Joululahjavinkkejä

Keskustelun 'Mitä mielessä? Aihe on vapaa' aloitti Kultakutri&2karhua, 12 marras 2018.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Kultakutri&2karhua Aloittelija

  Jos tämmöinen ketju löytyy jo niin pahoittelen.

  Voidaanko koota tähän joululahjavinkkejä eri ikäisille lapsille? Aina vois laittaa iän ja sitten että mitä sen ikäiselle vinkkaa.

  Niin kuin näin:

  4-v: hamahelmet, muovailuvahapakkaukset, Playmobil-jutut, Legon Easy to build -setit
  • Tykkää Tykkää x 2
 2. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Tosi hyvä ketjuidea!

  2,5v: Brio-junat ja junaradan osat, lapsen oma hartain toive on keinuhevonen(???), uudet kylpylelut, kylpyvaahto

  4,5v: Brio-junat ja junaradan osat, hiusklipsit ja pompulat, hamahelmet myös, taskulamppu, suurennuslasi/kiikarit, polkupyörä ensi kesäksi, kylpyvaahto, maski ja snorkkeli

  Kuluvat lahjat, kuten väriliidut, muovailuvahat, tarrat, siirtotatuoinnit, askartelusetit jne on AINA tosi hyvä lahja, niillä on kiva touhuta ja niitä kumminkin kuluu jatkuvalla tahdilla :D

  EI: pehmoleluja! Kumpikaan ei niillä juuri leiki, vievät hirveästi tilaa ja keräävät pölyä. Toivottavasti näitä ei siunaannu mistään enää yhtään kappaletta.
  • Tykkää Tykkää x 2
 3. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  2v: Duploja, palapeli, palikat, kirjoja, vaatteet lempihahmojen kuvilla
 4. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Loistava ketjuidea. Ei vähiten siksi että itse en ainakaan ihan tiedä mitä tuolle lapselle antaa ja sukulaisetkin kyselee toiveita.

  4-v lapselta tullut sentään jo pari omaa toivetta: muumitalo ja bussi (niin iso että siihen mahtuu leluja matkustajiksi). Kirjat on aina hyviä. :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 5. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  6-9-v.: kaikenlaiset limat (siis ne sellaiset limantekopakkaukset ym - en voi käsittää, mutta kiehtovat lapsia kovasti), tiedesetit, hyvät lautapelit, joissa pelkkä tuuri ei määritä voittajaa, pienet hamahelmet (etenkin 6-7-vuotiaalle).

  2-3-v.: ensipelit eli tosi simppelit lautapelit, kirjat, joissa jo vähän enemmän tarinaa kuvien lisäksi, muovailuvahapakkaukset, junaradan osat, potkupyörä kesäksi (etenkin parivuotiaalle), keppihevonen.

  Saako tässä ketjussa myös pyytää ideoita tietyn ikäisille lapsille? Meidän kuopus on 1 v 3 kk, ja sukulaiset kärttää lahjaideoita, mutta en mä keksi tuolle muuta kuin vaatetoiveita. :D Hän kun tykkää vain roudailla tavaroita paikasta toiseen ja kaivaa keittiön purkkikaappia. :D Mistä mä voisin olettaa tuon pian kiinnostuvan? En muista yhtään millä isosisarukset leikkivät esim. 1,5-vuotiaina.
 6. mä77 Tuttu foorumilla

  Minusta 1v 3kk ikäiselle kannattaa antaa vähän isommille tarkoitettuja leluja. Teillä varmasti kyllä niitäkin löytyy jo vanhempien sisarusten jäljiltä.

  Duplot ovat oikein hyviä vaikka ovatkin virallisesti vasta 2 vuotiaille. Samoin erilaiset palikat, joilla voi sitten isompanakin tehdä vaikka mitä. Paksusivuiset kirjat, joissa on kuitenkin vähän tekstiä. Ensin voi vain katsoa värikkäitä kuvia. Meillä on ollut hittinä molemmilla lapsilla 100 First Words kirja. Ensin ollaan katseltu kuvia suomeksi ja arabiaksi, sitten noin nelivuotiaana vaihdettu kieli englanniksi. Kirja on kiinnostanut pitkään, monta vuotta: https://www.amazon.com/First-100-Words-Roger-Priddy/dp/0312510780
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  1v 3kk ikäiselle joo Duplot on hyviä, jotkut pakkaukset jopa 1,5v ikäisille tarkoitettu!

