minkä ikäisenä teidän vauva on oppinut kääntymään (jompaan kumpaan suuntaan)?

Keskustelun 'Sitä sun tätä vauvaperheen elämästä' aloitti satuvee, 13 joulu 2012.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. satuvee Tuttu foorumilla

  meillä on nyt 5 kk vanha tyttö, mutta ei vieläkään ole ollut YHTÄÄN kiinnostunut kääntymään, kumpaankaan suuntaan (selältä vatsalleen tai päinvastoin). mikä on normaali aika oppia kääntymään teidän kokemuksen mukaan, ja KUMPI SUUNTA on onnistunut ensin?
 2. mint85 Peruskäyttäjä

  moikka.

  meiän poika oppi tossa viikko sitten kääntymään mahalta selälleen, oppi jo ainakin 1-1.5kk sitten kääntymään selältä mahalleen. poika on nyt siis muutaman päivän vajaa 6kk.

  mikäköhän olisi "normaaleissa"rajoissa kääntymään oppiminen mun mielestä. sanoisin että ennen 6-7kk. pakko sanoa että kun pieni suuri ihminen lähtee liikkeelle tavalla tai toisella niin se käy kyllä toooosi nopeasti.

 3. Routa Aloittelija

  meillä onnistui ensin masulta selälleen... tytöllä ikää nyt 4kk 1vko ja pari viikkoa sitten keksi kääntyä ekan kerran. Toiseen suuntaan ei vielä ihan meinaa onnistua vaikka kovasti yrittää ...
 4. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä poika kääntyi selälleen 2kk iässä ja masulteen 4kk iässä.:) Ei kauheasti harjoitellu kumpaakaan, pyörähti sitten vaan.:D

  Neuvolskortissahan on se kehitystaulukko, mutta ei kannata huolestua jos joku yksittäinen taito tulee keskivertoa myöhemmin. Vauvat on niin yksilöitä ja jokaisen hermosto -> oppiminen kehittyy omaa tahtiaan.<3

 5. Ramana Peruskäyttäjä

  Tyttö kääntyi mahalta selälleen 2,5 kuukautisena ja selältä mahalleen kääntymisen oppi kaksi viikkoa myöhemmin. Nämä on niin yksilöllisiä, että ei todellakaan kannata huolestua :) vauvat ovat temperamenteiltaan erilaisia, toiset aktiivisia liikunnallisesti ja toiset vaikka sosiaalisesti.
  Jos kuitenkin pidät vauvaa paljon lattialla mahallaan, niin kyllä ne käännöksetkin sieltä jossain vaiheessa tulevat!
 6. minna93 Aloittelija

  Meillä vähän reilu 2 kuukauden ikäsenä oppi kääntyyn mahalta selälleen. Vielä ei oo selältä mahalleen kääntyny mutta yritys on kova. Tosiaan pidetään tosi paljon vauvaa lattialla.. oon kuullu että se jotenki auttas näihin kääntyilyihin ja sun muihin. En tiiä millon on "oikea aika" oppia kääntyyn, mutta eiköhän se teijänki vauveli pian käänny! :)
 7. Ramsi Peruskäyttäjä

  Meillä 1,5 kk vauva osaa kääntyä selältä kyljelleen ja takaisin, mutta "täyskäännöstä" ei ole vielä havaittavissa. Mahalleen kun laittaa hänet niin hermot palaa saman tien. Ei viihdy siis yhtään mahallaan. Jaksaa olla korkeintaan minutin ja sen jälkeen alkaa kitinä ja natina. Vaikka yrittää rauhotella niin yltyy huutoitkuksi aika nopeasti. Meillä ollaan myös lattialla aika paljon ja kääntymistä harjoitellaan ns. ohjatusti eli äiti tai iskä kiepauttaa kyljeltä toiselle muutaman kerran ja kokonaan ympäri pari kertaa päivässä. Ei oikeastaan sen takia, että oppisi vaan sen takia, että vauva haluaisi olla paljon mielummin vasemmalla kuin oikealla kyljellä. Serkun vauva oli myös ns. toispuoleinen ja hänelle neuvolassa opastettiin kääntelemään vauvaa, että kehittyisi lihakset jne molemmin puolin tasaisesti. Yritetään nyt meilläkin käyttää samaa ohjetta.
 8. cupcake Tuttu foorumilla

  Masulta selälleen oppi kääntymään joskus reilun kuukauden ikäisenä. Toisin päin kääntyilyä yritellään jo, toinen jalka on jo koukussa ja kohottelee takamusta, et kääntyis selältä mahalleen, mut mä luulen et menee jokunen viikko vielä, ennenku taito hallussa! :)
 9. TicTacToco Aloittelija

  Meillä osaa kääntyä mahalta selälleen ja selältään molemmille kyljille, ikää oli ensimmäisen kerran kääntyessä n. 3 viikkoa. Vielä ei kuitenkaan selältään ole ollut kiinnostusta kääntyä "täyttä kierrosta".
 10. TuuliQ Aloittelija

  3kk iässä muistaakseni selältä mahalleen. Toisinpäin kääntyi jo aikaisemmin.
 11. Jemi Uusi käyttäjä

  Meillä neiti kääntyi 4kk iässä ensimmäisen kerran selältä mahalleen, toisinpäin kääntymiseen meni vielä jokunen viikko. Tuskimpa nlassakaan ovat vielä huolestuneita, jos 5 kk ei vielä kääntyile. Jokainen aikanaan :)
 12. -Dolly- Tuttu foorumilla

  Oli 3kk kun kääntyi vatsalta selälleen. 5kk oli kun kääntyi selältä vatsalleen.
 13. Minnie89 Rakastunut foorumiin Tammimammat 2017

  Tää muaki kiinnosti kun neuvolassa terkka kehui "aikaiseksi liikkujaksi", ja mietin et mikä sit on keskiarvo...
  Meillä typy kääntyi selältä vatsalleen eka kertaa viime viikolla kun ikää oli 2kk 3vk. Vatsalta selälleen kääntyi jo kolme viikkoa aiemmin monia kertoja vahingossa, mut nyt näyttäisi et ois hoksannu sen pointin.
  Tyttö kääntyy oikealle itsestään katsoen ja alkanut sit kieriä sinne suuntaan. Päätyy jumiin milloin minnekin, ei osaa suunnata kierimistään.

  Mut todellakaan ei kannata huolestua jos vauva ei mee samassa tahdissa ku muut, riippuu varmasti paljon geeneistä ja vauvan luonteesta ja temperamentista et huvittaako alkaa vielä liikkumaan.
 14. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä kaksoset olivat muistaakseni noin 7kk, ennen kuin kääntyivät eli melko myöhään meni (jonkun kerran olivat kääntyneet vahingossa ympäri ennen tuotakin). Hyvin pian tuon jälkeen lähtivät liikkeelle ensin ryömien ja muutaman viikon jälkeen kontaten.
 15. sailamaria Addikti Helmikuunmammat 2016

  3 kk iässä mahalta selälleen ja 4 kk iässä selältä mahalleen.
 16. natskuli Tuttu foorumilla

  Meillä nyt tyttö 3,5 kk ja kyljelleen kääntyy mutta ei vielä ympäri kumminkaan päin.
 17. mä77 Tuttu foorumilla

  Meidän tyttö kääntyi 6kk iässä. Ei kannata huolestua. Muutenkin hän lähti myöhään liikkeelle (konttaamaan, nousi istumaan jne). Sitten kun lähti niin tuli joka viikko uusia juttuja ja kehittyi todella nopeasti. Parempi vain vanhemmille, jos vauva on hitaasti liikkeelle lähtevää sorttia. Näin menee helpommin ne ensimmäiset kuukaudet. Itse olin vain tyytyväinen!
 18. hannaka Naimisissa foorumin kanssa Elomammat 2018 Tammimammat 2017

  Meillä käännyttiin 2.5kk iässä mahalta selälleen ja 4 kk iässä selältä mahalleen. Nyt ikää 4 kk ja vajaa 2viikkoa. Mut tota kääntymistä tapahtuu tosi tosi harvoin...
 19. Enni Rakastunut foorumiin

  1 kk kääntyi selältä kyljelleen ja takaisin, 2 kk selältä mahalleen, mutta ei vielä osaa takaisin. Heti kun oppi kääntymään, tekee sitä jatkuvasti lattialla ollessaan. Jaksaa olla mahallaan kuitenkin vasta max. 5 min ja sitten täytyy auttaa takaisin selälleen. Nyt ikää 2,5 kk.

Jaa tämä sivu