Kestovaipat vai kertakäyttöiset?

Keskustelun 'Sitä sun tätä vauvaperheen elämästä' aloitti Uusperhesatu, 20 huhti 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kumpia teillä käytetään/käytettiin, kestovaippoja vai kertiksiä? Meillä on kertikset käytössä, vaikka tavallaan haluaisin kestoilla. Ei vain jaksaminen riitä, ja koen jotenkin hankalaksi enää aloittaakaan kestoilua. Meillä on kaksi pienintä vaipoissa, joten välillä on kyllä huono omatunto siitä vaippajätteestä, joka meillä syntyy...
 2. Hena82 Rakastunut foorumiin Maalismammat 2018

  Meillä osakestoillaan. Yöt mennään kertiksillä ja kestoja käytetään lähinnä kotona. Voi olla että kun vauva kasvaa niin kestoilen enemmän myös kodin ulkopuolella.
 3. Talvitintti Naimisissa foorumin kanssa Toukomammat 2017

  Meillä käytetään ja on aina käytetty kertakäyttöisiä. Pakko myöntää että ei vaan jaksa/kiinnosta kestoilu, vaikka kaks vaipatettavaa niin onhan se vaippajätteen määrä iso. :shy:
 4. Zeni Moderaattori Staff Member Tammimammat 2017

  Kestoilin kolmosen ja nelosen kanssa. Viides kun syntyi ja olisi ollut kolme vaipoissa, niin ei enää jaksaminen riittänyt. tai oli se jaksaminen hävinnyt jo alkuraskaudesta, yritin kuitenkin muutaman vaipan päivässä pitää kestoa. Tykkäsin kyllä kestovaipoista ja lasten ihot tykkäsi myös. Kertisten kanssa iho meni välillä pahaan kuntoon jos vaipanvaihtoväli venyi yhtään.
 5. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä kestoiltiin kaksosten kanssa. Silloin se oli jotenkin helppoa, kun koneellinen vaippoja tuli niin äkkiä täyteen. Kolmannen kanssa ei ole jaksanut, kun on ollut kaksi aiempaakin vielä vaipoissa. Isommat alkavat olla kohta kuivia, joten kai sitä voisi vielä kestoistakin innostua tuon nuorimman kanssa. :)
 6. Nithnar Tuttu foorumilla Toukomammat 2017

  Vauvan synnyttyä me yritettiin kestoilla, mutta ei se oikein lähtenyt käyntiin joten luovutettiin suosiolla. Muutama kuukausi myöhemmin tutustuttiin aiheeseen uudestaan ja täälläpäin toimii kestovaippalainaamo, josta lainattiin vaipat. Homma lähtikin rullaamaan ja hankittiin lisää vaippoja itselle (meillä oli jo ennestään jonkin verran). Öisin meillä on edelleen kertis. Aluksi kestoiltiin vain kotona mutta nykyään otetaan jo vaipat mukaan kaikkialle mihin mennään, ei olla koettu sitä vaivalloiseksi. Onhan siinä tietenkin oma asiansa pestä kakkavaipat, miettiä säilytysjärjestelyt (meillä vaipat kuivuu saunassa) ja pestä vaippapyykkiä 2-3 päivän välein, sekä tietenkin vaippojen täyttäminen (meillä lähinnä taskuvaippoja). Mutta jotenkin minulle ainakin tulee hyvä olo niiden käytöstä, rahaa säästyy eikä tule niin paljon vaippajätettä. Vaipathan ei maadu mihinkään. Meillä siis mieskin on innostunut kestoilemaan, vaikka minä hoidankin pyykkäyksen. :)
 7. Enni Rakastunut foorumiin

  Kertakäyttövaipat täällä. Tällä kakkavaippojen määrällä ei kiitos vaippojen pyykkäystä. Joka päivä 1-2 koneellista muuta pyykkiä ja olemattomat kuivatus- ja pyykinkäsittelytilat, niin ei kyllä jaksaisi millään vielä vaippojakin. Jos olisi ollut vähän helpompi vauva ja esim. mahdollista kuivattaa saunassa kuten yllä, sitten ois voinu miettiä uudelleen.
 8. Katjusha Addikti

  Meillä käytössä kestovaipat. Ekat kuukaudet meni harsoilla, ja paljon niitä kuluikin. Paljon pyykkiä ja taittelemista. Viimeksi eilen ostin tori.fistä vielä 10 kpl taskuvaippoja, kun tyttö lähenee 11 kg ja koot jääneet pieneksi. Olen tyytyväinen, että ollaan melko vähillä kertiksillä pärjätty. Jokaisesta tarvitusta vaippapaketista on huono omatunto. Muumeja menee nykyisin öisin ja reissussa. Päiväkoti on suhtautunut asiaan neutraalisti, neljä kk on ollut hoidossa vaippakassi mukana. Tulevana kesänä kokeillaan, voisko oppia päiväkuivaksi (1,5 v.)
 9. Rosalina Ei muuta elämää Elomammat 2018 Kesäkuunmammat 2015

  Esikoisen kanssa kestoilin suurimmaksi osaksi. Otin kyllä vähän liikaa stressiä asiasta ja ei tuntunut omalta jutulta, mutta tulipa silti käytettyä kestoja myös jopa öisin.

  Toisen kanssa kestoiltiin ahkerasti ja tyttö oppi päiväkuivaksi 1v7kk iässä!

  Kolmannen kanssa kestoilu-ura alkoi jo synnäriltä kotiin lähtiessä, alkuun kestoiltiin enemmän, mutta sittemmin tuli kertikset mukaan kuvioihin kun pyykkiä tulee muutenkin niin paljon.

  Tulevaa neljättä vauvaa aion aluksi vaipattaa kertseillä, kestoja otan kuvioihin kun alkaa s-koko mahtua.
  Aattelen niin, että yksikin kestovaippa päivässä on iso säästö luonnolle ja kukkarolle - se tekee 365 säästettyä kertisvaippaa/vuosi eli hirmuisen läjän!! :)
  • Tykkää Tykkää x 2
 10. Suski75 Naimisissa foorumin kanssa Helmikuunmammat 2016

  Kertikset täällä. Kestovaippoja kokeilin hetken, mutta niiden imukyky oli surkea ja vuosivat aina, joten se sitten jäi. Kun ei pyykkikone selviä siitä likaisesta sänkyvaatevastevuoresta, jonka lapsi sotkee jo ihan muutamassa tunnissa, jos vaipat vuotavat.
 11. Menninkäinen27 Addikti Huhtimammat 2017 Maaliskuunmammat 2016

  Kertikset! Ihan oman jaksamisen vuoksi.
  • Tykkää Tykkää x 1
 12. Tips Tuttu foorumilla Syysmammat 2018

  Molempia. Kestoja etenkin kotona ollessa, kertsit sitten reissussa ym. Vessahätäviestintää myös synnäriltä lähtien.
 13. Poison Ivy Peruskäyttäjä Kesämammat 2017

  Kestoja, joskus reissussa kertsikoita. 11 kk:n aikana ollaan ostettu kertsikoita kolme paketillista, joista viimeisimmässä on vielä jäljellä 2/3. Normaalissa arjessa en jaksaisi jatkuvasti raahata vaippapaketteja kaupasta ja käytettyjä roskiin. Yökäytössä mielestäni kestot luotettavammat, koska niissä on imua myös sivuissa.
 14. Bolle29 Tuttu foorumilla Syysmammat 2017

  Kertikset. Muutenkin riittävästi pyykättävää.

Jaa tämä sivu