Inhokkiruuat raskaana?

Bella Swan

Moderaattori
Staff member
Administrator
Maalisäidit 2020
Alkoiko joku ruoka tökkimään raskaana niin paljon, ettei sitä enää voinut syödä?

Minulla se oli esikoisen raskaudessa rakastamani hummus. Yksi kerta vain sitä syödessäni tuntui, että oksennus tulee. Taisi maistua taas vasta loppuraskaudessa.
 
Kahvi on ollut perinteinen, nyt mennyt kuppi aamusta alusta asti. Myös suklaa tökki alkukolmanneksella, valitettavasti ei enää. :hilarious: mitään muuta ihmeellistä ja erityistä ei tule mieleen. Ruokahalu ollut muutenkin huono tässä raskaudessa ja mitään ei tee mieli, mutta olen saanut syötyä silti lähes kaikkea.
 
Jauheliha! Ei ollut väliä, mitä jauhelihaa oli, en voinut olla keittiössä lainkaan, kun mies paistoi jauhelihaa :yuck: Enkä kyllä oikein pystynyt kunnolla syömään jauheliharuokiakaan ennen kuin synnytyksen jälkeen, ja silloinkin vain naudanjauheliha meni, sika-nauta ei ollenkaan. Nyt ollaan sen jälkeen käytetty vain naudanjauhelihaa. En tiedä, menisikö nyt jo sika-nautakin kun synnytyksestä on kohta 1v 8kk. Muuten ei ollut mitään inhokkeja.
 
Kahvi jäi pois heti alussa ja tuli takaisin vasta muutama kuukausi lapsen syntymän jälkeen. Jossain vaiheessa kaikki ruoat inhottivat, paitsi tikkuperunat. Erityisesti kaikki maustekastikkeet oksettivat, vaikka normaalisti niistä tykkäänkin.
 
Täällä oli sianliha pitkään yök, yök... Nyt kun grillikausi on avautunut, niin kyljykset on taas in! Kanaa ei myöskään tee mieli. Punainen mahdollisimman vähärasvainen liha ja kalasta lohi ja fileekalspuikot ovat herkkua! Kun taas mieheni tekemä kalaruoka seistä aiheuttaa suurta kuvotusta jo hajullaan... Siitä olen tykännyt ennen raskautta paljon, enkä ole koskaan kokenut hajua vastenmielisenä!
 
Esikoisen raskauden aikana marinoidut pihvit ja kahvi, kaksosia odottaessa kebab :depressed:. Meni tosi kauan ennen kuin pihvit maistuivat uudelleen eivätkä vieläkään ole grillistä ensimmäisenä lautasella, 4,5 vuotta raskauden päättymisen jälkeen.
 
Minuakin jossain vaiheessa yökötti jauhelihan kypsennys. Cokis oli sellainen, minkä juomisen jälkeen oksensin välittömästi.
 
Muistin tänään laittaessani Luostari-juustoa leivälle että en voinut sietää sitä raskaana. Se haisi aivan järkylle ja jo suunnilleen sen näkeminen ällötti.
 
Parsa- ja kukkakaali ja mantelit maistuivat ennen raskautta, mutta tökkivät nyt niin pahasti että pelkkä ajatus nostattaa oksennuksen kurkkuun :yuck:
 
Alkuraskauden hyperemeesi oli kyllä sellaista aikaa etää kaikki mahdollinen inhotti. Liian makea ruoka, liian suolainen, liian jäntevä, liian pehmeä... Kaikki ääripäät inhotti, mutta olihan vatsakin silloin kovilla. Ensimmäiset neljä ja puoli kuukautta oksensin siis n. 5-20 kertaa päivässä. :hungover:

Kun pahoinvointi vihdoin helpotti jäi nykyinen inhotus oikeastaan vain erityisen rasvaisiin ruokiin. Rasvaa en halua nähdä, enkä haistaa. Mieheni saa esim. ainoastaan paistaa pekonia kun en ole kotona. :smug:
 
Takaisin
Top