IVF/ICSI-hoidoista plussanneet

Keskustelun 'Raskausklubit' aloitti vastavirrassa, 30 joulu 2017.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. KasKas Peruskäyttäjä

  Liljatar, odota kun niitä hampaita tulee ja ikeniä kutittaa... nimimerkillä Auts, mun vauva puree... :D

  Täällä tosiaan tehdään hampaita. Yks on tullut jo läpi ja viereinen pullottaa, kutiaa ja ien on kipeä. Se tekee normaalisti niin iloisesta tytöstä kiukkuisen ja sylivauvan. ♡

  KasKas ja tyttö 4 kk
 2. liljatar Rakastunut foorumiin Elomammat 2018

  Sitä ootellessa :D
  Syljeneritys on jo lisääntyny ja käsi koko ajan suussa. Toki käsien ”löytyminen” kuuluu tähän ikään, mut purulelua nutustaa kans, kun sitä pitää suussa. :)
 3. Beisla Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2016

  Testi oli rfsu niin kuin edellisetkin. Ajateltiin että parempi vertailla saman merkin testejä. Vaimo halusi kuitenkin varalta vielä verikokeen. Pääsi heti aamulla klinikalle, niin soittivat tuloksen myöhään iltapäivällä. Täysin nega oli myös verikoe, eli lääkkeet seis ja vuotoa odotellessa.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 8
 4. Heitsu1996 Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019

  Kiitos kaikkille :) Tärkeintä tässä on se että syke näkyi ja pieni ero kuitenkin kyseessä.
  Kookos,Olihan tuo kommentti vähän ajattelematonta mutta jospa pikkuinen ottaa loppu kirin tämän 10pvän aikana taikka jossain vaiheessa raskaus aikaa.
 5. Heitsu1996 Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019

  Beisla,Pahoitteluni :Heartred
  • Tykkää Tykkää x 1
 6. Jopsukka Peruskäyttäjä

  Beisla pahoittelut :’(

  Perhonen ikävä että sulla niin huono fiilis tuosta :sad001 vaikka ite oon sitä mieltä että ei se sektio oo yhtään vähempi tapa synnyttää ja ihanaa että niitä on olemassa koska silleen saa varmasti pikkuisen turvallisesti maailmaan:Heartred

  Liljatar joo meillä kans välillä myös nuolee sitä nänniä :D mut meillä tekee sitä sillon ku on jo syöny ja niin sanotusti vaan hengailee enää siinä :D

  Heitsu meilläki oli mun mielestä niil että vastasi yhden päivän vähemmän mutta kaikki meni hyvin. Mut oon kuullut että tossa vaiheessa on myös paljon mittaisvirheitä kun on muutenki niin pieniä vielä. Olisin Iha rauhallisin mielin varsinki kun syke on siellä näkynyt :)

  Jopsukka
  • Tykkää Tykkää x 3
 7. kookos Peruskäyttäjä

  Näin on, mullakin molemmat on olleet sitten 10pv-2 viikon päästä tismalleen sen kokosia kun rv:t, ja poika joskus rv10+ jo pari päivää siitä isompikin. Molemmat oli muistaakseni np-ultrassa 1-2 pv edellä kasvussa. Tosin kumpikin mun tavoin pitkähköjä ja menneet sittemmin aina neuvolassa ylimmillä käyrillä.

  Pahottelut Beisla :sad001 Meinaatteko nyt jatkaa sun alkioiden siirroilla vaimollesi, vai lähteekö vaimosi vielä uudelle kierrokselle?
  • Tykkää Tykkää x 2
 8. Beisla Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2016

  Kookos, kokeillaan minun alkioita vaimolle. Kaksi kierrosta ollaan tehty jo hänelle, päätettiin että käytetään nyt nuo olemassa olevat alkiot. Sitä en vielä tiedä, kuinka monta kertaa vielä yritetään vaimoa ja missä vaiheessa siirrytään ehkä minuun.

  Pahoittelut kun olen täällä omanapaillut, mutta tuntuu etten kuulukaan vielä tänne juttelemaan. Jos joskus lykästää uudestaan, jaksan paremmin keskittyä muidenkin tilanteisiin. Tsemppiä kaikille raskauteen ja synnytykseen, siirryn tästä takaisin yrityspuolelle.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 3
 9. Jero Peruskäyttäjä

  Meillä oli tänään ensimmäinen neuvola :)

  Jäi kyllä hyvä mieli, kun vaimonkin otti huomioon kaikessa ja mittaukset suoritettiin myös hänelle (verenpaine, paino, pituus, hemoglobiini) :D

  Suostui jopa heidän surkealla ultralla katsomaan, että kaikki on hyvin ruskeasta vuodosta huolimatta. Ja niin sielä pieni jo parissa viikossa kasvanut hurjasti. Syke oli hyvin havaittavissa :)
  • Tykkää Tykkää x 4
 10. liljatar Rakastunut foorumiin Elomammat 2018

