Mikä kaikki muuttuu vauvan myötä?

Keskustelun 'Heinäkuiset 2019' aloitti Vargynja, 6 loka 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Millaisia käytännön muutoksia tuleva vauva tuo tullessaan vai tuoko mitään? Muutatteko isompaan asuntoon? Hankitteko auton tai vaihdatteko nykyisen auton tilavampaan? Tai onko edessä joitakin muita muutoksia? Artikkelissamme puhutaan siitä, miten raskaus voi muuttaa ystävyyssuhteita. Onko teillä tällaisesta kokemusta?
 2. Diann Rakastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Joulukuun mammat 2017

  Aika vasta ollaan auto laitettu niin sitä ei onneksi tarvitse päivittää. Isompi asunto todellakin pitäisi hommata. Tällä hetkellä asutaan kolmestaan 60m2 kaksiossa! Entäs sitten kun meitä on neljä!! Ei vaan olisi ylimääräistä rahaa ja itse vielä lähdin opiskelemaan joten isomman lainan hommaaminen on haaste.
 3. beibie Peruskäyttäjä

  Meillä on tällä hetkellä iso kolmio missä asutaan kahdestaan. Vauva mahtuisi tänne hyvin ensimmäiset vuotensa. Sitten jos ja kun toinen lapsi suoraan, on aika muuttaa isompaan. Ei siis vielä :p Auto on menossa keväällä vaihtoon, joka tapauksessa. Meidän koti on lähellä hyviä bussiyhteyksiä, ajattelin hyödyntää niitä ja rattaiden kanssa ilmaistakin on. Arki muuttuisi jonkun verran, tosin esimerkiksi juhliminen ei oo meidän juttu enää aikoihin ollut. Mä oon haaveillut vauva-arjesta jo vuosia..
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. Kumiankka91 Peruskäyttäjä

  Meillä on asunto vaihtunut kaksiosta neliöön jo vuosi sitten vauvahaaveissa. Vauvan tulo muuttaa sitten huonejärjestyksiä, työhuone saa kyytiä :grin Autokin vaihtui kesällä sedanista farmariin koiran takia, joten sekin on jo kunnossa. Arki muuttuu varmasti eniten ja koiraharrastus jää (valitettavasti) vähemmälle, ainakin aluksi.
 5. SiinaMiina Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Auto pitäis vaihtaa vähintään 6 paikkaiseen missä olis tilaa vielä koirillekki :wideyed: eli joku samperin paku tai minibussi varmaan :shifty: lisäksi pitäis huonejärjestys miettiä jotenki järkeväksi kun nyt on miehen lapsilla (jotka siis ovat meillä jokatoinen vkl) yhteinen huone ja sitten tuolla meidän neiti 2 v. on oma huone. Toisaalta tuo toinen huone on suurimmaksi osaksi tyhjillään joten se oli vauvalle, mutta mihinkäs noi isommat sitte laitetaan viikonlopuiksi o_O
 6. Iffy Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Eiköhän tuo koko elämä muutu, kun kahden hengen talouteen saapuu uusi tulokas :grin

  Tosin tätä on odotettu jo niin pitkään, että muuten puitteet on tullu järkkäiltyy kuntoon asunnon, auton yms. Osalta. Vierashuone muokkautunee uusiksi, mitä se on koko ajan odottanutkin.
 7. Helinäkeijo Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Ehkä se isoin muutos on ihan se arki elämä. Saa nauttia siitä, että ehtii siivota, laittaa ruokaa ja hoitaa vauvaa. Iisimmin ottaminen tuntuu kyllä kivalta kun painanut töissä täysiä yli 15 vuotta putkeen sitten edellisen lapsen.
 8. Suva Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Elämä muuttuu vaan parempaan suuntaan ja esikoisen elämää helpottaa kun arki aamut eivät ala klo 5 kun eskariin menee.. Mulla on vaan aikaista aamua ja pitkä työmatka joten se että voi rauhassa olla ja viedä esikoisen eskariin ja hakea heti ruuan jälkeen kotiin on luksusta! Mulla on tällä hetkellä 6paikkanen auto mut kyllä sitä on pakko päivittää isommaksi kun tullaan reissaamaan kissojen kanssa joten kaikki tavarat eivät mahdu kun on kantokoppia 2 vauvan istuin ja esikoisen ja äijä pitäisi ja saada mahtumaan :p:grin mutta joo miehen elämä muuttuu enemmän sillä on tulossa hänen esikoisensa . Koitan tukea mahdollisimman paljon häntä isyydessä että uskaltaa tehdä ja olla . :Heartred
 9. irpsa Peruskäyttäjä Heinäkuun äidit 2019

  Kauheesti muutoksia ei ole tulossa. Syksyllä ostettiin iso omakotitalo, saa nähä miten vaan pärjää esikoisen, vauvan ja koiran kanssa kun pitää pihaakin siinä ohessa laittaa :D . Auto varmaan päivitetään uudempaan. Ystävät karsiutu esikoisen aikana melkosesti, kun tulin nuorena raskaaksi. Uskon siis, että nää ystävät jotka jäi, pysyy myös tulevaisuudessakin kun ovat tottunut lapseen :)
 10. a-versio Aloittelija

  Muutoksia tietysti tulee aina.. Auto on päivitetty jo syksyllä ja omakotitalo ollu asuttavana jo viitisen vuotta. Mut ehkä eniten muutosta tuo tämä uusi tulokas sekä isompien lasten koulujutut. Vanhin kun menee yläasteelle syksyllä ja seuraava aloittaa esikoulun.. On taas äippä sekasin kaiken kanssa hetkisen.. Ukko on kuiteskin ja sen työt on tosi pysyviä, et sen puoleen ei muutosta oo tulossa. Mut toi oma opiskelu jää taas vähän takaalalle hetkeksi. Ihan hyvää vaihtelua tulossa..
 11. Peuraida Aloittelija

  Kyllähän se varmasti tulee tosi iso elämänmuutos olemaan. Vähän harmittaa, kun tuli viime kesänä ostettua paniikkiratkaisuna 3-ovinen pikkuauto, kun vanha auto hajosi ja piti äkkiä saada joku kulkupeli alle. Ehkä sillä on pakko yrittää pärjätä, vaikka varmasti tulee olemaan tuskaista ja superahdasta yrittää saada vauva takapenkille etuoven kautta.

  Kämppä on tällä hetkellä sen kokoinen, että eiköhän täällä muutaman vuoden ainakin mahdu olemaan, kunnes lapsi tarvitsee oman huoneen. Ehkä eniten ahdistaa se ettei ole hissiä, ja asutaan neljännessä kerroksessa - ilman lastakin tekee välillä tiukkaa roudata kauppakasseja ylös asti. :hilarious:

  Meillä on myös 2 kissaa, ja eritoten niiden suhtautuminen uuteen tulokkaaseen jännittää jonkin verran. Toinen kissa on tosi kiltti eikä tekisi pahaa kärpäsellekään, mutta toinen on ihan omanlaisensa luonne ja osaa kyllä näyttää sen. Saas nähdä miten käy.
 12. Nittah86 Ihastunut foorumiin Heinäkuun äidit 2019 Lokamammat 2016

  Kyllä varmasti elämä mullistuu ja ehkä eniten jännitän esikoisen reaktiota! Enää ei imetys ym. ole yhtä suurta mysteeriä ja muutenkin uskon, et ottaa toisen kans kaikin puolin rennommin. Meillä on kaks autoa, toinen on farmari. Saa nähdä täytyykö toinen vaihtaa suurempaan.. onneks oon melko lyhyt, et uskon, et saan pitää mun rakkaan kauppakassin (on neliovinen onneks). Omakotitalossa on tilaa tarpeeksi. Vaatekaappi tai lipasto pitää varmaan vauvalle ostaa/järkkäillä.
 13. Kara Tuttu foorumilla Heinäkuun äidit 2019

  Meidän elämässä ei hirveän moni asia kaipaa uusistusta uuden tulokkaan myötä. Toki hän on kolmantena lapsena jo itsessään iso muutos, mutta tilava koti ja tarvikkeet ovat valmiina. Ainoa mietityttävä asia on auto. Perinteisen farmarin takapenkillä tulee ahdasta, jos kahden turvaistuimen sekaan vielä turvakaukalon koittaa mahduttaa. laughing7
 14. Santsu 83 Aloittelija

  Tällä hetkellä asutaan kolmiossa ja tilan riittäminen mietityttää. Pinnasänky pitäisi saada mahtumaan tänne meidän makuuhuoneeseen, onneksi se on ostoslistalla, joten pitää valita mahdollisimman kapea sänky (vinkkejä otetaan vastaan pienistä sängyistä) Autona on onneksi farmari, joten sitä ei tarvitse onneksi uusia.
  Jännittää myös esikoisen suhtautuminen vauvaan, ikäeroa heille tulee 5v ja 3kk :)
 15. Tittulinen Aloittelija

  Täällä odotetaan esikoista, ja muutos arkeen on odotettu. Oon haaveillu vauva-arjesta jo hyvän tovin. Auto on ostettu viime kesänä isompi ja omakotitalossa on asuttu usemapi vuosi. "Häähuoneesta":)angel4) tulee nyt vauvanhuone, ja sittenkun lapsukaisia tulee lisää, niin saavat siirtyä yläkertaan.

  Ainoa asia mikä mietityttää, on meidän koirat. Toinen hyväksyy varmasti, mutta toinen on todella huomionkipeä ja mustasukkainen huomiosta. Toivon, että hyväksyy laumaan nopeasti!
 16. KKii00 Aloittelija

  Meillä myöskin tulossa esikoinen. Asuntoon mahtuu kyllä, kun kolmiossa asutaan - mutta olemme vakavasti keskustelleet mieheni kanssa omakotitalosta. Arki muuttuu meillä aika paljonkin, mutta en koe että se olisi huono - odotan sitä innolla!
  Ihanaa kun kohta pääsee konkretisoimaan asioita, voi alkaa suunnitella vauvan huonetta :)
 17. Nurinkehrääjä Tuttu foorumilla

  Esikoinen tulossa. Talomme on vielä toistaiseksi tarpeeksi suuri (80m² omakotitalo) mutta tilavamman auton joudumme valitettavasti hankkimaan, koska vaunut eivät mahdu pieniin Volkkareihimme :sad001

  En usko että arkemme hirvittävästi muuttuu. Ukko käy töissä ja minä koti"äiteilen", niin kuin tähänkin asti.
  Kissamme varmasti, pienen alkukankeuden jälkeen, hyväksyvät uuden tulokkaan.

Jaa tämä sivu