Ikäerot ja sisarusten suhtautuminen

Keskustelun 'Lokakuiset 2019' aloitti Vargynja, 21 tammi 2019.

Vaihda nimimerkki! | Näin pääset alkuun/apua! | VAUfoorumin sovellus puhelimeen! | Top 100
 1. Vargynja Foorumi-vastaava Staff Member Administrator

  Te, joilla on jo lapsi/lapsia ennestään: Kuinka monta lasta teillä on ja millaisilla ikäeroilla? Miten isosisarukset suhtautuvat vauvaan? Kyselevätkö ja kommentoivatko he raskautta ja/tai vauvaa?

  Jos vielä mietit, mikä olisi sopiva lapsiluku, tee leikkimielinen testimme asian selvittämiseksi. :)
 2. Enni Rakastunut foorumiin

  Meillä tulee ikäeroa isompaan lapseen 2v 7kk.
 3. emsu86 Ihastunut foorumiin Lokakuun äidit 2019

  Meillä ennestään 11/10 ja 12/17 syntyneet pojat. Lapsille kerrotaan kunhan ollaan saatu 12viikkoa täyteen.
 4. Napla Uusi käyttäjä

  Meillä on ennestään yksi lapsi ja ikäeroksi tulee noin 3v 4kk.
  Silloin tällöin ollaan jo ennen plussausta jutusteltu arkisesti pikkusisaruksista ja olisiko kivaa jos sellainen olisi :D
  Nyt kun plussattu niin odotellaan varmasti ainakin sinne 12 viikolle asti ennenkuin aletaan kertomaan asiasta. (Ihan vaan siksikin että ei sitten mene mummolle möläyttämään ennenaikojaan että äidin masussa on vauva:D)
 5. MW2B Tuttu foorumilla

  Ikäeroksi tulee 4 vuotta ja 4 kk. Olen ihan tyytyväinen. Vähän olen pojalle näyttänyt vauvamasuista sekä alkion ja sikiön kasvusta kuvia ikään kuin pohjustukseksi. Katsoo sitten, missä vaiheessa alkaa kertoa pojalle, että äidin masussa on vauva, ja että hänestä tulee isoveli.

  Raskaudesta kerroin samoin tein äidilleni, kun hän tiesi muutenkin, että hoidot ovat menossa. Kerron mieluusti elämästä. En kuolemasta. Jos menisi kesken, minulla olisi vain kuolema kerrottavana. Tämä pieni ihmisen alku sisälläni on äärimmäisen tärkeä. Hän on olemassa siellä nyt.
  • Tykkää Tykkää x 3
 6. DoubleHappy Uusi käyttäjä

  Meillä tulee 2,5 vuotta ikäeroa. Olen kysellyt välillä haluaisiko meille vauvan, vastaus on aina reipas Joo :D Mutta eipä tuo taida vielä mitään ymmärtää oikein asiasta :)
  • Tykkää Tykkää x 1
 7. Jensku- Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Meille tulee ikäeroa 4v2kk. Kerrotaan tytölle varmaan vk 12 ultran jälkeen. Hän rakastaa vauvoja ja monesti on kysellyt, että voisiko meillekin tulla vauva. Saa nähdä, onko sitten pikkuvauva-arjessa vielä samaa mieltä :grin
 8. anskuliini89 Uusi käyttäjä

  Meillä kaks poikaa. 8/14 ja 6/18. Eli tulee ikäeroa kolmosen kanssa jos hyvin menee kaikki tässä niin esikoisen kanssa 5v 2kk ja kuopuksen kanssa 1v 4kk. Jos hyvin menee jne. Kerrotaan isoveljelle ekan ultran aikaan kerrottiin viimeski sillon, koska sukulaisille kerrottiin sit kun oltiin pojalle kerrottu.
 9. Freddy Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Elomammat 2017

  Meillä tulee ikäeroa esikoiseen 2v 2kk ja varmaan puhutaan aika avoimesti asiasta kotona, kun ei tuo vielä ymmärrä mistä on kyse ja kun alkaa ymmärtää niin näkyykin jo varmaan ulos päin. Tuntuu ajatuksena ihan hyvältä ikäerolta.
 10. Dustis Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Meillä on entuudestaan miehen esikoinen, kesällä 11 täyttävä likka, sekä tuo yhteinen pikkuneiti joka lokakuussa on sitten puolitoista. Nuoremmalle ehkä ruvetaan jotain selittämään sitten kun maha kasvaa ja on jotan konkreettista ihmeteltävää, mutta tuskin tuo suuremmin ymmärtää ennen kuin on sitten vauva siinä tuijoteltavana. :rolleyes: Tuolle bonusmuksulleni varmasti kerrotaan tästäkin nt-ultran jälkeen, kun on kuviakin näyttää, kuten kerrotiin ykkösestäkin. Ihan jo siksi että viimeksikin tuo heti kertoi sekä famolle (miehen äidille) että omalle äidilleen puolisoineen, ja lisäksi koko koululle. :hilarious: Niin on sitten varmemmalle pohjalla koko touhu jahka rupeaa kailottamaan ilouutisia koko maailmalle. Olettaen etten jää aiemmin kiinni tästä pahoinvoinnista, viimeksi kun kerroin hänelle melko rehellisesti kaikista oireista ja krempoista niin saattaa jo tajuta jos yökin kovasti...
  • Tykkää Tykkää x 1
  • Hauska Hauska x 1
 11. Nepala Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019 Marraskuunmammat 2015

  Meillä ikäeroksi tulee 3v11kk ja kerrotaan sitten viimeistään ekan ultran jälkeen. Jos pahoinvointi vie voiton niin kuin esikoisen aikaan niin voi olla, että hälle kerrotaan sitten ns pakosta. En kuitenkaan mitään epämääräistä ”äiti voi nyt vähän huonosti” viitsis kun se pahoinvointo viimeksikin kesti sen pari kuukautta. Mutta meidän esikko on jo viime syksynä sanonut, että hänelle tulee isoveli joten vaikka se lähtis mitä tietoa jakamaan niin kaikki ei vältsii usko. Kovin myös haluaisi, että hällä olisi se isoveli/isosisko kun päikyn kavereilla joillakin on. Olen sit koittanu kertoo, että jos sisko tai veli tulee niin se on sitten pikku sellainen ja hänestä tulee se isosisko :)
  • Hauska Hauska x 1
 12. Mikki Peruskäyttäjä

  Meillä ennestään yksi tyttö, ja ikäeroa tulisi 4v 5kk. Ei aiota kertoa hänelle ainakaan ennen vko12. Tiedän, että haluaisi pikkusisaruksen/ vauvan, sillä parhailla kavereillaan on juuri perheissä pikkuvauva ja pari kertaa on kysynyt että tulisiko meillekin. Oma sydän on käpertynyt niinä hetkinä sykkyrälle sillä en ole oikein löytänyt sanoja selittää että kaikkensa teemme. Hän tykkää vauvoista ja hoitaa nukkeaan kovasti sekä kiinnostunut olemaan apurina myös oikeiden vauvojen hoitamisessa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 13. Dustis Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Mies silloin ykköstä odotettaessa ehdotti että josko vaan kerrotaan tytölle kun mulla oli ihan älyttömän paha olo enkä jaksanut touhuta hänen kanssaan kuten aiemmin olin touhunnut aina kun hän meillä oli... Mutta itse en halunnut kertoa, kun en tahtonut että tytölle jäisi sellainen fiilis että vauvan vika että mulla on paha olo ja jäisi paha mieli siitä asiasta. Että meillä just mentiin sillä epämääräisellä "vähän paha olo" selityksellä silloin vaikka paha oli olikin todella voimaksasta ja sitä kesti ja kesti... Tosin meillä helpotti tietty se että tyttö on meillä pääsääntöisesti vain jokatoinen viikonloppu ja pystyin sitten välillä kuitenkin ihan vaan tsemppaamaan ja feikkaamaan niin ettei lapsi huomannut, ja kun olo oli pahimmillaan niin mies sitten kehitti tytön kanssa kahdestaan jotain niin että sain rauhassa levätä.

  Sitten kun oltiin kerrottu tytölle asiasta ja menty sillä positiivisella fiiliksellä, niin tyttö kumminkin oli jo sen verran vanha että hänelle pystyi ihan rehellisesti kertomaan että on paha olo ja selittämään mistä se johtuu ja että toisilla vaan raskaus sitä teettää mutta se ei millään tavalla ole vauvan vika. Äidillään kun myös on jo toinen lapsi, ja tuon kohdalla vähän on käynyt sitä että tämä vanhempi on hetkittäin jäänyt pienemmän varjoon niin pidin kynsin hampain kiinni siitä että tytölle ei pääse tulemaan paha mieli vauvan takia, eikä tule sellainen olo että hän jää sivuun.
  • Tykkää Tykkää x 2
 14. Maikki82 Aloittelija

  Ikäeroa tulee 7v ja 1kk ja 2v 3kk
  Esikoinen oli niin onnellinen kun sai tietää 4 vuotiaaba että tulee vauva . Ja oli niin ylpeä isosisko. Kovaan ääneen jutteli vauvalle ja vilkuili aina että huomaatteko minun siskoni.
  Tämä tällähetkellä 1v 7kk on kyl tosi mustis siskolle. Meille ei tietty ollenkaan mutta isosiskon kaikki tavarat haluaa ja ei anna mitään tavaroita isosiskolle . Käytiin just laskemassa mäkeä ja pienempi haluaa just sen pulkan mihin isosisko menossa .Ja sit vaihtavat ja kun isosisko menee toiseen niin haluaiskin heti vaihtaa ja ihan kaikissa asioissa näin menee :)
  Toovottavasti 9kk vähän tulee muutosta siihen..heh
  • Hauska Hauska x 1
 15. Untamoinen Tuttu foorumilla Lokakuun äidit 2019

  Esikoiseen tulee ikäeroa 6v9kk ja keskimmäiseen 2v7kk. Oomme yrittäneet pitää salassa, mutta tuntuu, että esikoinen jo aavistelee jotain, kun äiti ja isi supisee keskenään ja puhuu välillä tavaten tai englanniksi :grin Se on alkanut höpöttää, että äiti hän haluaa pikkuveljen, tuleehan meille joskus pikkuveli. Saa nähdä miten saadaan pidettyä tää homma salaisena sinne ultraan asti. Edellisellä kerralla mies halusi kertoa esikoiselle heti plussatestin jälkeen. Neiti höläytti siitä lähtien tasaisin väliajoin kaikille tulevasta vauvasta :rolleyes: Tällä kertaa mieskin on vähän viisaampi...
  • Hauska Hauska x 1
 16. Ylläri19 Peruskäyttäjä Lokakuun äidit 2019

  Ennestään poika 3/17 ja aletaan valmistella asiaan sitten myöhemmin kun on jotain konkreettista, kuten iso raskausvatsa, josta lapselle kertoa.
  • Tykkää Tykkää x 1
 17. Vadelmainen Peruskäyttäjä

  Kerrotaan sitten kun riskiviikot ohi. Ovat varmasti onnellisia.
 18. Minela Uusi käyttäjä

  Meillä tulee lapsille ikäeroa tasan kaks vuotta. Esikoinen on niin pieni vielä ettei ymmärrä koko vauvajuttua :D
 19. Oliviaano Aloittelija Lokakuun äidit 2019

  Meille tulee vajaa 4 vuotta ikäeroa. Kerrotaan vasta sitten kun ollaan varmemmilla vesillä, mutta ainakin esikoinen on monesti toivonut, että meillekin tulisi joskus vauva ❤
 20. merrykarhu Aloittelija

  Ykkösen kohdalla vannoimme ja julistimme kaikille, että tämä jäisi sitten ainoaksi eikä lisää tule mutta johan muuttui ääni kellossa kun pieni täytti jotain 1v 4kk :grin Oli jotenkin niin ihana, vaikka uhma olikin jo alkanut että päätettiin tehdä sisar, koska elämä olisi tosi tylsä matka ilman moisia! Nappasi sitten heti ekalla ja ikäeroksi jää vaan 2v 2kk, toivon että ykkönen on siinä vaiheessa jo sen verran iso, että osaa huomioida pienemmän mutta silti niin pieni että saa loistavaa seuraa pienemmästä :smug: Esikoinen onneksi on todella omatoiminen ja reipas niin olisi vaikea uskoa, ettei kahden elosta tulisi mitään kun isompaa pitäisi passata samalla tavalla :rolleyes: Ja välillä tullaan aina sanoneeksi vauvasta esimerkiksi kirjojen tai esikoisen vauvanuken avulla, reaktio on aina leveä virne mutten ole ihan varma mitä noin pieni käsittää ja muistaa vielä todellisuudessa..
  • Tykkää Tykkää x 1

Jaa tämä sivu