  Mulla oli huippu terkka raskausaikana. Neuvolassa on vanha ultralaite, jolla ultrailtiin aika monta kertaa, et sain varmistusta et vauva on pää alaspäin. Ja kerran ultrattiin, ku sydänäänet kuulu dopplerilla huonosti. :)

  OYSissa kävin ultrissa joka toinen viikko, kun olin tutkimuksessa mukana viikolle 12 asti ja sit syke jo muistaakseni kuuluikin neuvolassa (en oo ihan varma millon se siellä alko kuulua). :)

  Nää kyllä rauhoitti huolta pois :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 11. Ninuok Tuttu foorumilla

  Meillä ei neuvolassa ole ultrattu kertaakaan :sad001
  Mutta itsellä oli kotona doppleri, jolla sai hyvin paljon mielenrauhaa :)
 12. Kohta3 Tuttu foorumilla Helmimammat 2018

  Meillä kanssa medelan sähköinen rintapumppu ollu käytössä. Kesti ihan älyttömän pitkään että aloin herua pumpulle. Ei ois hermo ja käsivoimat riittäny käsikäyttöisen kanssa...
  Tosin meillä ei poika suostunut pakastettua maitoa ottamaan tippaakaan. Ei ees ruuan seassa. Mulla on jotenkin tosi vahvat ne lipo(?)jotkin jutut maidossa ja se haisee pakastuksen jälkeen ihan saippualle. :hungover:
  Eikä ajoittainen korvikkeenkaan anto tee pahaa kelleen. (Ts. haittaa maidontuotantoa tms.)

  Meillä poika pienempänä otti tissin käsien väliin, silitti hellästi, katsoi erittäin intensiivisesti nänniä ja jokelteli. :shy:
  ...nyt se läpsii, raapii, repii, riuhtoo ja potkii... :banghead:

  Beislalle pahoittelut. :sorry: Rankkaa on. Voimia kovasti molemmille!!

  3vk ja meillä aloitetaan lehmänmaidon maistelu. Hassua kuinka iso juttu itselleni on, että saan antaa jouluna pojalle riisipuuroa. :shy:
  • Tykkää Tykkää x 4
 13. Noksu Peruskäyttäjä

  Heippa!

  Sen verran arki kiireistä ettei ole paljoa ehtinyt lukemaan mitä tänne kuuluu. Harmittaa ihan.

  Tyttö tulee perjantaina 12vk! Niin se aika rientää. Alun nukkumaan meno ongelmat ja monen tunnin iltahuudot on selätetty ja nukahtaminen käy nykyisin näpsäkästi. Ja se huuto..onneksi se loppui. Se oli todella rankkaa henkisesti sekä söi koko perhettä. Esikoisella sitä kesti 3kk. Tällä kertaa yritettiin asiaan vaikuttaa ja taisi tepsiä.

  Tyttö on niin hauska. Jokeltelee hereillä ollessa, päivärytmiä haetaan ja yöt menee loistavasti. Siis todella. Klo 20.30 nukkumaan ja syömään klo 4-6. En tiennytkään että tämän ikäinen voi nukkua noin pitkään.:grin Kohtahan se alkaa sitten taas maidon nostatusaika. Myös imetys on mennyt hyvin. Toivottavasti myös muilla arki rullaa kohtuu sujuvasti.

  Itselläni aletaan kuntouttaa erkaumaa joka aika iso.. selvisi syy selkäkivuille ja vatsan pömpötykselle. Nyt ei auta kuin tehdä kuntoutuksessa oma osuus ja toivoa parasta. Leikkukseen en haluaisi joutua. Ja kukapa sitä nyt haluaisikaan.

  Tässäpä nopeasti meidän kuulumisia. Yritän paremmalla ajalla ehtiä lukemaan mitä muillekin kuuluu. Välillä aina kyllä tulee mieleen että mitenhän muilla samoihin aikoihin synnyttäneillä menee.:happy: Niin ja onko saatu lisää porukkaa messiin!

  - Noksu ja tyttövauva 2,5kk:dummy1:
  • Tykkää Tykkää x 5
 14. Jero Peruskäyttäjä

  Meillä on nt-ultra 30.11 :) Hyvin osunut kaikki hoidot vapaa päiviksi, eipä ole tarvinnut töissä kertoa hoidoista taikka raskaudesta tähän mennessä :D
  • Tykkää Tykkää x 4
 15. liljatar Rakastunut foorumiin Elomammat 2018

  Me lähdetään tänään Olivian kans ekaa kertaa Oulua pidemmälle: pappalaan 150km päähän :) Vähän jänskättää ajomatka, mut ainaki tähän mennessä neiti on viihtyny autossa, kunhan se vaan liikkuu :D

  Ikää neidillä on 2,5kk, jokeltelu lisääntynyt kovasti ja ihania hymyjä tulee ”jatkuvasti”. Nyrkit on löytyneet ja ne menee suuhun. :) Yöt nukkuu kohtalaisen hyvin, kun äitikin vaan osaisi nukkua :D Ihanaa vauva-arkea siis täällä eletään :)
  • Tykkää Tykkää x 7
 16. marrasmai Peruskäyttäjä Heinämammat 2018

  Mistäs sitä oikein aloittaisi...

  Ensinnäkin pahoittelut, tajusin että mulla jäi kokonaan päivittämättä kuulumiset tänne tytön syntymän jälkeen. Syntyi lopulta siis akuutilla sektiolla 11.7. illalla, olosuhteisiin nähden hyvävointisena. Synnytys oli kammottava ja traumaattinen, siitä lisää joskus toiste.

  Yhdeksän päivää meni vastasyntyneiden teholla sikiöaikaisen verenkierron umpeutumista odotellessa. Kun se lähti umpeutumaan, tehtiin päätös shunttileikkauksesta. Oli todella hirveää ensinnäkin olla yöt ja osat päivistä erossa vauvasta, imetys ei ottanut sujuakseen, pumppaamiben oli kuvottavaa ja tuskallista, ja sitten jouduttiinkin saattelemaan lapsi leikkaussaliin.

  Leikkaus meni hyvin, ja päästiin 2 tehopäiväb jälkeen osastolle. Tytön vointi oli kuitenkin ainakkn meidän mielestä aika huono, ja neljä päivää leikkauksen jälkeen alkoi oksentaa kaiken ruoan. Sitten tulikin kauhea yö ja päivä, johon liittyi hoitovirhettä ja huonoja päätöksiä (asiasta ollaan tekemässä laaja selvitys sairaalassa sisäisesti), mutta summa summarum shuntti meni tukkoon, tytön happitasot romahti ja kärrättiin juosten akuuttiin leikkaukseen. Tuntikausiin ei tiedetty selviääkö hengissä edes leikkauksesta. Ihme kyllä selvisi, mutta teholla elämän ja kuoleman välillä kiikkuen vietettiinkin sitten lähes kaksi viikkoa josta iso osa hengityskoneessa. Tyttö laihtui puoli kiloa ja näytti hauraalta posliininukelta. Pikkuhiljaa toipuminen kuitenkin eteni, ja päästiin siirtymään ambulanssilennolla sairaalaan lähemmäs kotia. Syntymän jälkeen tytöllä todettiin rakennevian lisäksi myös vaikea rytmihäiriö, ja sairaala-aika venyi lopulta yli seitsemään viikkoon.

  Edelleen menee lääkkeet 3krt/vrk, ja miinuskäyllä kasvaa (menee edelleen 56cm vaatteet reilu 4kk iässä), mutta muuten on maailman ihanin, suloisin, sisukkain ja temperamenttisin tyttö ❤️
  Toooodella kovan ja pitkällisen työn tuloksena ollaan nyt täysimetyksellä, nenämahaletkusta päästiin eroon syyskuun lopussa.

  Paljon onnea uusille plussanneille ja synnyttäneille ❤️ Yritän vähän aktivoitua täällä nyt kun itselläkin alkaa vähän elämä voittaa pikkuhiljaa.

  marrasmai ja pirpana 4kk
  • Sympatiaa Sympatiaa x 7
 17. Heitsu1996 Naimisissa foorumin kanssa Kesäkuun äidit 2019

  Marrasmai,Voimia ja tsemppiä teilläpä on ollut kestämistä :sad001
  • Tykkää Tykkää x 1
 18. Noksu Peruskäyttäjä

  Voi marrasmai.. onpa teillä ollut alku.:wideyed: Huhhuh. Olette käyneet melkoisen alun urakalla lävitse. Kaikkeista ihaninta on kuulla aina tuollaisten tarinoiden jälkeen kun elämä alkaa voittaa pikkuhiljaa. Toivon koko perheelle ja pikku taistelijalle kaikkea hyvää!
  :Heartbigred
  • Tykkää Tykkää x 1
 19. Kohta3 Tuttu foorumilla Helmimammat 2018

  Voi marrasmai. :Heartred Kuinka koetellaan vielä kaiken päälle. Voimanainen olet kyllä kun jaksoit vielä tämän kaiken meille jakaa. En osaa edes kuvitella niitä tunteita mitä olet joutunut käymään läpi syksyn aikana.
  Ihana että olet päässyt imettämään kunnolla ja neiti vahvistuu. Onnea!:Heartbigred
  • Tykkää Tykkää x 1
 20. KasKas Peruskäyttäjä

  Marrasmai olipa teidän tytöllä rankka alku elämässä ja teillä vanhemmilla otti varmasti koville! Ihanaa että teidän pieni tyttö on melkoinen taistelija ja nykyään menee jo ilmeisesti hyvin. :)
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu