Kiinteiden aloitus

Meillä myös kalakeitto menee yhtä lailla seistä kuin lohesta tehtynä, on ihan ehdoton lempiruoka itse asiassa! Muiden ruokien kanssa menestys vaihtelee: kana menee usein hyvin kookosmaidolla maustetun riisin tai rakettispagetin kanssa, mutta mikään jauheliharuoka ei uppoa, ei sitten millään...

Maitotuotteet maistuvat liiankin hyvin, eli eipä ihme, että pojalla todettiin n. kuukausi sitten anemia ja joutui rautakuurille. Siinä onkin ollut päänvaivaa, minkä kanssa raudan antaa, kun maitotuotteet ovat samalla aterialla saati rakeiden kyytipoikana ehdoton no-no, koska kalsium estää raudan imeytymistä... On siis palattu hedelmäpiltteihin, joita poika onneksi vielä toistaiseksi suht hyvällä halulla lusikoi.
 
Meillä lemppareita on uunilohi, savulohipasta, seistä tehdyt kalapuikot, makaroonilaatikko, jauhelihakastikkeet (tomaattinen tai ruskeakastikepohjainen), kalafileet, kanankoivet. Tai no melkein kaikki. Pitsa ei oikein maistu, nakit maistuis senkin edestä.

Mutta siis ainakin noita kalapuikkoja kannattaa kokeilla tehdä, on meillä tosi hitti. Kuten kyllä silakkapihvitkin.
 
Lapitar miten teet noi kalapuikot? :)

En oo hoksannutkaan että maitotuotteiden maistumisessa voi olla myös huonoja puolia. :sad001 Syyskuinen miten toi anemia huomattiin?Meillä on enemmänkin ongelmana että maito ei oikein tytölle maistu,tilkkoja juo mutta onneksi syö niin monipuolisesti muuten kaikkea et eiköhän sitä kalsiumiakin jonkun verran tule kokoon.
 
Ootko itu kokeillu piimää? meillä se auttaa myös vatsantoimintaan. :) maitoa typy juo aamulla, välipalalla ja iltapalalla. Lounaalla ja päivällisellä piimää. :) Muuten meillä tosiaan syödään aikalailla samoja kuin lapitar tuolla kertoikin. Paitsi kalapuikot ostan valmiina. (laiska).. Mut katonki et ne on fileeseen tehty. Lasagne on myös aika hittiruoka.
 
Kalapuikot on aika helppo tekaista. Leikki pakasteseitä kohmeisena sopivan kokoisiksi paloiksi, kieräyttää kananmunassa ja sen jälkeen ruisjauho-maissilastu-mausteseoksessa. Mulla on yleensä ruisjauhoja noin desi, murskattuja maissilastuja noin 3 desin ja mausteina suolaa ja pippuria. Sit paistetaan puikot pannulla rasvassa joko siinä kypsäksi asti tai paistaa vaan pinnat ja laittaa uuniin kypsymään. Nää oli oikeesti niin helppo tehdä ite, että en oo sen jälkeen tullu valmiita ostaneeksikaan.
 
Itu, anemia ilmeni astmatutkimusten yhteydessä. Onneksi hemoglobiini lähti rautavalmisteella nousemaan.

Mä en tullut aiemmin edes ajatelleeksi, että vaikka muksu syö näin aikuisnäkökulmasta terveellisen oloisesti mielellään kalaa, kanaa ja esim. pinaattiruokia, näköjään sitä punaista lihaakin pitäisi saada menemään tuon raudan takia. Mutta kun ei mene, ei ainakaan makaronilaatikossa, jauhelihakastikkeessa, lihapullissa tms. arkiruuissa. Maksamakkara tai -pihvit ei uppoa, ja lääkärin suosittelemia verilettuja en pysty syömään itsekään, joten aika epätodennäköista on että muksu niitä avoimin mielin maistelisi... Sekin oli mulle uutinen, ettei pinaatti olekaan kovin hyvä raudan lähde, koska kasvikunnan rauta imeytyy huonosti.

Meillä eivät kalapuikot maistu ollenkaan, mutta nakit taitavat olla aika universaali vauvaherkku! :) Harmi ettei niitä voi antaa joka päivä aamiaiseksi, lounaaksi, päivälliseksi ja iltapalaksi (välipalalla voisi olla ehkä vaihtelun vuoksi vähän jugurttia hedelmäsoseen kanssa, jos meidän muksulta kysytään). Meidän lastenlääkäri kyllä sanoi, että taitaa niitäkin lapsia olla, jotka elävät ensimmäiset kaksi vuottaan maidolla ja nakeilla :O
 
Meidän tyttö syö kyllä ihan mitä vaan. Sellasta ruoka-ainetta ei ole vielä vastaan tullut joka ei kelpaisi. Poika onkin sitten aivan toista ääripäätä. Todella nirso. Ruokien tekeminen on meillä todella haastavaa pojan valikoivuuden takia, neiti kyllä söis vaikka salaattia.
 
Poika taitaa syödä mitä vaan mitä nenän eteen työnnetään. Kana ja kala on vaihdellen herkkua. Välillä söisi toista vaikka kuinka paljon ja välillä toista. Nakkia ja makkaraa söisi enemmän kuin suolan takia raaskitaan antaa. Leipää syö kausittain, tällä hetkellä syö useimmiten kokonaisen leipäpalan välipalalla (ruisleipä on parasta, muukin menee). Salaatti ja jauheliha ei kuulu parhaimpiin, mutta kyllä niitäkin vähän syödään. Jopa paprikaa yrittää, mutta ei taida saada kymmenellä hampaallaan pureskeltua. Purkkiruuat (muut kuin hedelmäsoseet) ja säilykeananas taitaa olla suunnilleen ainoat, mitä ei suostu syömään. Pizzaa ei ole taidettu vielä tarjota. Pitääkin tehdä joskus itse kalapuikkoja, kiitos lapitar vinkistä. :> Valmistetaan kala yleensä uunissa (lohta, siikaa, kuhaa, joskus seitä tai turskaa...)
 
Meillä tykkäävät lohikiusauksesta, johon paistan suikaleet pannulla ensin ja sitten perunasipulisekoituksen ja ruokakerman (plus pakastevihanneksia välillä) kera uuniin. Taitaa olla tulevia Italia faneja meidän tytöt, sen verran halulla syödään pastaruuat , ovat ykkösherkkua :) Jauheliharuuat muutenkin. Kanakeitto kookoskermalla höystettynä oli myös suosittu uutuuskokeilu. Vihannekset muute on vähän nou nou, mutta kurkku ja tomaatti uppoaa. Hedelmät ja marjat hyvin kyllä.
 
Takaisin
Top