Minkä ikäisenä vauva oppi ryömimään ja konttaamaan?

Keskustelun 'Vauvan kanssa' aloitti Pingu94, 14 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Pingu94 Aloittelija

  Minkä ikäisenä teidän vauvat oppi ryömimään ja konttaamaan? Meidän tyttö täyttää ensi kuussa vuoden eikä tee vielä oikein kumpaakaan. Nousee kyllä konttausasentoon ja heiluttaa siinä pyllyä ja liikkuu kierimällä. Vähän alkaa jo huolestuttaa vaikka neuvolassa ei oltu huolissaan. Toisaalta lapsi tapailee kävelyaskeleita tukea vasten.
 2. Towanda Ihastunut foorumiin

  8 kk iässä rupesi tekemään kumpaakin, sekä oppi istumaan ilman tukea. Sitä ennen ei tapahtunut mitään. Jos neuvolassa ollaan sitä mieltä että kaikki on hyvin, niin olisin huoleti. Teidän tytär varmaan lähtee liikkumaan ihan rytinällä. :)
 3. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  Meidän esikoisella oli kiire. 6kk iässä lähti ryömimään,7kk iässä lähti konttaamaan ja 10kk iässä kävelemään.

  Toinen lapsi lähti 7kk iässä ryömimään, 8kk iässä konttaamaan ja n. 11kk iässä kävelemään. Jalkojen virheasennon vuoksi käytiin n. 4kertaa fysioterapiassa harjottelemassa liikkumista.

  Nyt tää kolmas lähti ryömimään 8kk iässä. Hän on nyt 10kk ja hakee edelleen konttaus asentoa, mutta ei vielä konttaa. Harjottelee nyt ylösnousemista. Tämänkin kanssa käytiin fysioterapeutilla koska 7kk iässä istuessa puuttu sivuheijasteet. Siinä samalla sitten katsottiin niksejä liikkeelle lähtöön.

  Nämä kaikki fysioterapiat on neuvolasta lähtöisin.
 4. Dustis Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meillä kohta vuoden ikäinen ei oikein konttaa, mutta on "raahautunut" hirveällä vauhdilla eteenpäin jo noin puolivuotiaasta... Olen seurannut nyt vähän tarkemmin niin yrittää välillä kontata, mutta koska meillä ei juurikaan ole puulattialla mattoja niin selkeästi lapsi kokee helpommaksi tuon raahautumisen kun on niin liukasta menoa. Jos ollaan kylässä jossain missä nahkea vinyylilattia niin siellä vähän konttailee. Eli selkeästi liikkumistapa valikoitunut lattiapinnan mukaan. Tosin itse en kuulemma koskaan oppinut konttaamaan vaan siirryin samaisesta raahautumisesta vähän reilun vuoden ikäisenä kävelyyn, niin en oikein jaksanut missään vaiheessa huolestua konttailun puuttumisesta. Nyt meillä jo kävellään kun käsistä pitää kiinni eli jäänee konttailu ihan vaan tuohon testailuun...
 5. Ulkosuomalainen Peruskäyttäjä

  Meillä 1 ja 2 ovat oppineet suht varhain konttaamaan n.7 kk iässä ja kävelemään 1 10kk ja 2 8 kk mutta 3 tytär makoili tyyyväisenä yli vuoden ikään asti. Neuvolassa ja itsekkin olin sitä mieltä että 3 ei viitsinyt liikkua kun sisarukset kantoivat kaikki lelut nenän eteen ja leikkivät siellä missä vauvakin joten ei ollut pakko liikkua.
  Laiskanlaisesti hän liikkui myöhemminkin, ei mitään kiinnostusta liikuntaharrastuksiin ym. Vaikka siskonsa taas olivat menossa kaikkeen mukaan missä vähänkään liikutaan. Kolmonen oli mieluummin sisällä leikkimässä.
  Nelonen taas liikkui todella aikaisin vaikka oli pikkukeskonen syntyessään, mutta hän teki kaiken muunkin kiireellä.
  Vieläkin nämä luonteenpiirteitten erot näkyvät vaikka ovatkin jo aikuisia.
  Eli liikkumaan lähteminen voi olla myös paljon luonteesta kiinni.
 6. marsupilami Rakastunut foorumiin Toukomammat 2017

  Ryömimään 4.5kk ja konttaamaan 5kk ikäisenä. Nuorempi lähti kuukauden vanhempana.
  Näissä on kyllä tosi paljon eroja. Eiköhän teilläkin lähdetä pian liikkeelle :) voi lähteä ihan yllättäenkin ja taitavasti ilman ennako varoituksia :wink
 7. Aiarana Tuttu foorumilla

  Meillä vauva ryömi 7 kk iässä, jossain 9 kk iässä nousi pystyyn ja siitä käveli tukea vasten, vuoden iässä käveli ilman tukea ja vasta sen jälkeen oppi konttaamaan. Eli vähän niin kuin väärässä järjestyksessä meni tuo konttaus ja kävely.

  Jos neuvolassa liikkumisesta ei olla huolissaan, niin silloin ei ole syytä itsekkään huolehtia :)
 8. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Kaksoset lähtivät 7kk iässä ryömimään ja muutaman viikon päästä konttasivat (kävelivät 1v4kk iässä). Kolmas alkoi ryömiä 8kk iässä (6vko neuvolatarkastuksella hoitaja on kirjannut tosin merkinnän "ryömii", koska ihan oikeasti ryömi silloin eteenpäin :D ) ja konttasi lähempänä 10kk ikää. Lähti kävelemään viikko ennen 1v synttäreitä.
 9. tiuhtimus Rakastunut foorumiin Lokamammat 2017 Marraskuunmammat 2015

  Esikoinen ryömi n.8kk ja konttasi 10kk, kuopus rupes ryömimään joskus 9kk ja konttaamaan n.11kk..kävelemään lähtivät 1v2kk ja 1v3kk iässä.
 10. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Meidän poika taitaa olla samaa sorttia tyttönne kanssa. Hän oppi ryömimään ja konttaamaan samalla viikolla kun täytti vuoden. Sitä ennen mönki korkeintaan vähän takaperin. Käveli kyllä jo ennen sitä vähän tuettuna. Hyvin oppi kävelemään eikä muutenkaan ole ollut mitään ongelmia liikkumisessa. :)
 11. -mimosa- Rakastunut foorumiin Huhtimammat 2017 Toukomammat 2018

  Tyttö jätti ryömimisen välistä ja siirtyi suoraan konttaamaan reilu 9kk iässä. :) vähän avitin alkuun kun heilui konttausasennossa ja osasi käsiä nostella niin työnsin jalkoja eteenpäin. En tiedä auttoiko siihen että hokasi nopeammin vai ei. Käytiin muusta syystä pari kertaa fysioterapeutilla ja sanoi että just noin voi avittaa jos ei itse tajua kokeilla liikuttaa käsiä tai jalkoja. :) olis kuulemma hyvä aivojen kehitykselle että konttaa jonkun aikaa.
 12. kirahvi36 Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018

  Ryömitty ei, konttaamaan oppi reilu 7kk ikäsenä :)
 13. Enkkumama Ihastunut foorumiin Toukomammat 2017 Marraskuun äidit 2019

  Meilläki skipattiin ryömiminen ja suoraan konttaamaan 7kk 2vk ikäsenä ja heti sen jälkeen alko nousemaan tukea vasten pystyyn ja 9.5kk iässä otti ekat askeleet. 10kk iästä eteenpäin käveli 99% ajasta. Mitä sitä enää konttaamaan kun kerta kävellenki pääsee. Paljon jännempää. :joyful:

Jaa tämä sivu