  Perässävedettävät lelut, palikat, pallot, helpot palapelit..
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Vähän hatarat muistikuvat mullakin tuosta iästä, mut nuppipalapelit, dublot ja muut palikat voisi mennä. Ja palikkalaatikot, ellei ne ole jo menneen talven lumia tai kiinnostavia vasta myöhemmin.
  • Tykkää Tykkää x 1
 9. Taikapilvi Ihastunut foorumiin Joulumammat 2018

  Tosiaan duplot on loistavia heti 1-vuotiaasta eteenpäin, niitä on ihan turvallista vaikka pureskellakin :)Duploista on tosiaan moni setti 1,5-vuotiaasta eteenpäin ja myyvät just teemalla "Ensimmäiset palikkani" tms.. Muutenkin 1-2 -vuotiaille kaikki erilaiset turvalliset palikat on huippuja (pääsee harjottelemaan tornien rakentamista yms). Meillä kova sana on ollut erilaiset kirjat joissa on mahdollisimman paljon värejä, kurkistusluukkuja, kosketuspintoja, ääniä yms.. Liikkumaan oppineelle/just opettelevalle on yleensä mieluisia erilaiset perässävedettävät lelut, ainaki meillä oli hitti :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 10. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Kiitos vinkeistä - perässä vedettävän Brion puukoiran jo vinkkasinkin lahjatoiveita kyselleelle äidilleni. :) Duploja meiltä löytyy jonkin verran, mutta joku muu palikkapakkaus vois olla hyvä. :)
 11. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Kaikenlaiset potkumopot voisivat olla kiehtovia, mutta kestääkö oma hermo? Meillä on ollut brion potkuteltava mäyräkoira tosi kova hitti jo siitä saakka, kun vanhin lapsi oppi kävelemään. Ja boblesit on kanssa tosi mukavia – aika hintavia tosin. Onneksi niitä löytää käytettyinä aika hyvin.
 12. elaffy Ei muuta elämää Syysmammat 2017 Kesäkuunmammat 2015

  Meillä 1v2kk tämän hetken hitti on keinulammas, jolla kiikkuu hurjaa vauhtia. :)

  Isoimmille lapsille (ja miksi ei pienemmillekin) haluttuja voivat olla myös aineettomat lahjat eli paikkakunnasta vähän riippuen erilaiset seikkailupaikat, sisäleikkipuistot, sisäparkourit jne. leikki-/temppupaikat.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Joo! Isoveljeni on muutamana vuonna antanut meidän lapsille lahjaksi lahjakortit Mehukattimaahan (HopLopin tapainen sisäleikkipuisto), ja lahja on sisältänyt sen, että hän vie lapset sinne, jolloin se on ollut ihana lahja myös meille vanhemmille. :)
 14. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  Meillä on potkuauto ollut käytössä päivittäin siitä lähtien, kun keskimmäinen sai sen 2-vuotislahjaksi vajaa vuosi sitten. Paljon iloa siis, mutta kyllä myös hermojen kiristymistä, kun sillä törmäillään pikkusiskoon ja tehdään muita koiruuksia. :rolleyes:
 15. Päätoimittaja Hanna Admin Staff Member Administrator

  Törmäillään ihmisiin, huonekaluihin, ajetaan tahallaan päin seinää, rullataan vahingossa tai "vahingossa" toisen varpaiden yli... huoh. Mutta onhan se hauskakin :D
  • Tykkää Tykkää x 1
 16. omppu15 Rakastunut foorumiin Toukomammat 2018

  1-9v Plaston iso lumiaura. Ja kyllä. 9v tyttö pyysi sitä itselleen vielä joululahjaksi :joyful: sillä voi kuulema hyvin kuljettaa lunta pois tunneli/käytävä työmailta.
  Siitä saa myös lumiauran irroitettua pois niin mikäs siinä on sit kesällä tehdessä hiekkahommia ja kuljettaa pienempien omia pieniä tavaroitaan. Ihan helmi juttu tää!

  1-5v. Joku iso kärri johon saa lastata paljon tavaraa ja jota voi vetää perässä. Nimim. 5v pojun vakituinen pihalelu jo kohta viiden vuoden ajan.

  Geomac rakennus systeemit. Niitä on kehitelty eri-ikäisille sopivia ja niitä on kiva rakennella yksin tai yhdessä.

  1-3v Strider potkupyörä. Runko on todella kevyt, niin että lapsikin jaksaa sitä vaikka itse kantaa. Siihen on saatavilla myös jalakset talvikäyttöä varten.
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu