Lapsilla "pelkovaiheita"?

Keskustelun 'Elämää vauvavuoden jälkeen' aloitti Vargynja, 13 maalis 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Onko muiden lapsilla vaiheita että pelottaa asiat, mitkä vielä vähän aikaa sitten ei pelottanut? Tai vähintään ei pelottanut niin paljoa. Meidän poika alkoi uhman jälkeen yllättäen pelätä mm. sängyn alla elävää mörköä (ennen ei ole ajatellut sängyn alla olevan mitään), saunassa olevaa "pöllöä", Muumien mörköä tavallista enemmän ja kovat äänetkin pelottaa taas aiempaa enemmän. Tai siis kai tämä on taas vaihe ja menee jossain kohtaa ohi? :confused:
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 2. Aiarana Tuttu foorumilla

  Meillä on melko arka poika, pelkää monia asioita. Esimerkiksi telkkarista katsotaan tyylillä vain teletappeja, koska niissä ei ole mitään pelottavaa. Satukirjoissa monta asiaa pelottaa, esimerkiksi lohikäärmeet ovat hurjan pelottavia vaikka ovat ystävällisiä sadussa jne. Poika ei uskaltanut mennä yhteen nurkkaan meidän kotona hakemaan palloa, koska kyseisessä nurkassa oli lamppu, joka syttyi itsestään kun varjo lankesi ylle.

  Joku joskus sanoi, että kun on vilkas mielikuvitus, niin silloin pelkää enemmän. Ainakin vilkas mielikuvitus minun pojallani on. Jospa hänestä tulee vaikka kirjailija isona, niin rikas mielikuvitus on.
 3. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Varmaan tuo mielikuvitus juurikin on nyt pelkojen syynä. Päiväkodissakin sanottiin että lapsen leikit on muuttuneet mielikuvituksellisemmiksi.
 4. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Eilen tuli hysteerinen huutokohtaus, kun lapsi näki sisällä muurahaisen. Viime kesänä mikään ötökkä ei ollut pelottava. Toivottavasti pelko oli vain tätä yhtä muurahaista kohtaan. Muuten meille tulee pitkä kesä!

Jaa tämä sivu