Mikä kaikki muuttuu vauvan myötä?

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Vargynja, 21 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Millaisia käytännön muutoksia tuleva vauva tuo tullessaan vai tuoko mitään? Muutatteko isompaan asuntoon? Hankitteko auton tai vaihdatteko nykyisen auton tilavampaan? Tai onko edessä joitakin muita muutoksia? Artikkelissamme puhutaan siitä, miten raskaus voi muuttaa ystävyyssuhteita. Onko teillä tällaisesta kokemusta?
 2. emsu86 Ihastunut foorumiin Lokakuun äidit 2019

  Korkataan nyt tämäkin ketju.. kauhea vuodattamisen tarve kokoajan ja hieman ehkä tylsääkin :hilarious:

  Mut joo, ahdasta tulee. Asutaan nyt 3h+k kerrostalossa. Ei tiedetä vielä mitä tulevaisuus tuo, muutetaanko vai remontoidaanko vai mitä tehdään asumisen suhteen koska ikäeroa lapsilla hankalasti. Esikoispoika lokakuussa 8v 11kk, keskimmäinen poika 1v 10kk ja sit tämä tuleva tulokas. Pojat menee ainakin aluksi samaan huoneeseen, mutta tulevaisuudessa täytyy jotain ratkaisuja tehdä kun nyt selviää onko tämä tulokas kumpaa sukupuolta,jne.

  Autoon varmaan mahdutaan toistaiseksi vaikka tuleekin turvakaukalo ja turvaistuin. Esikoinen siinä rajoilla, että voi jo kulkea ilman koroketta. Koska koroke ei varmaan enää mahdu keskelle :wideyed::grin
 3. Sartsa- Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Meillä onneksi on oma okt, joten sen puoleen ei huolia. :) Koirien kannalta jännittää miten suhtautuvat tulokkaaseen :nailbiting: Onko muilla kokemuksia miten on kotiutuminen menny? Onneksi nuo on tommosia luttanoita eikä pahemmin mikään hetkauta. :)

  Auto meillä pitää päivittää perhemalliin kesällä. Siinäki vähä rajottaa ku ei kaikki käy. Ollaan tarkkoja auton speksessä :pTurvallisuus, ajomukavuus ja tehot määrittelee paljo.
 4. Nepala Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Marraskuunmammat 2015

  Meidän koira vähän pelkäsi lapsia ennen, mutta suhtautu tuohon meidän esikoiseen heti avoimesti ja ei oo ikinä pelännyt sen ääniä/liikkeitä vaikka itkuisa vauvana olikin. Nykyään ei vierasta mitään lapsia xD Tai tasapuolisesti kaikkia vieraita ihmisiä ikään katsomatta, mutta hetken kun on saanut tarkkailla niin ystävystyy kaikkiin.

  Onko muilla koirat/muut elukat huomannu raskautta? Meidän karvaturre on kyllä aina muissa raskaana olevissa ihan kiinni, mutta ei ollut esikoisen kohdalla eikä nytkään ole mitenkään reagoinut muhun.. Ei toimis hyvänä sokerikoirana jos ei omistajan vikatiloja rekisteröi xD
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Mikki Peruskäyttäjä

  Meillä yksi lapsi ennestään, tulee olemaan 4v5kk kun uusi tulokas syntyy. Asumme 3h+k pientalossa, joten alkuun uusi tulokas on varmaan vuoden verran meidän huoneessa ja sen jälkeen menevät varmaankin vuoden kaksi samassa huoneessa. Sitten, varsinkin jos ovat eri sukupuolia, varmaan joudutaan harkitsemaan muuttoa sillä tila ei oikein anna periksi muokkailla huonejärjestyksiä. Katsotaan nyt miten homma etenee..

