilla. Kiinnosti siis ihan tietää, mitä heille on kirjan jälkeen tapahtunut, mutta en taida kuitenkaan jatko-osia lukea, ja tämäkin kirja lähtee tuotapikaa kirjaston kirjanlahjoitushyllylle.
 20. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Luin viimeksi kirjan Harry Potter: Taikuuden historia. Pakko sanoa että petyin. Kirja on ilmeisesti tehty viisi vuotiaille ainakin siitä päätellen että koetaan tarpeelliseksi kertoa että muillakin planeetoilla on kuita ja joka asiaan pitää pyytää aikuinen avuksi. :facepalm: Minä en kyllä lukisi viisi vuotiaalle Potter-kirjoja, niin en käsitä miksi oheiskirjat tehdään sen ikäisille. Jos kirja ei olisi ollut niin helppolukuinen olisi varmaan jäänyt lukematta loppuun. No oli kirjassa Rowlingin muistiinpanot mielenkiintoisia.

Jaa tämä sivu