Kuravaaterumba ärsyttää

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Vargynja, 7 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Joskus on hyvä valittaa pienemmistäkin ongelmista, eikös joo... Ottaako muita vähän päähän syksy ja kuravaaterumba?

  Hiekkaa, märkää ja itse kuraa eteisessä jokapuolella, kun lapsi hyörii siellä eikä suostu ottamaan kurahousuja pois ennen kuin siitä on sanottu viidesti. Ja sitten niiden pesu, mitä päiväkodista toivotaan useammin kuin itsestäni on tarpeen. Nehän on ne päällimmäiset vaatteet nimenomaan ulkona, ne saakin likastua. Kahdet toki pitää olla kaikkia tai vähintään äidin pitää sitten joka päivä ottaa kuravaatteet repusta, pistää kuravaatenaulakkoon ja muistaa sen aurinkoisen päivän jälkeen pakata uudestaan reppuun siltä varalta että kotona tarvitaan. Ja sitten kun ne saisi siellä päiväkodissa ne kuravaatteet lapselle päälle. Meidän pojan hanskat oli tänään ihan märät kun hain hänet ja kurarukkaset roikkui naulakossa. :meh:
 2. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä sadehaalari on ratkaissut pääasiassa ongelman. :) Ei tarvitse enää haalarin päälle tunkea housuja erikseen. Meillä on kokonaan sadevaatekangasta haalarit ja sellaiset, joissa alaosa on sadevaatetta. Voi valita tarpeen mukaan. Hanskatkin ovat paksut kurarukkaset lämpimällä vuorella. Aina on varmasti kuran kestävää päällä! :)

  Sitä hiekkaa kyllä tulee sisälle, mutta sitäkin yritetään minimoida riisumalla pahimmat kurasankarit kylppärissä (lapsi kannetaan sinne, jolloin ei likaa paikkoja mennessään) ja jätetään vaatteet sinne kuivumaan. Hiekka varisee lattialle, josta sen voi lakaista/ imuroida pois.
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Päiväkodissa on perusteltu syy pyytää kuravaatteiden pesua. Kun samassa eteisessä puetaan paritkymmenet kurahousut kahteen kertaan päivässä, niin eteisen sisäilma on monelle liian paksua hengittää, jos vaatteet ovat kovin hiekkaisia. Kotona on aivan eri asia, kun puetaan yhdestä kolmeen lasta harvassa perheessä on sen enempää kurahousujen käyttäjiä kerralla.
 4. Eclipse Ihastunut foorumiin Toukomammat 2016

  Meillä myös käytössä sekä sadehaalarit että puku, jossa alaosassa kurahousut. On käteviä. Periaatteessa ei tarvitse muuta ylimääräistä pukea kuin kurahanskat. Pitääkin etsiä kaupasta nuo vuorelliset hanskat niin loppuu sekin.
  Ja meillä myös kannetaan kylppäriin riisumaan, jos on kovin kurainen. Siellä saa samantien huuhtaistua kurat pois ja vaatteet kuivumaan.
  Meillä on myös kaikkea kaksin kappalein. Eli 2 x välikausihaalari, sadehaalari ja toppahaalari. Niin vaikka haalari vaihtuu tarha päivän aikana tarpeen mukaan toiseen, niin kotona on aina toinen. Ja tarhassa on aina sadehaalari.
  Jos lapsi tulee tarhasta kurahaalari päällä, niin palautan sen heti seuraavana päivänä omaan tarhanaulakkoon.
 5. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kyllähän se välillä ärsyttää. Meillä on onneksi ns. tuulikaappi ennen eteistä, ja juuri laitettiin sinne naulakko kuravaatteille niin, että hiekat ja kurat varisee sinne eikä varsinaisiin sisätiloihin.

  Kurahaalari on kyllä hyvä. Meillä kahdelta pienimmältä löytyy sellaiset. Eskarilaisella on kaksiosainen vuorillinen kurapuku, jota pitää kyllä pestä harmillisen tiheästi.
 6. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Kiitos vinkistä, pitääkin ruveta katselemaan kurahaalareita. :) Meillä ei tuo kylppäriin kantaminen onnistu sillä kylppäri on yläkerrassa. Siinä olisi sitten sitä hiekkaa portaissa ja niiden alla jos lasta sinne lähtisi kantamaan niin pienempi paha että sitä ja kuraa on etesessä.

  Kiitos Yölento tuon jatkuvan pesun perustelusta. :) Jännä ettei päiväkodista haluttu tuota perustelua kertoa kun vähän ihmeteltiin miksi pitää pestä jos ei ole kuin vähän likainen. Toki sitten ymmärrän pesun muutenkin, jos on kunnolla kurainen.
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Yölento Addikti Marrasmammat 2016

  Jotkut suihkuttavat kuraiset lapset pihassa puutarhaletkulla tai kastelukannulla harjan kanssa ennen kuin päästävät sisälle.
  Minä suosin palvelua, jossa äiti tai isä riisuu kuravaatteet joko ulko-oven ulkopuolella tai tuulikaapissa.
 8. Enni Rakastunut foorumiin

  Meillä ei ole kuravaatteita käytetty kuin kerran tänä syksynä. Ei kaatosateella mennä ulos, kun lapsi ei kuravaatteissa viihdy. Kuran ja hiekan määrä kyllä ärsyttää. Meillä on eteinen sisällä, ei siis mitään tuulikaappia tms ennen sisätiloja, johon voisi vaatteita tai kenkiä riisua. Eteisestä hiekka ja liat sitten kulkeutuu joka huoneeseen ja vähintään kerran päivässä on imuroitava. Kunpa saisi joskus kivetyksen tai asfaltin pihalle!
  • Sympatiaa Sympatiaa x 1
 9. marinellahi83 Addikti Heinämammat 2018

  Meillä on fleece-vuorelliset kurahousut ja takit x 2, toiset jää päiväkotiin ja toiset on kotona. Myös kurahanskoja on kahet ja neki on fleece-vuorelliset. Niien kuravaatteiden alle riittää päivävaatteet, ei tartte erikseen tunkea haalaria. Päiväkodiss kehuvat niitä hyviks. Sadehaalari oli ennen, mutta tyttö kasvo siitä ulos enkä oo uusi ostanu ku löysin noi vuorelliset kirppareilta :) ja ku ymmärsin että meidän päikyssä ei tykättäis sadehaalareista ku ne on vaikee pestä :eek: vaikka en kyllä ymmärrä miten ne sitte eroaa noista meidän vuorellisista kuravaatteista :D
  Kotona ollessa riisun kuravaatteet ja kumpparit ulkona ja kiikutan ne suihkuun ja pesen ne siellä. Meillä onneks suihku on ihan eteisen vieressä, mutta jahka uus talo valmistuu ni siellä on oikeen kuraeteinen kodinhoitohuoneessa! :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Chandelier Peruskäyttäjä Huhtimammat 2018


  Biltemassa ja Motonetissä ainakin myydään "mökkisuihkuja".

  https://www.tuontitukku.fi/tuote/retkisuihku-opal-todella-kateva-kannettava-suihku/6438056137069/
  https://www.google.com/search?q=mök...AUIDigB&biw=1366&bih=632#imgrc=ed8P-NlDbIfC4M:

  Löytyy hakusanoilla ladattava retkisuihku / mökkisuihku tms.

  Eli tuo ladataan usb -piuhalla. Laita imuosa vesiämpäriin ja paina nappia. Meillä on ollut mökkikäytössä kohta vuoden ja toimii hyvin ihan kunnon pesussa. Uskoisin että on kätevä myös kuraisten muksujen huuhtelemisessa. Tietty ei voi säilyttää pihalla (yöpakkaset voi rikkoa) eikä voi käyttää sadevettä (imuosa voi mennä roskista tukkoon). Mulla riittää tavalliseen pesuun noin 15 litraa vettä, joten mitään isoja saavillisia ei tarvitse kantaa porraspieleen odottamaan.

  Meillä ei olla vielä "kuravaaterumbassa" asti (poika 7kk), joten tässä vain ihmettelen tätäkin ongelmaa siihen asti kunnes se napsahtaa omalle kohdalle :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Minä olen pieniltä lapsilta riisunut kuravaatteet jo puistossa pois ennen kuin olen rattaisiin laittanut istumaan. :) Rattaissa on lämpöpussi, joten otan usein myös kumpparit jo siellä pois. Säästää rattaiden siivoamiselta. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Mä ihmettelin tätä ongelmaa kunnes lapsi meni päiväkotiin. :,D Perhepäivähoitajallakaan se ei tullut vastaan, kun he ei ulkoilleet sateella ja jotenkin kummasti ne vaatteet kurastuu enemmän päiväkodissa kuin kotona ulkoillessa.
 13. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Meillä kuravaatteet asuvat päiväkodissa, ja tulevat kotiin 2 kertaa vuodessa. Päiväkodissa ne riisutaan tuulikaappiin ja tuulikaapissa on suihkusyvennys, jossa ne suihkutetaan ja laitetaan roikkumaan kunkin lapsen omaan henkariin.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu