Marraskuisten neuvola kuulumiset

Keskustelun 'Marraskuiset 2018' aloitti Jemilia, 25 helmi 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Jemilia Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Jos laitetaan tänne kaikkea mahdollista neuvolaan liittyen.

  Joko on soiteltu ekaa neuvolaa?
  Koska se on?

  Ja jatkossa seuraavista neukkari käynneistä?
 2. Jemilia Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Ajattelin ensiviikolla pirautella neuvolaan ja varailla ekaa aikaa. Samalla kyselen pääsenkö alkuraskauden ultraan neuvolan kautta.

  Onko joku jo kerinnyt varata neuvolaa?
 3. Mamabear18 Aloittelija

  Mä eneainakaan tarkoituksella ole vielä soittanut. Varhaisultran ajattelin varata yksityiselle muutaman viikonpäähän (viikolle joka alkaa 7+2 mulla on ollut keskenmenoja kaksi ja yksi tuulimunarraskaus. Tuntuu vaan kurjemmalta soittaa neuvolaan ja perua aika jos onoheti innoissaan sinne soittanut ja varannu ajan ja sitten alkaakin vuodot. Siksi itse yritän pitää vielä päätä kylmänä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 4. mymlan Rakastunut foorumiin Marrasmammat 2018

  Mä varasin neuvolan kun viikkoja oli 4+2, ja sain ajan viikoille 7+2. 12.3 ois, enää pari viikkoa. Siellä käydään taas kaikki samat kun viime raskaudessa ja varataan aika varhaisultraan :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 5. Jemilia Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Etkö pääse kunnan kautta ar-ultaan tuolla taustalla?

  Itse myös haluan ensin ultraan ja sitten neukkari käynnille, mutta yritän päästä neuvolan kautta ultraan. Vaikka edellisessä raskaudessa 7+1 ar-ultrassa sydän sykki ja kaikki oli hyvin niin kkm todettiin nt-ultrassa.

  En tiedä siis saanko mielenrauhaa kuitenkaan ar-ultran jälkeen. Ehkä mielenrauhan saa vasta sitten kun tuntee liikkeet joskus :)
 6. Mamabear18 Aloittelija

  Hmm...Hyvä kysymys. Voishan sitä sit kokeillakkin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Jemilia Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Soittelin tänään neuvolaan. Pääsen varhaisultraan kunnan kautta :) Se on 26.3 eli tasan kuukauden päästä :)
  • Tykkää Tykkää x 3
 8. Satuu95 Uusi käyttäjä

  Mä katoin tän netistä mutta tossa Launeen neuvolan kohalla monta numeroo en en tiiä mihi noista kuuluu soittaa. En tiiä näistä asioista yhtään osaako kukaan auttaa. Millon pitäisi soittaa äitiysneuvolaan ja mitä kertoa? sinne?[IMG]
 9. mymlan Rakastunut foorumiin Marrasmammat 2018

  Soita ihan mihin tahansa, ne osaa ohjata sut sitten oikean alueen tädille. Voit soittaa heti kun testi on +. Kysyvät viime menkkojen alkupäivää ja kiertoje pituuksia mahdollisesti :) Tietoja saattaa myös kysyä. Sanot vaan että haluat varata ensikäynnin äitiysneuvolaan :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Möykkynenn Peruskäyttäjä

  Varasin just ajan neuvolaan 21.3, heti tuntuu kaikki jotenkin paljon todellisemmalta :D ja ihana että päästään käymään samalla hoitajalla jolla ollaan esikoisenkin kanssa käyty, hän on niin imetys- ja sormiruokalumyönteinen että siltäkin osin meille on sattunut tosi sopiva hoitaja :)
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Luova Luova x 1
 11. mamamaya Peruskäyttäjä

  Paljonkos semmonen varhaisultra mahtaa maksaa?
 12. Roosajuulia Uusi käyttäjä

  Meillä varhaisultra 28.3 jonka jälkeen varsillaan aikaa neuvolaan
 13. Jennie Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Mekään ei olla varattu vielä neuvola aikaa, mietin että pitäisikö soittaa vasta varhaisultran jälkeen mutta en tiedä viitsinkö pitkittää sitä sinne asti. Täytyy ehkä soittaa mutta pyytää aika reilusti ultran jälkeen :)
 14. Satuu95 Uusi käyttäjä

  Mulla eka neuvola 22.3 ja lääkäri 27.3. Eka ultra varmaan huhtikuun puolessa välissä :) Pelottaa vaa onks tää totta ees ku oireita niin vähän en oikee usko ennen ku nään :)
 15. Mirellan Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Ajattelin soitella maanantaina neuvolaan ja varata ajan varhaisultraan :)
 16. Miss_Butterfly Ihastunut foorumiin Marrasmammat 2018

  Olen ekakertalainen niin on kaikki neuvola- ja ultrajutut ihan uusia. Miten nää niinku yleensä menee? Missä vaiheessa neuvola-aika on järkevää varata? Miksi osa käy ensin varhaisultrassa ja vasta sitten neuvolassa ja osa toisinpäin? Haluaisin tietty toimia niin kuin fiksuinta on
 17. Jennie Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Normaaliin neuvolan sikiön seurantaan kuuluu ultran noin viikolla 12. Moni haluaa käydä alkuraskaudenultrassa varmistamassa vauvan olemassa olo oikeassa paikassa ja sydänäänet. Itse menen varhaisultraan aiemman keskenmenon ja lapsettomuushoitojen kautta raskautumisen vuoksi.

  Se miksi itse haluaisin neuvolaan vasta varhaisultran jälkeen on se että jos kaikki ei olekaan hyvin en ole ”turhaan” käynyt jo neuvolassa.

  Ensimmäinen neuvola minun kotipaikallani on noin viikolla 8. Ekassa neuvolassa ei juuri juteltu kuin elämäntilanteesta, käytiin läpi terveys- ja päihdekyselyt ja otettiin paino.
  Täällä ohjeistuksena olisi ottaa neuvolaan yhteyttä heti kun raskaustesti on positiivinen. Itse en ole kyllä vieläkään soittanut ja varannut aikaa :O
 18. mamamaya Peruskäyttäjä

  Voit soitella neuvolaan vaikka heti ensi viikolla. Kysyvät edellisten kuukautisten alkamisaikaa ja sen perusteella kun lasketaan alustava LA nii ehdottavat sitten jotain sopivaa vastaanottoaikaa.
  Varhaisultra on tosiaan ylimääräinen ja omakustanteinen jos ei ole mitään lääketieteellistä syytä (joku korjaa jos oon väärässä). Tänää nopsaan vilkaisin Aavan sivuilta et näyttäis maksavan alk. 110€ käynti. Ennen vkon 12 normiultraahan neuvolassa toki kuunnellaan dopplerilla sydänääniä. :)
 19. hennap Aloittelija

  Viimeksi soitin heti seuraana arkipäivänä raskaustestin näytettyä plussaa. Meni kesken viikolla 7+? , ehdittiin käydä varhaisultrassa ja siellä nähtiin sykekin, mutta hiipuva sellainen.
  Nyt en soita kuin vasta rv 8 neuvolaan. Ennen sitä taidetaan käydä taas varhaisultrassa. En haluaisi kyllä mennä samaan paikkaan jossa sain kuulla viimeksi, että menee kesken :sad001 Mutta varhaisultra siellä on edullinen, 60€.
 20. kattili Tuttu foorumilla Marrasmammat 2018

  Melkoisia heittoja nuissa varhaisultrien hinnoissa on kyllä. Täällä maksaa 149e mutta aijon mennä kyllä siltikin...

Jaa tämä sivu