  Autoa ei onneksi ainakaan tarvitse vaihtaa tulokkaan vuoksi, vaikka mies kovasti vihjaileekin.
 6. Maikki82 Aloittelija

  Ei varmaan hirveesti tule muutoksia. Ekasta lapsesta maailma mullistui ja toinen tuli vähän siinä samassa. Kolmas.. noh ainakin tulee menoa ja meininkiä vielä enemmän...:)
 7. Neliveto_masumönkijä Uusi käyttäjä

  Asutaan pikkuruisessa omakotitalossa. Tulevan vauvan kanssa mahdutaan siellä olemaan. Meillä on pönttöuuni, pelkään jo etukäteen jos vauva polttaa itseään! Meillä on vene, tulee mentyä välillä isoissakin aalloissa (merellä), mikä on jännittävää :nailbiting:.
  En usko että ystävyyssuhteet muuttuu, koska melkein kaikilla ystävilläni on jo lapsia, uskon että he ymmärtävät kyllä.
 8. Tähtianis Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Me asutaan myös pikkuisessa 60-neliöisessä ok-talossa. :) Olohuoneessa on takka ja keittiössä puuhella, hiukan murehduttaa ne joo jo etukäteen... Mutta toisaalta oonpa itsekin kasvanut kodissa, jossa oli puuhella, leivinuuni ym., ja ilman palovammoja selvisin lapsuudesta. :joyful: Eniten varmaan vauvan tulo itsellä muuttaa harrastuksia nyt jo odotusaikana - mulla on nimittäin moottoripyörä. Ei taida enää kesällä mahtua nahkapuku päälle! :grin
  • Hauska Hauska x 2
 9. roose Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meidän ei onneksi tarvitse ruveta enää muuttamaan, kun muutettiin juuri joulun alla isompaan taloon ja täällä on hyvin tilaa vauvalle. Ei tosin osattu aavistaa että uusi perheenjäsen ilmoittaisi tulostaan näin pian muuton jälkeen, niin ehdittiin jo kaikki kamat purkaa paikoilleen ja sitä krääsäähän on nyt joka nurkka täynnä, että pikkuisen tässä joutuu taas järjestelemään sitten että pinnasängyt ja hoitopöydät ja muut mahtuu.. Onneksi lapsonen ei tarvitse omaa huonetta ihan heti. :grin Koirien suhtautuminen vähän jännittää, mutta onneksi tässä talossa on kokoa ja järkevä huonejärjestys, että tilaa on mahdollista jakaa koira/lapsiporteilla niin että koirat ja vauvan saa tarvittaessa erilleen omaan rauhaansa.

  Suurin muutos tulee ehkä siinä, että minä en mahda ihan hetkeen päästä auttamaan miestä meidän yhteisen "harrastuksen" parissa. Meillä on siis poroja. Tai miehelle se on kyllä ihan ammatti ja elämäntapa ja hänellä on iso karja, itse harrastelen mukana muutamalla porollani. Kesä on onneksi helppo poronhoidon suhteen ettei tarvitse mahan kanssa vyöryä pitkin metsiä, mutta lokakuu osuu juuri siihen aikaan kun poroerotteluita pikkuhiljaa aloitellaan, ja silloin kaikki apukädet olisi tarpeen. Vauvan kanssa ei vaan ole erotusaitaan menemistä ettei vahingossakaan satu mitään. Porojuttuja katselemaan vauva kyllä pääsee ihan pienestä asti, mutta toiminnan ytimeen ei ihan heti tule pääsemään. :p

  Ystävyyssuhteiden muutos minua ei kummemmin huoleta, kun vaikka olen asunut tällä paikkakunnalla nyt kolmatta vuotta niin en oikein ole täältä vielä ystäviä tai edes kavereita löytänyt. Tietysti sellainen ystävä/kaverisuhteiden muutos olisi ihan tervetullutta että löytäisi uusia tuttavuuksia muista lähiseudun äideistä.
  • Tykkää Tykkää x 3
 10. Vadelmainen Peruskäyttäjä

  Tietysti se, että meitä olisi yksi lisää. Eniten muuttuu varmaan se, että saisin jäädä kotiin.
 11. Vohveli Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Meillä muuttuu varmaan eniten työkuviot. Ollaan molemmat rakennettu "uraa" ja molemmilla vaativat työt ja työreissaamista. Lisäksi lähellä oleva tukiverkko rajoittuu kavereihin joita ei voi tietenkään määräänsä enempää rasittaa. Onneksi molemmat ollaan todella tekeviä ja vastuuta ottavia. Huolettaa kuitenkin miten saadaan arki rullaamaan vapaiden jälkeen. Minulla kyllä jo pomon kanssa vähän pohjustettuna uusi työnkuva jossa olisi vähemmän reissaamista ja työpaikka lapsimyönteinen. Mies oli myös kysellyt työkaverilta joka tekee neljä päivästä viikkoa. :Heartred ihana että oli miettinyt kun tuntuu että tässä alussa minulle niin paljon konkreettisempaa. Kämppä ei ole optimaalinen mutta selvitään varmaan pari vuotta
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. jemuli Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Me joudutaan vaihtamaan auto ja mieshän on siitä ihan innoissaan. Ollaan katsottu kolmiota mutta ei ole vielä löytynyt sopivaa asuntoa.
 13. Arri Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  En osaa vielä miettiä suurempia muutoksia mltä vauva toisi. Makuuhuoneeseen mahdutaan kaikki edelleen ja eiköhän hoitopöydällä yms löydy kans paikat. Asutaan kerrostalossa 69 neliöllä nyt kolmestaan. Muutetaan kyl luultavasti vauvan ekana elinvuotena toiselle paikkakunnalle, et sikäili muutosta joo, muttei vauvasta johtuvaa.
 14. Freddy Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Meillä ei taida muuttua mikään. Asuntoon mahtuu ja autoa ei ole niin siinähän ne suurimmat. Tai siis kyllähän varmaan ihan kaikki muuttuu kun tulee uus perheenjäsen, mutta materiaa ei tarvitse uusia. :grin Vähän kyllä hirvittää ajatus liikkumisesta kahden kanssa kun tuplavaunutkaan ei ole vaihtoehto, mutta eiköhän se siitä. Reppu + rattaat toimii varmaan ihan hyvin. Tai sitten istutaan kotona. :rolleyes:
 15. Mria Tuttu foorumilla Tammimammat 2017 Lokakuun äidit 2019

  Rauhalliset yöt loppuvat ja makkariin tulee taas yksi tyyppi lisää. Esikoinen siirrettiin reilu 1v sitten omaan huoneeseen.
 16. AVARN Tuttu foorumilla Huhtimammat 2017

  Meillä nukkuu viel likka 1v10kk mimmi meidän kans samas makkaris. Monet kerrat ollaan meinattu siirtää omaan huoneeseen mut viel ei olla raaskittu. Kesällä ehkä joskus. Pakko se ennen lokakuuta on siirtää ku ei makkariin enää pinnista mahu ku esikoinen nukkuu jo juniorisängys.
 17. nalle93 Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Onko teillä onnistunut hyvin lapsiperhearki ilman autoa? :) Ollaan mietitty tässä, että onko se auto oikeasti tarpeellinen, vai pärjäisikö hyvin ilman..
 18. Freddy Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Mun mielestä on. :) Riippuu tietysti missä asuu ja käy, mutta me ollaan menty bussilla pidemmät matkat ja kävellen lyhyemmät. Oon käyttäny tosi paljon kantoreppua. Kauppaan on vajaa kilometri niin tulee sopivasti arkiliikuntaa vaikka kroppa oliskin vähän rempallaan just ennen ja jälkeen synnytyksen. Olishan se auto joskus ihan kiva, mutta me ei olla niin kovia lähtemään mihinkään pidemmälle, että ollaan pärjätty hyvin. Ja kun säästetään autokuluissa niin paljon niin sitten ollaan käytetty toisinaan ihan taksia jos on ollu pakko johonkin pidemmälle lähteä. Sanoisin, että jos julkinen kulkee hyvin ja asennoituu oikein, niin autottomuus ei oo mikään ongelma.
  • Tykkää Tykkää x 4
 19. nalle93 Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Hyvä tietää! :) ollaan punnittu just tota että saattaa tulla jopa halvemmaksi mennä joskus taksilla, kuin hankkia auto, joka jää vähälle käytölle. Meilläkin toimii hyvin julkiset, ja kauppaan vain pieni kävelymatka. Tähän mennessä ollaan miehen kanssa kuljettu lähinnä pyörällä tai bussilla. Pyörään voisi hommata perä- tai etukärryn. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. Freddy Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Nalle, mä varmaan ainakin kokeilisin olla ilman autoa. Voihan sen sitten myöhemminkin hankkia jos kokee tarpeelliseksi. :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu