Ikävöitkö lastasi/lapsiasi työpäivän aikana?

Keskustelun 'Vanhemmus, perhe ja parisuhde' aloitti KaarinHa, 12 huhti 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. KaarinHa Naimisissa foorumin kanssa Lokamammat 2017

  Minulle oli kova paikka palata töihin ja laittaa lapsi päiväkotiin heti kun vanhempainpäivärahakausi loppui. Poika oli silloin reilut 10kk. Surin asiaa jo etukäteen tosi paljon, ja ensimmäisinä työviikkoina mietin miltei koko ajan, että mitenkähän siellä päiväkodissa nyt pojalla menee.

  Työni vaatii keskittymistä, mutta välillä mielen täyttää ikävä lasta kohtaan, ja mietin, mitenkähän hän pärjää päiväkodissa, ja mitä he siellä juuri tällä hetkellä tekevät. Hienostihan hän on siellä pärjännyt ainakin hoitajien viestien mukaan :) Ikävöinti lienee normaalia, mutta välillä sen voimakkuus ihmetyttää, tuntuu ihan fyysisenä puristuksena sydämessä. Joskus mietin, että onko se nyt kuitenkaan aivan normaalia :bag:

  Poika on sen verran pieni, ettei hän osaa kertoa, onko hänellä ollut ikävä minua, mutta kyllä halaukset ja syliin pyrkiminen kertovat, että hänelläkin on ehkä ollut ikävä.
  • Sympatiaa Sympatiaa x 2
 2. Suski75 Addikti Elokuun äidit 2019 Helmikuunmammat 2016

  Ikävöin kyllä. Lapsi on nyt 3 ja olen ollut töissä jo 1,5 vuotta, mutta edelleen välillä ikävöin juuri tuollaisena fyysisenä puristuksena ja välillä melkein itkettää. Lapsi kyllä pärjää päiväkodissa, sitä en epäile yhtään, ja saa siellä halejakin. Useimmiten en muista koko asiaa, mutta välillä kyllä puskee ikävä.
  • Tykkää Tykkää x 1
 3. Aiarana Tuttu foorumilla

  Alussa ensimmäisen vuoden ajan mietitytti, pohdin kelloa katsoessa, että "nyt poikani on syömässä, nyt nukkumassa, nyt ulkona" jne., nykyään en enää noita mieti. Poikani kuva on työpisteelläni ja sitä välillä katson ikävöiden, mutta toisaalta kuvan katsominen antaa motivaatiota tehdä työt hyvin, että minulla on jatkossakin hyvä työpaikka ja meillä kaikilla hyvät tulot ja elämä hyvin sen suhteen.
  • Tykkää Tykkää x 2
 4. Bella Swan Moderaattori Staff Member

  Ikävöin kyllä! Ja lasken minuutteja koska pääsen töistä..
 5. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Alkuun ikävöin paljon ja tuntui suorastaan oudolta kun lapsi ei ollutkaan siinä 24/7, mutta nyt kun lapsi on ollut kolmisen vuotta hoidossa on ikävä helpottanut. Veikkaisin että sekin vaikuttaa että tiedän että lapsella on kaikki hyvin ja hän viihtyy päiväkodissa. Ennen päiväkotiin vaihtoa lähdin liian monena aamuna perhepäivähoitajalta ikävä tunne vatsassa, kun lapsi ei olisi sinne halunnut.
 6. Uusperhesatu Ylläpitäjä Staff Member Administrator

  En. :D No, molemmat päivähoidossa/eskarissa olevat lapseni ovat menneet sinne vasta 2,5-3-vuotiaina, joten ihan pikkuisina ei heitä ole tarvinnut hoitoon laittaa. Toki silti aluksi mietin paljon, miten heillä sujuu ja ikävöinkin. Nyt kuitenkin, kun molemmille homma on jo rutiinia, ikävöinnin sijaan nautin siitä, kun saan tehdä töitä rauhassa. Kuopus 1 v 8 kk on vielä kotona (teen töitä hänen nukkuessaan ja ollessaan puistotoiminnassa ym), ja kyllä ikävä varmaan iskisi, jos hänet nyt yhtäkkiä päiväkotiin laittaisin. Siihenkin kyllä varmaan tottuisin nopeasti. Olen vähän sellainen, että nautin omasta ajastani ja tarvitsen sitä - niin paljon kuin lapsiani rakastankin - joten ikävöinnin sijaan keskityn muihin juttuihin heidän hoidossa ollessaan ja heihin sitten taas, kun näemme. :)

Jaa tämä sivu