Tavalliset pienet pakastekatkaravut on keitetty heti pyyntilaivalla ja pakastettu. Sushissa ei käytetä raakoja äyriäisiä. Raaka jättikatka olisi harmaa löllö. Kalasushien kala sen sijaan on raakaa tai pinnalta vain kevyesti liekitettyä, eli sisältä raakaa. Aiemmin sai neuvolan mukaan syödä itse graavattua tuoreesta kalasta tehtyä graavilohta, mutta uusien tutkimusten mukaan myös Norjasta tuotavassa raa'assa kalatiskin lohessa on löydetty listeriaa. Sitä ei itse tehty graavaaminen poista. Mäti kuuluu myös tähän kategoriaan, sekä tuore että pakastettu.
Näin sanoo Evira:"Suomessa on tutkittu säännöllisin väliajoin riskielintarvikkeita, erityisesti tyhjiöpakattuja, kylmäsavustettuja ja graavisuolattuja kalajalosteita. Vuosien 2008-2009 kartoitustutkimuksessa listeriaa todettiin 32 %:ssa näytteitä. Lakisääteinen raja-arvo (100 pmy (pesäkkettämuodostavaa yksikköä)/g) ylittyi kuitenkin vain 2 %:ssa näytteitä. Listeriapitoisuudet olivat pienentyneet huomattavasti verrattuna edellisiin kartoituksiin."